Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 42 οι νεκροί από τον σεισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 42 οι νεκροί από τον σεισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή – Έκτακτο υπουργικό για τη διάθεση  4,2 εκατ. ευρώ στην πληγείσα περιοχή

japan
Στη νήσο Χοκάιντο, που επλήγη από ισχυρό σεισμό βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κι ενώ ο νεώτερος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 42.

Ο Άμπε επισκέφθηκε την μεγάλη πόλη της νήσου, την Σαπόρο, όπου η δόνηση των 6,7 βαθμών Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην κοινότητα Ατσούμα, που σχεδόν ισοπεδώθηκε, με πολλά σπίτια να έχουν θαφτεί κάτω από το έδαφος από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο σεισμός.

Μετά την μετάβασή του στη Χοκάιντο, ο Άμπε επέστρεψε στο Τόκιο για να προεδρεύσει σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.

Αν και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, οι τοπικές αρχές επιμένουν έως σήμερα στον αριθμό των 39 νεκρών και του ενός αγνοουμένου.

Στην Ατσούμα, οι επιχειρήσεις διάσωσης πιθανών επιζώντων συνεχίζονται.

Αμέσως μετά τον σεισμό, που κατέστρεψε έναν θερμικό σταθμό, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν στην πληρότητά της, όμως οι αρχές ακόμη και σήμερα καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεσή του παραμένει ασταθής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης