Οι Τούρκοι πεινούν και ο Ερντογάν χτίζει θερινό παλάτι 300 δωματίων στη Μαρμαρίδα

palati_mesa

Ο Ερντογάν κάνει σχέδια και για άλλη μια κατοικία στα βάθη της Ανατολίας, στις όχθες της λίμνης Βαν, συνολικού εμβαδού 1.071 τ.μ. -συμβολικός αριθμός για να θυμίζει τη χρονολογία της νίκης των Σελτζούκων του Αλπ Αρσλάν επί των Βυζαντινών

Η τεράστια Turk Telekom χρεωκόπησε αναγκάζοντας τις τράπεζες να πάρουν την πλειοψηφία των μετοχών της, η τουρκική λίρα καταποντίζεται, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα, οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι κι ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα νέο θερινό ανάκτορο για να απολαμβάνει την ηρεμία του. Αλλά τι τον νοιάζει, αφού όπως είπε οι Τούρκοι είναι μια χαρά καθώς συνεχίζουν να πωλούνται ψυγεία.

Όπως έγραψε πριν από λίγες μέρες η αντιπολιτευόμενη, τουρκική, Cumhuriyet, μια έπαυλη 300 (!) δωματίων με τοίχους ύψους τεσσάρων μέτρων και κλιματισμό αξίας τριών εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ανεγείρεται στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας για τον Τούρκο πρόεδρο, παρά το σάλο που προκάλεσε την τελευταία τριετία το προεδρικό «λευκό παλάτι» των 1.150 δωματίων του «σουλτάνου» στην Άγκυρα λόγω του τεράστιου κόστους τους και των ερωτημάτων για τη νομιμότητά του.

Erdo


Τα σχέδια προέβλεπαν αρχικά την ανακαίνιση ενός ξενώνα τεσσάρων δωματίων που κατασκευάστηκε στον ίδιο απομονωμένο κόλπο επί θητείας του όγδοου προέδρου της χώρας, του Τουργκούτ Οζάλ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους διαδόχους του. H αξία του, προ έργων εκτιμήθηκε στα 30 εκατ. τουρκικές λίρες. Αλλά τελικά αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ξενώνα αυτού και η ανέγερση της νέας έπαυλης του Ερντογάν, θύματα της οποίας έπεσαν περίπου 50.000 δέντρα, επειδή θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων, όπως διαμαρτύρονται τουρκικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας χαρακτήριζε παλαιότερα τον συγκεκριμένο κόλπο «χώρο πρασίνου κατηγορίας 1», όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση, χαρακτηρίζοντας «προκατασκευασμένο κτίριο» τον ξενώνα- πληροφορία που εξαφανίστηκε πλέον από την ιστοσελίδα.

Oι νέες κατασκευές περιλαμβάνουν προβλήτα, ελικοδρόμιο, πισίνες, χώρους αναψυχής, κτίρια για τη στέγαση του προσωπικού, μπάνγκαλοους, ενώ μεταφέρθηκαν και 120.000 τόνοι άμμου για την παραλία.

Η αντιπολίτευση βοά. «Η κατασκευή μιας θερινής έπαυλης σ’ αυτό τον χώρο δεν είναι νόμιμη», λέει ο βουλευτής του κεμαλικού CHP Ακίν Ουστουντάγ. «Είναι παράνομη και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον. Σε αυτόν τον κόλπο απαγορεύεται ακόμη και το ψάρεμα, ενώ λίγο μακρύτερα συχνάζουν μεσογειακές φώκιες για να γεννήσουν».

okuk


Παράλληλα ο Ερντογάν κάνει σχέδια και για άλλη μια κατοικία στα βάθη της Ανατολίας, στις όχθες της λίμνης Βαν, συνολικού εμβαδού 1.071 τ.μ. -συμβολικός αριθμός για να θυμίζει τη χρονολογία της νίκης των Σελτζούκων του Αλπ Αρσλάν επί των Βυζαντινών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα έπαυλη θα είναι ένα μνημείο για τη νίκη αυτή και θα κατασκευαστεί εκεί που είχε στήσει τη σκηνή του Αλπ Αρσλάν, στο Αχλάτ, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Μαντζικέρτ.

Το νέο παλάτι θα είναι η τέταρτη επίσημη κατοικία του Ερντογάν πέρα απ’ το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, το μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη και το θερινό ανάκτορο στη Μαρμαρίδα.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Εκ του ...ως άνω ΡΕΠΟΡΤΑΖ:__". Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος (ο Ερντογάν) στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα έπαυλη θα είναι ένα μνημείο για τη νίκη αυτή και θα κατασκευαστεί εκεί που είχε στήσει τη σκηνή του Αλπ Αρσλάν, στο Αχλάτ, περίπου 50 χλμ. βόρεια του ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ"!_____________Και σε ένα καθολικό μοναστήρι είπαν να φτιάξουν και να φάνε κρεάτινους ΚΕΦΤΕΔΕΣ την ... Μεγάλη Παρασκευή και το ...φέραν από εδώ, το ...πήγαν από εκεί, τελικά την βρήκαν την λύση:______Κάλεσαν τον Ιερέα του μοναστηριού και του ζήτησαν να ΒΑΦΤΙΣΕΙ του έτοιμους πλέον κεφτέδες ως ..."Ελιές" και ...έφαγαν οι ..."άνθρωποι" χωρίς τύψεις συνειδήσεως ότι ..."δήθεν" καταλύουν την ...ΝΗΣΤΕΙΑ της Μεγάλης Παρασκευής!..

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

300 Δωμάτια; ______Εγώ βάζω στοίχημα ότι θα ...ΧΑΘΕΙ μέσα εκεί!_________Του προτείνω ό,τι είπε η ...Αριάδνη στον Θησέα πριν μπει στον Λαβύρινθο._______"Να πάρε ένα κουβάρι νήμα δέσε το κάπου και προχώρα μέσα ύστερα, αλλιώς θα ΧΑΘΕΙΣ"!..________Ρε όλοι οι μύθοι ΣΟΦΟΙ είναι, θέλοντας να δείξουν την ...μαλ***ία που ...ΔΕΡΝΕΙ ορισμένους ανθρώπους!..

Τεο

1071 τετραγωνικά για τη μάχη του Ματζικερτ. Περιμένω για το 1453 πόσα τετραγωνικά θα κτίσει. Ψυχίατρους δεν εχουν στην Τουρκία;

Γιώργος

Η δικτατορία πλούσια .. Όπως και οι δημοκράτες, στην Ελλάδα!!!! Αχαχαχα

Στέφανος

Τόν Ερντογάν τόν αναφέρετε ώς κακό παράδειγμα, αλλά αρκεστείτε στά δικά μας ! Μπατσόκ, Ν.Δ., Ξύρισα, τά ίδια δέν κάνουν ? Δέν έχουμε ανάγκη από ξένα παραδείγματα !

Δε βγαίνουν τα νούμερα

1071/300 μας κάνει 3,5 τ.μ. το δωμάτιο. Λιγότερο από ένα μπάνιο..

Leo

Είναι δύο τα παλάτια φίλε μου, το πρώτο με τα 300 δωμάτια είναι στην Μαρμαρίδα. Το δεύτερο, με τα 1071 m2, στη λίμνη Βαν.

4ο παλάτι;;;;;;

Έχει λαλήσει ο "σουλτάνος"

Tο συνδρομο του δικτατορα

Οσο πιο χαλια παν τα πραματα,τοσο πιο πολυ κανεις οτι δεν καταλαβαινεις..

dora

Οι τσιφτετελληνες όταν διαλυθεί η Τουρκία θα κληθουν να μετακομίσουν στη μικρά Ασία για να κατοικηθούν οι περιοχές αυτές. Επομένως μην αγοράζετε σπίτια στην Ελλάδα θα σας παραχωρηθούν τζαμπα.Επομένως καλώς χτίζει ο σουλτάνος το θερινο παλάτι οποιος εθελοντής θελήσει να μετακομίσει στη μαρμαριδα θα στεγαστεί στο παλατάκι του ερντογανακου.

Δ

Αχ! βρε Erdoğan.... Καμία αξία δεν θα έχουν αυτά σε λίγο καιρό...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης