Κριτική για τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό επειδή «χρέωσε με €45.000 το κράτος για να θηλάσει το μωρό της»

Κριτική για τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό επειδή «χρέωσε με €45.000 το κράτος για να θηλάσει το μωρό της»

Την απόφασή της να ζητήσει μια επιπλέον πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους προκειμένου να περιορίσει τον χρόνο που θα περνούσε μακριά από το νεογέννητο μωρό της αναγκάστηκε να δικαιολογήσει εχθές η Τζασίντα Άρντερν

jacinda-ardern
Την απόφασή της να «χρεώσει» στο κράτος μία επιπλέον πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους αξίας €45.000, προκειμένου να περιορίσει τον χρόνο που θα περνούσε μακριά από το νεογέννητο μωρό της αναγκάστηκε να δικαιολογήσει εχθές η Τζασίντα Άρντερν.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, που έφερε το πρώτο της μωράκι στον κόσμο πριν από 11 εβδομάδες, επέστρεψε πρόσφατα στα καθήκοντά της. Η Άρντερν, που ακόμα θηλάζει την κόρη της Νιβ, επέλεξε να μην ταξιδέψει στο Ναουρού, για το τριήμερο Φόρουμ των Νησιών του Ειρηνικού, μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της, Γουίνστον Πίτερς, αλλά να κάνει ένα ξεχωριστό ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να μείνει μόνο μία μέρα μακριά από το μωράκι της.

Η πτήση αυτή με το πρωθυπουργικό Boeing 757 κόστισε στο κράτος της Νέας Ζηλανδίας €45.000, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από μερίδα του τοπικού Τύπου.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια, η Άρντερν είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψει με την Νιβ, επειδή η κόρη της είναι ακόμα πολύ μικρή για να κάνει τα απαιτούμενα εμβόλια, και έτσι το έξοδο ήταν απαραίτητο για να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως πρωθυπουργός». «Οι επιλογές μου ήταν να πάω μόνο για μια μέρα ή να μην πάω καθόλου. Αν δεν πήγαινα φαντάζομαι ότι θα υπήρχε ανάλογη κριτική. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Αρκετοί από τους επικριτές της Άρντερν υποστήριξαν ότι θα ήταν πιο δικαίο εκ μέρους της να μην παρευρεθεί καθόλου στο φόρουμ «από το να χρεώσει με €45.000 το κράτος για να θηλάσει το μωρό της»  και την κατηγόρησαν ότι ο μόνος λόγος που εμφανίστηκε για μία μέρα είναι ότι φοβάται μήπως την επισκιάσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

«Οι ηγέτες των κρατών του Ειρηνικού θα έδειχναν κατανόηση εάν η κυρία Άρντερν ακύρωνε την συμμετοχή της εξαιτίας της κόρης της», σχολίασε ο πολιτικός δημοσιογράφος Barry Soper.

Μια σημαντική μερίδα του Τύπου ωστόσο έσπευσε να την υπερασπιστεί, κάνοντας λόγο για σεξισμό και άδικη αντιμετώπιση της Άρντερν, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και μητέρα.

«Διάφοροι εξοργισμένοι γέροι ξεκίνησαν μια εκστρατεία σε διάφορες πλατφόρμες για να αποκαλύψουν αυτό το φρικτό σκάνδαλο στο λαό», ήταν το ειρωνικό σχόλιο της δημοσιογράφου Emily Writes, ενώ η πολιτική σχολιάστρια Tracy Watkins χαρακτήρισε «ανόητους» τους ισχυρισμούς ότι η πρωθυπουργός θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτή τη σημαντική σύνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης