Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Στο προάστιο Trappes - Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, σκότωσε τη μητέρα και την αδερφή του - Le Parisien: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και απειλούσε να σκοτώσει και αστυνομικούς - Europe1: Το 2016 είχε απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις τρομοκρατίας

hrrtdfyw
Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισίου λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Γαλλίας). Όπως μετέδωσε το Reuters την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να δίνει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του». 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter:

isis-france-1


Αρχικά το Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία και στη συνέχεια το Europe 1 μετέδωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Αν και η πρώτη πληροφορία μιλούσε για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, η περιφέρεια του Ιβελίν όπου βρίσκεται το σημείο της επίθεσης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο επίσημος απολογισμός είναι δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας ενώ νεκρός από αστυνομικά πυρα΄έπεσε και ο δράστης. Σύμφωνα με τη Le Parisien τα δύο θύματα είναι η μητέρα και η αδερφή του δράστη.



Κλείσιμο


Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Parisien ανέφεραν ότι η επίθεση ξεκίνησε στις 9:30 (ώρα Γαλλίας) όταν ο δράστης - το όνομά του κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν Kamel S. - επιτέθηκε στην αδερφή του. Στη συνέχεια μπήκε σε κάποιο κιόσκι και από εκεί φώναζε στους αστυνομικούς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην μπείτε, θα σας καθαρίσω όλους». Κατά τις ίδιες πληροφορίες λίγο μετά τις 10:20 (ώρα Γαλλίας) βγήκε από το χώρο και τότε τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή και τη μητέρα του δράστη.

Πληροφορίες του Europe1 αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε απασχολήσει τις γαλλικές αρχές το 2016 για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν, πάντως, το ενδεχόμενο να πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία καθώς επικαλούνται πληροφορίες ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και συγγενείς του δράστη.

 Η πρώτη ανάρτηση της γαλλίκής αστυνομίας στο Twitter για το περιστατικό:
Κολόμπ: Περισσότερο ανισόρροπος, παρά τζιχαντιστής

Ο άνδρας που σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του σήμερα στην Τραπ είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά (...) ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από την Τραπ.

Ένας άνδρας με μαχαίρι σκότωσε σήμερα τη μητέρα και την αδελφή του στο παρισινό προάστιο Τραπ και τραυμάτισε σοβαρά ένα τρίτο άτομο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης