Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον εκδίδει ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους υπηκόους της

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον εκδίδει ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους υπηκόους της

Την  ώρα που κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες στο θέμα του εμπορίου

FOREIGN201803180951000557818723539
Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον εξέδωσε οδηγίες για τους Κινέζους υπηκόους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, στην τελευταία προειδοποίηση αυτού του είδους καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του εμπορίου.

Η πρεσβεία προειδοποίησε τους Κινέζους τουρίστες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα όπως υψηλοί λογαριασμοί για ιατρικές υπηρεσίες, την απειλή ενόπλων επιθέσεων σε δημόσιους χώρους και τις ληστείες, τις έρευνες και κατασχέσεις από τελωνειακούς υπαλλήλους, τις τηλεπικοινωνιακές απάτες και τις φυσικές καταστροφές.

«Η δημόσια ασφάλεια στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Είναι συχνές οι περιπτώσεις πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

«Οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και ύποπτα άτομα και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ».

Εκτός από την πρόσθετη προειδοποίηση για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, η ανακοίνωση μοιάζει με αυτή που ανάρτησε η πρεσβεία τον Ιανουάριο.

Κλείσιμο


Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, ερωτηθείς σήμερα για το εάν ο χρόνος της ανακοίνωσης έχει πολιτικό κίνητρο, δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι η υψηλή περίοδος για τους Κινέζους που επισκέπτονται στις ΗΠΑ και ότι οι κινεζικές πρεσβείες έχουν υποχρέωση να προειδοποιούν τους πολίτες για πιθανούς κινδύνους στο εξωτερικό.

«Αυτού του είδους η υπενθύμιση από την κινεζική πρεσβεία στη χώρα αυτή, νομίζω ότι εμπίπτει εντελώς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λου Κανγκ σε τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων.

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν περιορισμένες αναφορές για την τελευταία προειδοποίηση της πρεσβείας. Η Κίνα συχνά εκδίδει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τους Κινέζους στο εξωτερικό, γενικά για περιοχές που επηρεάζονται από πολεμικές συγκρούσεις. Ωστόσο, κάποιες ξένες κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί άλλα μέσα, όπως ο περιορισμός του αριθμού των Κινέζων τουριστών, για να διευθετήσει πολιτικές ή εμπορικές διαμάχες, αν και η κινεζική κυβέρνηση τυπικά αρνείται ότι αυτά τα θέματα συνδέονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης