Αναλυτές εξηγούν γιατί ο Τραμπ πέρασε στην επίθεση - Όλα έτοιμα για τη συνάντηση με τον Κιμ

Αναλυτές εξηγούν γιατί ο Τραμπ πέρασε στην επίθεση - Όλα έτοιμα για τη συνάντηση με τον Κιμ

Πώς εξηγείται η επιθετική πολιτική του απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ; - Για τον Αμερικανό πρόεδρο η διπλωματία είναι χάσιμο χρόνου

trump_singa_arthro
Για τον Αμερικανό καθηγητή Τζόζεφ Μπραμλ, μέλος της Γερμανικής Ένωσης Εξωτερικής Πολιτικής, Ο Τραμπ έχει τη δική του εξωτερική πολιτική η οποία καθορίζεται από τη δική του ρεαλιστική κοσμοθεωρία».

"Ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του για την ασφάλεια και τις επιχειρήσεις,ζουν σ΄έναν κόσμο όπου οι εταιρείες αγωνίζονται εναντίον εταιρειών και τα κράτη εναντίον άλλων κρατών.Στόχος του να κερδίζει σε βάρος όλων των άλλων», επισημαίνει και προσθέτει:

«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, οι Σύνοδοι Κορυφής,όπως η G7 δεν έχουν νόημα».

"Για τον Τραμπ, η διπλωματία είναι χάσιμο χρόνου.Η κυβέρνησή του βρίσκεται στη διαδικασία καταστροφής της παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες.Χωρίς «κανόνα δικαίου» ισχύει ο νόμος των στρατιωτικά ισχυρότερων ,εξηγεί ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας,Κρίστιαν Χέικ.

Κλείσιμο
«Για τον Τραμπ δεν είναι «πρώτα η Αμερική» αλλά «μόνο η Αμερική» δηλαδή προσπαθεί βήμα προς βήμα να καταστρέψει τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε κοινοτικούς θεσμούς, όπως η G7. Αυτό σημαίνει αναβίωση μιας παλιάς αμερικανικής παράδοσης προστατευτισμού και απομονωτισμού.

Με την επιθετική πολιτική του ο Tραμπ θέλει να αλιεύσει ψηφοφόρους ενόψει και των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
"Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί και καθιστά την εξωτερική πολιτική ως θέμα της εσωτερικής πολιτικής όπως κανένας άλλος πρόεδρος»,προσθέτει ο Χέικ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης