«Ο Τραμπ σαμποτάρισε τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στο Κεμπέκ» λένε τα διεθνή ΜΜΕ

summit_eu

Πώς υποδέχθηκαν τα διεθνή μέσα τη στάση του Αμερικανού προέδρου - Πρόσβαλε δύο φορές τους ηγέτες: τη μία αποχωρώντας νωρίτερα από τη σύνοδο και την άλλη αποχωρώντας από το τελικό ανακοινωθέν

O Τραμπ σαμποτάρει τη G7 σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνοντας o Αμερικανός πρόεδρος εγκατέλειψε νωρίτερα το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής στο Κεμπέκ για να μεταβεί στη Σιγκαπούρη όπου θα έχει την Τρίτη κρίσιμες συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο μεταξύ, οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στη Σιγκαπούρη ήξεραν ότι οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο κοινό ανακοινωθέν. Κι όταν το Air Force One προσγειώθηκε στη Σούδα για ανεφοδιασμό τότε ανακάλυψαν ότι ο Τραμπ είχε αλλάξει γνώμη.

Η ανακοίνωση- βόμβα του Τραμπ, όπου ανέφερε ότι αποσυρόταν από το κοινό ανακοινωθέν της G7 και στην οποία προέβη αφού έφυγε πρόωρα από τη σύνοδο στον Καναδά, διατάραξε την εύθραυστη ισορροπία που είχε διαμορφωθεί στη διαμάχη μεταξύ της Ουάσινγκτον και των κορυφαίων συμμάχων της για το εμπόριο, επισημαίνουν τα γαλλικά δίκτυα. Αλλά και η σκληρή γλώσσα του Τραμπ απέναντι στον οικοδεσπότη της συνόδου σχολιάζεται επικριτικά από τα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο πρωθυπουργός Τριντό του Καναδά το έπαιζε τόσο ήπιος και πράος κατά τις συναντήσεις μας στη G7 απλά και μόνο για να δώσει συνέντευξη Τύπου αφού έφυγα, λέγοντας ότι οι δασμοί των ΗΠΑ ήταν «κάπως προσβλητικοί» και «δεν θα ανεχτεί να τον εκφοβίζουν». Πολύ ανέντιμος και αδύναμος. Οι δασμοί μας είναι σε απάντηση του δικού του 270% στα γαλακτοκομικά προϊόντα!» έγραψε στο Twitter, μεταξύ άλλων.

Στη συνέντευξη Τύπου του, ο Τριντό είχε κάνει λόγο για μέτρα- αντίποινα που θα λάμβανε ο Καναδάς τον επόμενο μήνα σε απάντηση στην απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την ΕΕ.

Politico: Και τώρα τι;

«Ο Τραμπ μόλις τίναξε στον αέρα τη Σύνοδο Κορυφής των G7.Και τώρα τι;», διερωτάται ο αμερικανικός ιστότοπος «Politico», σχολιάζοντας τον απόηχο της διάσκεψης στο Κεμπέκ του Καναδά.

«Ζητώντας την επιστροφή της Ρωσίας στις διασκέψεις κορυφής και την αποχώρηση των ΗΠΑ από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε τις αληθινές του προθέσεις», υποστηρίζει το δημοσίευμα .

«Πρέπει να έχουμε τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Αμερικανός προσθέτοντας με το χαρακτηριστικό του ύφος: «Ξέρετε,είτε σας αρέσει είτε όχι, ίσως να μην είναι και πολιτικά ορθό, αλλά πρέπει να κυβερνήσουμε τον κόσμο».

Guardian: Σε σύγχυση η σύνοδος κορυφής των G7

«Σε σύγχυση η Σύνοδος Κορυφής των G7 στο Κεμπέκ με τον Αμερικανό πρόεδρο να απορρίπτει το τελικό ανακοινωθέν και να επιτίθεται στον «αδύναμο» πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

«Οι ηγέτες πίστευαν ότι θα κατέληγαν σε συμφωνία μέχρι που ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε μία προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό του Καναδά μέσω Twitter», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Ακόμα και για μια προεδρία τόσο ιδιότροπη όσο ο Τραμπ, η δράση του σηματοδoτεί θολές γραμμές μεταξύ των προσωπικών συναισθημάτων του προς τους άλλους ηγέτες και της κυβερνητικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ήταν επίσης το τελευταίο παράδειγμα που ο Τραμπ χρησιμοποίησε πολύ πιο σκληρή γλώσσα έναντι δημοκρατικά εκλεγμένων και συμμαχικών χωρών παρά σε ισχυρούς ηγέτες εχθρικών λαών», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Bild: Ήταν η σύνοδος της αντιπαράθεσης

Όπως αναμενόταν «η διάσκεψη αυτή ήταν η σύνοδος της αντιπαράθεσης. Ήταν όλοι εναντίον του Τραμπ. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της διάσκεψης, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσβαλε εις διπλούν τους υπόλοιπους ηγέτες:
1ον: Ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και
2ον: Ζήτησε την επιστροφή της Ρωσίας στις διασκέψεις κορυφής - μια σόλο προσπάθεια.

Και μετά τη σύνοδο κορυφής, υπήρξε σκάνδαλο: ο Tραμπ απέσυρε τη συγκατάθεσή του στο κοινό τελικό ανακοινωθέν.

Η στάση του Τραμπ θυμίζει ένα επίμονο παιδί. Οι άλλοι συμμετέχοντες έδειξαν ενοχλημένοι.

Η φωτογραφία της συνόδου κορυφής αποτυπώνει το ζοφερό κλίμα στο Κεμπέκ: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με αυτόν τον πρόεδρο των ΗΠΑ», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με τον αφρικανικό Τύπο, ο Tραμπ ασκεί κριτική στους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη και ζητά G8 με τη συμμετοχή της Ρωσίας στις διασκέψεις κορυφής.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Αρκετά τον ανεχτήκαμε

Πρώτα με το brexit και τώρα με τη ρήξη με τον Τράμπ, η Ευρώπη ενηλικιώνεται κι αυτονομείται από τις ΗΠΑ. Κανένας στον πλανήτη δεν θέλει τον Τράμπ και όλοι περιμένουν από την Ευρώπη να δείξει την ισχύ της. Σύμμαχοι υπάρχουν άφθονοι, ο Καναδάς και το Μεξικό σήμερα, η Ρωσία και η Κίνα αύριο. Το σημαντικότερο είναι το ευρώ να αντικαταστήσει το δολλάριο στις διεθνείς συναλλαγές. Αν γίνει αυτό η Αμερική θα κάτσει στο αυγά της για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Γ

Οτι κάνει ο Τράμπ, είτε πουλάει όπλα στους Σαουδάραβες είτε υπακούει στο Ισραήλ, συμφωνούμε μαζί του. Οι ναζήδες και οι ψεκασμένοι προσκυνάμε ταπεινά τον Τράμπ και του φυλάμε με κατάνυξη τον κ.λο. Είμαστε τα σκουπίδια της ελληνικής κοινωνίας και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα που περνάει

Έλληνας

Μετά από το κακό που έκανε η Αμερική στον ελληνισμό, στην Κύπρο το 1974, θα πρέπει κάποιος να είναι εντελώς προδότης και ηλίθιος για να είναι αμερικανόδουλος. Μετά από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τη δολοφονία του παιδιού που δούλευε στη Vodaphone μόνο ένας προδότης είναι Αμερικανόφιλος. Όπως βλέπω από τα σχόλια έχουμε πολλούς από δαύτους γύρω μας. Βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο,από τον Εφιάλτη ως τον Πήλιο Γούση η Ελλάδα ανέκαθεν έβγαζε αυτό το φρούτο

Μεγάλε Τραμπ🎩🎩🎩🎩🎩

Το πως το ευχαριστήθηκα που έγραφε τη Μέρκελ στα παλιά του τα παπούτσια,δε λέγεται!🎓🎓🎓🎓🎓🎓

friedman

δυστυχως ο πορτοκαλι ηγετης της σπουδαιοτερης χωρας του πλανητη δεν αντιλαμβανεται βασικα οικονομικα. οι μικροι δασμοι των ΗΠΑ εχουν ωφελησει τους αμερικανους καταναλωτες. για παραδειγμα ενας αμερικανος αγοραζει μια mercedes πιο φθηνα και απο τη γερμανια! αντιθετα οι δασμοι της σοσιαλιστικης ΕΕ και καναδα πληττουν τους αντιστοιχους καταναλωτες. ενα κοντομανικο polo εχει φτασει να κοστιζει 100€ στα κομμουνιστικα αυτα μερη. αυτα ειναι λυμενα θεματα στην οικονομια εδω και δεκαετιες. απο τη μια κανει ενα καλο με τις μειωσεις φορων απο την αλλη ενα κακο με τους δασμους. εχει τεραστιο εγω κ δεν ακουει κανεναν. μπλεξαμε.

Jerry

Πρώτων, ο μέσος πολίτης των ΗΠΑ δεν μπορεί να αγοράσει μερσεντέ και να ήθελε. Ο Trump αποσκοπεί να μειώσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή. Δεύτερων η στρατήγικη του Trump ειναι να μειώσει την ανεργία προωθώντας βιομηχανίες στις ΗΠΑ και όχι αλλου. Ο καθένας κοιτάζει τα συμφέροντα του, όπως η Γερμανία και οι αλλες χώρες με πραγματική ανάπτυξη. Ενώ η ελλαδα προτιμά τον ρόλο του εξαρτημένου, μια ζωη ζητιάνος.

milton

πρωτα μαθαινει κανεις ορθογραφια και μετα οικονομικα...

Έμπαινε Ντόναλντ έμπαινε

Έμπαινε Ντόναλντ έμπαινε// σε θέλει ο πλανήτης // μια άσπρη μέρα για να δεί// ο καθημερινός πολίτης. Και στην Ελλάδα τώρα εδώ // φίλους έχεις πολλούς// για να μας βοηθήσεις αναφανδόν// να διώξουμε τους οχτρούς. Με σύμμαχο τον Τράμπ// η Ελλάδα θα ευημερίσει // και μια νέα ζωή πλέον // στην χώρα θα ανθίσει.

Θένκιου φορ φάκινγκ ας

Με σύμμαχο τον Τράμπ// η Ελλάδα δεν θα εξάγει αλουμίνιο στους Αμερικάνους// και κάποιοι εργαζόμενοι// θα χάσουν τη δουλειά τους

Stephan NJ

Γελαει και το παρδαλο κατσικι με το θεατρο των ονειρων αχαχαχαχα!!! Ρε γατακια οτι σας πει ο θειος Δαβιδ θα κανετε στο τελος. Φασαριουλες και καβγαδακια για τα ματια της πλεμπας και κατι τρεχει στα γυφτικα. Αμα σας δωσει κανα σημα ο εβραιος να μπειτε σε κανα Ιραν ολοι μαζι τουμπεκα θα βαρεσετε και θα πειτε και ευχαριστω. Τον πλανητη και την δυση την κουμανταρει το Ισραηλ και κανενας αλλος.Ολοι αυτοι εκει ειναι περαστικοι και ηθοποιοι. Η Αμερικη απο τον ψυχρο πολεμο μεχρι και σημερα ειναι κρατος του Εβραικου Λομπι.Democrats και Republicans δεν υπαρχουν. Σε ολες τις θεσεις κλειδια απο την προεδρεια του Ρηγκαν μεχρι και σημερα τις κατεχουν εβραιοι. Ηνωμενο Βασιλειο και Γαλλια απλα τσιρακια τους. Η Γερμανια απο τον δευτερο παγκοσμιο και μετα παρεδωσε τα οπλα και μια Ιταλια πιο διεφθαρμενη και απο το Γρακιλισταν. Κατι Καναδες,Ιαπωνιες,Νοτιες Κορεες κλπ ειναι να χαμε να λεγαμε. Μονο η Κινα μπορει να τους κοντραρει σε καποιο βαθμο αλλα και παλι η διαφορα οικονομικης,πολιτιστικης και μιλλιταριστικης δυναμης ειναι μεγαλη. Ρωσσιες,Ιραν,Β.Κορεες κλπ κουταβακια που γαβγιζουν....

BlackLight

Respect σε ένα Πραγματικό Ηγέτη .. Είχαν καλομάθει αλλά τώρα εκλέξει το έργο American Oxygen!!

stp

Ακόμη δεν κατάλαβαν ποιός κάνει κουμάντο στον πλανήτη. Ο μεγάλος Τριντό, ο Μακρόν, η Μέι κλπ, μεταξύ αυτών και οι δικοί μας Αλέξης Κούλης, Θοδωράκης ασχολούνται με τις παρελάσεις των των γκέι και τους γάμους ομοφυλοφίλων. Τα έλυσαν όλα και ασχολούνται με μακακίες. Τράμπ, Πούτιν, Μέρκελ,ο Κινέζος , οι άλλοι είναι μαριονέτες. όσο για τους δικούς μας αν και δεν συμφωνώ, δεν είμαι θιασώτης της αριστεράς , ο μόνος σοβαρός ο Κουτσούμπας. Μακάρι να είχαν και τα άλλα κόμματα ανθρώπους σαν τον Κουτσούμπα, ο οποίος ήταν για μας που είμαστε εκτός ΚΚΕ , μεγάλη έκπληξη, ξεπέρασε τον Φλωράκη και συνεχίζει.

Skitsoblog

Ενημέρωσέ μας, πως ακριβώς είναι σοβαρός ο Κουτσούμπας; Επειδή λέει σε διαρκές λουπ ό,τι έλεγε το ΚΚΕ εδώ και πενήντα χρόνια ή επειδή είναι ορίτζιναλ κομματόσκυλο και ενώ είναι 62 χρονών δεν έχει δουλέψει πουθενά εκτός κομματικών θέσεων;

@stp

Χαχαχαχα... Είσαι για γέλια μιλάμε... Άκου Κουτσούμπας και ΚΚΕ! Σε ποιόν αιώνα ζεις ρε κακομοίρη;

Η αλήθεια

Αποχώρησε κλάνοντας αλλά δε μας το λένε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης