Ο Πούτιν στην Αυστρία: Μίλησε γερμανικά σε δημοσιογράφο που τον διέκοψε... 11 φορές!

Ο Πούτιν στην Αυστρία: Μίλησε γερμανικά σε δημοσιογράφο που τον διέκοψε... 11 φορές!

Την Αυστρία επέλεξε για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την επανεκλογή του τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος - Τι δήλωσε για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται χωρίς πουκάμισο

putin_arthro
Την Αυστρία, μια χώρα που παραδοσιακά είναι σύμμαχος της Ρωσίας, επέλεξε για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου βρίσκεται στη Βιέννη για συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στο προεδρικό μέγαρο, ενώ αργότερα αναμένεται να συναντηθεί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. Μετά την συνάντησή τους οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όμως, την Δευτέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην αυστριακή τηλεόραση με τον δημοσιογράφο Αρμίν Βολφ, ο Ρώσος πρόεδρος εκνευρίστηκε, καθώς μέσα σε μιάμιση ώρα ο Βολφ τον διέκοψε 11 φορές και δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει την άποψή του σχετικά με την συντριβή της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2014.

Καθώς το πόρισμα της διεθνούς ομάδας έρευνας «δείχνει» υπεύθυνη τη Ρωσία για την κατάρριψη από πύραυλο του μοιραίου αεροσκάφους, ο Βολφ διέκοπτε συνεχώς τον Πούτιν, ώστε να τον κάνει να αποσαφηνίσει την θέση του για την τραγωδία. Ο Ρώσος πρόεδρος, που μιλούσε αρχικά ρωσικά στον δημοσιογράφο, ξέσπασε στα γερμανικά και του είπε: «Αφήστε με να τελειώσω για όνομα του Θεού. Σας παρακαλώ να είστε ευγενικός, ώστε να μου επιτρέψετε να πω κάτι».

Ο Πούτιν προσπάθησε να εξηγήσει στον Αυστριακό δημοσιογράφο πως και η ουκρανική πλευρά αλλά και οι φιλορώσοι αντάρτες, που έλεγχαν την περιοχή στην οποία καταρρίφθηκε το αεροσκάφος, χρησιμοποιούν τα ίδια πυραυλικά συστήματα σοβιετικής και ρωσικής κατασκευής. Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως στην διεθνή επιτροπή έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας δεν επετράπη η συμμετοχή Ρώσων ειδικών.

Η απάντηση του Πούτιν για τις φωτογραφίες που δεν φορά πουκάμισο

Κλείσιμο
Το Κρεμλίνο δίνει συχνά στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου, που με τόλμη βουτά στα παγωμένα νερά ποταμών, κάνει ιππασία ή ψαρεύει σε λίμνη της Σιβηρίας, χωρίς να φορά το πουκάμισό του. Ο Βολφ ρώτησε τον Πούτιν για «την αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από τις ημίγυμνες φωτογραφίες του».

«Είπατε "ημίγυμνες και όχι γυμνές", δόξα τω θεώ. Όταν είμαι σε διακοπές δεν βλέπω την ανάγκη να κρύβομαι πίσω από θάμνους και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό» απάντησε ο Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης