Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός καταζητούμενου Γάλλου τζιχαντιστή

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός καταζητούμενου Γάλλου τζιχαντιστή

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το όνομα του συλληφθέντα - Είναι ο Αντριάν Γκιάλ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Γαλλία

734048
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, έναν Γάλλο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που κατηγορείται ότι ήταν η φωνή ανάληψης της ευθύνης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια, στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016.

Με μια ανακοίνωσή τους οι SDF, μια αραβο-κουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο άνδρας που συνελήφθη στις 19 Μαΐου είναι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί, γεννηθείς το 1983, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 2003.

Ο Καγιαλί, που επίσης φέρει το όνομα Αμπού Οσάμα αλ Φαρανσί, είχε συλληφθεί και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος στη Γαλλία το 2010 με την υποψία συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το όνομα του συλληφθέντα, Γάλλου υπηκόου, ως Αντριάν Γκιάλ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί και ο Αντριάν Γκιάλ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Γαλλικές δικαστικές πηγές τόνισαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Αντριάν Γκιάλ από το 2015 και ότι είναι ύποπτος ως η φωνή της ανάληψης της ευθύνης της επίθεσης στην Νίκαια το 2016.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης