Τουρκμενιστάν: Οι πολίτες ελέγχονται για τυχόν χρήση φωτογραφιών του προέδρου ως... χαρτί υγείας

Τουρκμενιστάν: Οι πολίτες ελέγχονται για τυχόν χρήση φωτογραφιών του προέδρου ως... χαρτί υγείας

Επιθεωρούν χωματερές και σκουπίδια για να δουν εάν οι πολίτες σκουπίστηκαν με... προεδρικό χαρτί υγείας

tourk_arthrooo
Μια νέα και ελαφρώς... «βρώμικη» αποστολή έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία στο Τουρκμενιστάν. Οι αστυνομικοί επιθεωρούν τουαλέτες ψάχνοντας αποδείξεις ότι οι κάτοικοι έχουν χρησιμοποιήσει εφημερίδες με φωτογραφίες του προέδρου Γκουρμπανγουλάι Μπερντιμουχαμεντόφ για να... σκουπιστούν, σύμφωνα με αναφορές.

Η περιφερειακή αστυνομία της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς της κοινότητας να ελέγχουν τις τουαλέτες σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικά σπίτια και να βρουν αποδείξεις ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν ως χαρτί υγείας εφημερίδες με τη φωτογραφία του προέδρου.

Τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το BBC, δημοσιοποίησε το ειδησεογραφικό σάιτ Fergana.ru με έδρα τη Μόσχα αλλά με αξιόπιστες πληροφορίες για υποθέσεις του Τουρκμενιστάν.

tourksd1
tourksd2


Κλείσιμο
Οι αξιωματούχοι έχουν πει ότι αναζητούν «λερωμένες» φωτογραφίες του ηγέτη τους σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και σε σκουπίδια.
Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, οι αρμόδιοι ταυτοποιούν το σπίτι του... δράστη και το αναφέρουν στην αστυνομία.

Όσοι θεωρηθούν ένοχοι ότι «καταστρέφουν» την εικόνα του προέδρου θα λάβουν προειδοποίηση. Ωστόσο μάλλον ο αριθμός των προειδοποιήσεων θα είναι μεγάλος, καθώς πολλοί κάτοικοι του Τουρκμενιστάν δεν έχουν καν οικονομική δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα για αγορά χαρτιού τουαλέτας.

Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες κυριαρχούνται από τη φωτογραφία του προέδρου, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να εξαιρεθεί από τη... βρώμικη δουλειά.

Το νέο κρούσμα έρχεται μετά την είδηση ότι παιδιά κρατήθηκαν επειδή κατέστρεψαν πορτρέτα του προέδρου, σύμφωνα με καταγγελίες ραδιοφώνου που λαμβάνει αμερικανική χρηματοδότηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης