Ιρανοί βουλευτές έκαψαν αμερικανική σημαία και φώναξαν «θάνατος στις ΗΠΑ»

Ιρανοί βουλευτές έκαψαν αμερικανική σημαία και φώναξαν «θάνατος στις ΗΠΑ»

O πρόεδρος της ιρανικής Βουλής, ο οποίος θεωρείται πως εκφράζει τους δικαστικούς λειτουργούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ  δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να χειρίζεται τα θέματα

vouli-new-iran
Φωτιά σε σημαία των ΗΠΑ έβαλαν Ιρανοί βουλευτές μέσα στην αίθουσα του ιρανικού κοινοβουλίου την Τετάρτη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Οι ίδιο βουλευτές, όπως μεταδίδει το Associated Press, φώναζαν το σύνθημα «θάνατος στις ΗΠΑ», ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται συχνά στο Ιράν με την ισλαμική επανάσταση του 1979.

Στην Τεχεράνη υπάρχει λαϊκή οργή για την απόφαση του αμερικανού προέδρου καθώς οι κάτοικοι της χώρας φοβούνται για τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση Τραμπ για την οικονομία της χώρας τους.

Το ιρανικό ρεάλ πωλείται ήδη στη μαύρη αγορά σε «ισοτιμία» 66.000 ρεάλ προς ένα δολάριο ενώ η επίσημη ισοτιμία είναι 42.000 ρεάλ προς ένα δολάριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο στις άγριες διαδηλώσεις για την κακή κατάσταση της οικονομίας και την υψηλή ανεργία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι ένω περισσότεροι από 5.000 συνελήφθησαν.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Αλί Λαριτζανί, ο οποίος θεωρείται πως εκφράζει τους δικαστικούς λειτουργούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε θέση να ασκεί το αξίωμα.

Κλείσιμο
«Ο Τραμπ δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να χειρίζεται τα θέματα» φέρεται να δήλωσε ο Λαριτζανί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης