Αρμενία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί σε αποκλεισμό δρόμων, σιδηροδρόμων και αεροδρομίων

Αρμενία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί σε αποκλεισμό δρόμων, σιδηροδρόμων και αεροδρομίων

Μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του στον πρωθυπουργικό θώκο – Ο Νικόλ Πασινιάν καλεί τους υποστηρικτές του σε «πολιτική ανυπακοή»

armenia_pashinyan
Πολιτική κρίση φαίνεται ότι ξεσπά στην Αρμενία, μετά και την απόφαση του κοινοβουλίου να απορρίψει την υποψηφιότητα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Νικόλ Πασινιάν για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Πασινιάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να δείξουν «πολιτική ανυπακοή». Ειδικότερα, ζήτησε να προχωρήσουν σε «πλήρη αποκλεισμό» των δρόμων, των σιδηροδρομικών σταθμών και των αεροδρομίων.

«Αύριο από τις 08.15 τοπική ώρα όλοι οι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι, ανακοινώνουμε τον πλήρη αποκλεισμό, τα αεροδρόμια και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα είναι αποκλεισμένοι» τόνισε ο Πασινιάν, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του, που βρέθηκαν στο κέντρο του Γερεβάν.

armenia_diamartyria


Ζήτησε από τους αστυνομικούς να μετέχουν στο κίνημά του

Ο Πασινιάν σημείωσε ότι η διαμαρτυρία θα είναι ειρηνική. Μάλιστα, ζήτησε από τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στο κίνημά του.

Κλείσιμο
Οι κινητοποιήσεις έρχονται σε συνέχεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού, καθώς ο Πασινιάν, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, συγκέντρωσε 45 από τις 53 ψήφους που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο σώμα των 105 εδρών.

Η ψηφοφορία έγινε μετά από την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, μια πράξη στην οποία αναγκάστηκε μετά από κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που κράτησαν εβδομάδες.

Ο Πασινιάν προέτρεψε τους βουλευτές να ξεπεράσουν τις κομματικές τους γραμμές. Ωστόσο, το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης