Σε κατ'οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του

Σε κατ'οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του


Αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών - Κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση το 2004

billmesa
Ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, που κρίθηκε χθες ένοχος από δικαστήριο της Πενσιλβάνιας για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ το 2004, θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, αποφάσισε σήμερα ο δικαστής Στιβ Ο'Νιλ.

Ο 80χρονος πρώην σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης "δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του" στο Τσέλτεναμ, κοντά στην Φιλαδέλφεια (στις βορειοανατολικές ΗΠΑ) εκτός κι αν πρόκειται "για ιατρικές επισκέψεις ή για επισκέψεις στους δικηγόρους του", οι οποίες θα του επιτρέπονται κατόπιν έγκρισης που θα του δίδεται γραπτώς και υπό τον όρο ότι θα παραμένει εντός της ζώνης της Φιλαδέλφειας, διευκρινίζει σήμερα ο δικαστής Ο'Νιλ σε έγγραφο στο οποίο αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δικαστικού ελέγχου που επιβάλλει στον Κόσμπι. Επίσης θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι, προσθέτει.

Ο πρωταγωνιστής του "Cosby Show" οφείλει επίσης να υποβληθεί σε μια αξιολόγηση για την απειλή που μπορεί να θέτει για τον κόσμο ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης, διέταξε ο δικαστής, αναφερόμενος στη συστηματική αξιολόγηση που γίνεται στους ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Μολονότι ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε χθες ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα, δεκάδες είναι αυτές που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Οι κατηγορίες αυτές είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του στο Τσέλτεναμ (Πενσιλβάνια), ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην υπάλληλο του πανεπιστημίου Temple, την 45χρονη σήμερα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια που, όπως της είπε, θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει σεξουαλικά ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η σεξουαλική τους συνεύρεση είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Ο κωμικός, που κρίθηκε χθες ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στην Κόνσταντ, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών -δέκα χρόνια για καθεμία από τις κατηγορίες. Το πιθανότερο πάντως είναι να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, αλλά δεν αποκλείεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Κλείσιμο
Η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά αναμένεται εντός 75 ημερών, δηλαδή περίπου ως τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον δικαστή.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ωστόσο χθες ότι θα ασκήσει έφεση, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γλιτώσει τον Κόσμπι από τη φυλακή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης χαιρετίστηκε ως μια νίκη του κινήματος #MeToo. Ωστόσο αν γίνει δεκτή η προσφυγή για έφεση, θα διεξαχθεί κι άλλη δίκη του Κόσμπι, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο τεστ για το κίνημα που γεννήθηκε από την υπόθεση Γουάινστιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης