Ιστορική στιγμή: Τέλος ο πόλεμος, τέλος τα πυρηνικά λένε Βόρεια και Νότια Κορέα

kim-simfonia_main01

«Δεν θα υπάρχει πλέον πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο, ξεκίνησε μια νέα εποχή ειρήνης» αναφέρεται στην κοινή δήλωση

Κοινή δήλωση με την οποία αποφάσισαν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν.

«Η Νότια και η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τον κοινό στόχο τους για μια κορεατική χερσόνησο ελεύθερη από πυρηνικά μέσα από την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» αναφέρεται στην κοινή δήλωση σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να βάλουν τέλος στον πόλεμο της Κορέας καθώς μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί μόνο ανακωχή το 1953.
«Οι δύο ηγέτες ανακοινώνουν ενώπιον των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων των εθνών μας και όλου του κόσμου ότι δεν θα υπάρχει πλέον πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή ειρήνης» αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Η διαδικασία για το τέλος του πολέμου θα προχωρήσει μέσα στο έτος σύμφωνα με τους δύο ηγέτες καθώς θα ξεκινήσουν τριμερείς ή τετραμερείς συζητήσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα προκειμένου η συμφωνία ανακωχής να αντικατασταθεί από συμφωνία ειρήνης.

«Χαιρετίζω το θάρρος και την αποφασιστικότητα του προέδρου Κιμ» δήλωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

«Ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντοςς. Ελπίζω ότι θα είναι μια ευκαιρεία για τους λαούς των δύο χωρών να κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Πρέπει να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες» σχολίασε από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΣΧΟΛΙΑ (111)

ΖΑΖ

Οπαδοί του Τραμπάκουλα απαντάτε χωρίς ίχνος επιχειρημάτων. Με φράσεις νηπιαγωγίου! Κατανοώ, δύσκολες εποχές νιώθετε ορφανοί χωρίς σοβαρό τσοπάνη.

@ΖΑΖΑ

Αφού δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα επιχειρήματα, άκου ένα από τα πολλά: Πόσους πυραύλους και μάλιστα διηπειρωτικούς έχει ο Τράμπας, ικανούς να αφανίσουν κυριολεκτικά τον Κιμάκο σε δευτερόλεπτα, και πόσα (ένα?) ψωροπυραυλάκια που ΑΝ λειτουργήσουν φτάνουν με το ζόρι σε μία αμερικανική βάση στη μέση του Ειρηνικού έχει ο αγαπημένος σου βασιλιάς Κιμ. Θέλεις κι άλλα? ??? Μπα, δε χρειάζεται, έτσι?

οκ

Μεγάλη επιτυχία του Τραμπ.

Α

Δεν συμπαθώ τον Τραμπ αλλά είναι καλός επιχειρηματίας και καπιταλιστής. Ο Κιμ θέλει άνοιγμα προς τη Δύση όπως η Κίνα. Η μυστική συμφωνία των ΗΠΑ με τη Β.Κορέα κάνει ακριβώς αυτό. Οι βορειοκορεάτες έχουν πεθάνει στη πείνα, ακόμα πληρώνουν τον λιμό. Πως θα συνέχιζαν να χρηματοδοτούν όλο αυτό το στρατιωτικό καθεστώς; Όποτε, do it like China, γίνεται κομμουνιστικοκαπιταλιστες (κι όμως!), ο Κιμ θα γίνει αγαπητός στο λαό, θα υπάρξει ευμάρεια, επενδύσεις. Ακόμα κι ο πόλεμος, κάποτε τελειώνει. Μετά τί;

ΖΑΖ

Ποιός έλεγε οτι θα ισοπεδώσει την Κορέα? Ποιος βομβαρδίζει όπου τον παίρνει. Δυο τρεις δοκιμές έκανε η Κορέα και ο Τραμπακουλας ψάχνει την ειρήνη με την ουρά στα σκέλια. Που είναι οι έξυπνοι πύραυλοι να τελείωνουν με τον Κακό. Μακάρι και η Ελλάδα να είχε τέτοια μέζεα και θα σας έλεγα Αμερικανοκλανάκια. Τώρα είναι καιρός να μάθει και απ τους Πέρσες τι εστί βερίκοκο. Ο κόσμος έχει αλλάξει Αμερικανόδουλοι. Τώρα πιά δεν λέμε "πλανητάρχης". Απλα πράγματα...

αβγ

ρε χαζούλιακα... άσε ήσυχο το πληκτρολόγιο...

@ΖΑΖ από BMW

Έχεις ξεφύγει, ακόμα και πιό πέρα από τον στρατηγικό Καραθανίκα! Πιές κάτι επειγόντως. ...... 0,60 πάντως για αλαμπουρνέζικα μην περιμένεις....

ΖΑΖ

"Αμερικανόπληκτοι! Πρέπει ναέχετε πολυ χαμηλό IQ για να μην καταλαβαίνετε ότι είναι τεράστια ήττα της USA και προσωπικά του Τραμπακουλα. Περάστικά σας.." Φυσικά ηλιθιοι και δεν εχετε IQ να καταλαβετε ποιος χάνει απ την προσεγγιση των δυο λαων. Ποιός χανει το επιχείρημα του κινδύνου για να πουλά εύκολα οπλα στους υπόδουλους "συμμαχους" του; Διαβάστε και την αισιοδοξία του Τραμπακουλά σας.

;;;

Αρνητικό το IQ σου ετσι;

ΚΥΠΡΙΟΣ

Αν ήταν ο Μπάμιας 10 νόμπελ θα του έδινες! Η ιστορία θα γράψει πως ο Τραμπ έτριξε τα δόντια στον Μπούλη κι είχαμε ειρήνη. Ποιος χάνει από την ειρήνη; Ποιος συντηρητικός χάνει από την ειρήνη; Μόνο όσοι ονειρεύονται ανατροπές κι επανσαστάσεις κι αλλαγές χάνουν από την ειρήνη. Κι ο Τραμπ δεν ονειρεύτηκε ΠΟΤΕ πολέμους, όπως ο Μπάμιας που βομβάρδιζε 7 χώρες στα οχτώ χρόνια της θητείας τους. Κάλες βόμβες εκείνες φυσικά, αριστερές. Σε αντίθεση με τις κακές δεξιές- ακόμα και του Μπους πρεσβύτερου που ελευθερωσε το Κουβέιτ μετά από απόφαση του ΟΗΕ και σταμάτησε εκεί. Δε θα χάσουν ΤΙΠΟΤΑ οι ΗΠΑ αν η Σεούλ είναι ασφαλής. Η Κίνα χάνει. Κι αυτή θα οδηγήσει τα πράγματα σε πόλεμο...

ΖΑΖ vs. BMW

Θυμίζεις έντονα στρατηγική σκέψη.... Καρανίκα!!!!!! Σοβαρά ισχυρίζεσαι ότι ο Τράμπ φοβήθηκε τον Κιμ (!) και δεν θα έχει τώρα που να πουλήσει όπλα???? Συζήτησέ το με το γιατρό σου.........

dimitrov

Μόνο που η Βόρεια Κορέα τα φτιάχνει μόνη της και η Νότια Κορέα επίσης ή αν θέλει αγοράζει τεχνογνωσία για να τα φτιάχνει. Επίσης η Τουρκία τα φτιάχνει καιρό μόνη της συχνά αγοράζοντας τεχνογνωσία από τη Νότια Κορέα. Τώρα αν εννοείς την Ελλάδα ... έχει κόψει το σπορ εδώ και δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον. Ακόμα κι αν οι Τούρκοι (λένε πως) ετοιμάζονται για μπούκα στην Ελλάδα. Οι νοικιασμένες φρεγάτες του κυρ Φώτη είναι (ελληνικού τύπου)δούλεμα στους Γάλλους μπας και σπρώξουν το χρέος. Οι ευρωπαϊκές χώρες πάλι που θα έπρεπε να ... φοβούνται τον Βλαδίμηρο, τον φοβούνται τόσο που έχουν σχεδόν καταργήσει τις ΕΔ τους. Το ποιός χάνει από τις αγάπες μεταξύ των κιμ και των μουν είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά η αντίληψη περί φόβου για να πωληθούν όπλα είναι εδώ και δεκαετίες ξεπερασμένη από την πραγματικότητα. Επίσης η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται διότι έχει όραμα περιφερειακής δύναμης τουλάχιστον. Επίσης μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που σχετίζονται με διάφορους τρόπους από τις αμυντικές επενδύσεις της χώρας τους. Χρήματα που ανακυκλώνουν το χρήμα εντός Τουρκίας, παράγουν τεχνολογία και φέρνουν εξαγωγικά συμβόλαια.

Ο Καρανίκας είναι το αφεντικό μου

Από το γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του κυρίου Καρανίκα και εσείς σύντροφε; Παρεπιπτόντως, αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες μονο μέρες μετά από τη συνάντηση του πρώην διευθυντή της CIA και νυν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τον Kim στην Κορέα.

ταρζαν

Στην Ν.Κορέα, κυρίως στην μεγαλύτερη τοπική χριστιανική εκκλησία με 1.000000 μέλη, υπήρχε 24/7 αδιάλειπτη προσευχή στον Θεό για την ένωση των δύο λαών εδώ και δεκαετίες..Αυτό που θα δείτε στη συνέχεια είναι η μεγαλύτερη συλλογική μετάνοια -μεταστροφή έθνους με σχεδόν 40.000.000 κατοίκους- και του ίδιου του Κίμ μετά της οικογένειας του -και η επιστροφή τους στον Σωτήρα Χριστό με την ομολογία του βαπτίσματος ! Ο αναμφισβήτητος Θρίαμβος του αληθινού Χριστιανισμού και η διάδοση- διδαχή -αποδοχή του Ευαγγελίου της Σωτηρίας του Χριστού σε όλα τα έθνη, θα είναι το κορυφαίο γεγονός τα επόμενα χρόνια στα δελτία ειδήσεων που θα παρουσιάζεται σε ρίαλ τάιμ στο pc του καθενός απο εμάς!

Για γέλια...

...άντε στην ζούγκλα μάστορα.

αβγ

παιρνεις κατι και σε πειραξε ;

@

Ρε παιδια, αυτος δεν ητανε ο παλαβος που εριχνε στα σκυλια τους θειους του?? Τωρα εγινε σωφρων και αξιοσεβαστος Ηγετης?

Βομβίνος

Είχε ''αυταπάτες'' κι' αυτός. Του εξήγησε υποθέτω, την κατάσταση ο Πομπέο, που έστειλε ο Τραμπ. Χέστηκε-κατάλαβε ο Κιμ, όπως και κάποιος άλλος μπετόβλακας και κοίταξε να σώσει το τομάρι του. Πιθανόν του υποσχέθηκαν, πως σε κάθε περίπτωση αυτός θα περνά μια χαρά, χλαπακιάζοντας emmental.

Νικος

Και που το ξέρεις εσύ ρε μάγκα ότι πέταγε τους θείους στα σκυλιά. Ασε που αυτή η είδηση πιο fake δεν υπήρχε καθώς η θεία και ο θείος χαίρουν άκρας υγείας.

Αριστερός

Μας έφυγε το Βιετνάμ, η Κούβα (τσάμπα πήγα και μάζευα ζαχαρότευτλα), η Κίνα (αυτοί τώρα κάνουν την Αμερική να φαίνεται κουμουνιστική), και τώρα η B. Κορέα. Ευτυχώς υπάρχει ο σύντροφος Μαδούρος με τις ζωοτροφές να μην είμαστε μόνοι μας. Κράτα γερά Νικόλα - φοβερό παιδί ο πρέσβης που μας είχες στείλει και τον αγαπούσαμε πολύ.

clone wars

μου αρεσει που καποιοι νομιζουν οτι ειναι ο αληθινος Κιμ αυτος...

Anonymous

Ωραία η θεωρία συνομωσίας σου, δε λέω. Τώρα μένει να μας πεις και (1) πώς ξέρεις ότι πρόκειται περί κλώνου (με αποδείξεις please) και (2) τί κάνει ο πραγματικός Κιμ βλέποντας την περιφορά ενός κλώνου του και τις δηλώσεις του περί ειρήνης. Βρες ένα ωραίο story και γι' αυτά και τότε θα σε παραδεχτώ ρε μπαγάσα!

Αγύριγο κεφάλι

Άτομα που έχουν εκατοντάδες ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ Αστυνομικούς να τους φυλάνε και ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα να κινούνται και που ζουν σαν ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΕΣ, εγώ ΔΕΝ τα ΠΙΣΤΕΥΩ όταν μιλάνε γιά ΕΙΡΗΝΗ και αφοπλισμούς!..____________Η Ιστορία θα είναι πολύ ΣΚΛΗΡΗ με κάτι τέτοιους!..

Εσυ.....το σκασμο!

Αρκετα με τις προβοκατσιες σου κατα της αριστερας φασιστακο πεμπτοφαλαγγιτη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salvini

Δεν είναι αξιόπιστος, λένε οι μέχρι πρότινος εταίροι του και εξετάζουν συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα - Πρώτο μου μέλημα να μην συνεργαστούν αυτοί οι δύο, λέει τώρα ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας του Βορρά

1
johnson_forema

Η 31χρονη Κάρι Σίμοντς, αν και δεν έχει παντρευτεί με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, έχει μετακομίσει μαζί του στη Ντάουνινγκ Στριτ και θα συναντήσει την βασίλισσα στα ανάκτορα της Σκωτίας - Γιατί δεν θα τον συνοδεύσει στην σύνοδο των G7 στη Γαλλία στα τέλη Αυγούστου;