Ρωσία : Ο Πούτιν συγκαλεί σύσκεψη για την οικονομία μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

putin_1

Η σύσκεψη συγκαλείται τον απόηχο των νέων κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Μόσχα – Αν και η κατάσταση βελτιώθηκε, η αγορά δεν έχει ανακάμψει

Η οικονομική κατάσταση στη Ρωσία θα τεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη σύσκεψη, που θα μετέχουν ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελαούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα, θα αφορά επιπλέον ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές στην οικονομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η σύσκεψη αυτή συγκαλείται μετά τις νέες κυρώσεις, που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσία στις 6 Απριλίου, και μετά την κλιμάκωση την κατάστασης στην Συρία, που είχαν ως συνέπεια να καταρρεύσει η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, ενώ το ρούβλι άρχισε να αποδυναμώνεται. Έπειτα από λίγο η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται , ωστόσο η αγορά δεν έχει ανακάμψει.

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι απαιτείται ήρεμη και νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης πριν ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε επίσης ανακοινώσει ότι η ρωσική αγορά επέδειξε μια ώριμη αντίδραση και επαρκή σταθερότητα σε συνθήκες άσκησης έξωθεν πιέσεων. Παράλληλα είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1