Ποιος είναι ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank ύστερα από 16 χρόνια

Ποιος είναι ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank ύστερα από 16 χρόνια

Ο 47χρονος Κρίστιαν Ζέβινγκ στο τιμόνι της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας - Πολύτεκνος λατρεύει το τένις και δεν διαπραγματεύεται το μισθό του 

banksd
O Kρίστιαν Ζέβινγκ είναι ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ύστερα από 16 χρόνια. Αλλά και ο νεαρότερος CEO της τράπεζας.

Είναι 47 ετών, πολύτεκνος και λατρεύει το τένις. Ο γαλανομάτης Γερμανός δεν διαπραγματεύεται το μισθό του και χρησιμοποιεί το μετρό για να πηγαίνει στη δουλειά του,όπως χαρακτηριστικά γράφει το περιοδικό «Focus». Κάθε Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένειά του: τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ο Ζέβινγκ φοράει και γυαλιά οράσεως αλλά και φακούς επαφής. Μικρός ήθελε να γίνει αθλητικογράφος.

Ύστερα από 27 χρόνια στη Deutsche Bank, o Ζέβινγκ αναλαμβάνει το τιμόνι της τράπεζας. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας αντικαθιστά τον Βρετανό Τζον Κράιαν σε μία περίοδο που η τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στη γερμανική αγορά. Ο Κράιαν είδε την... έξοδο μετά από τρία χρόνια ως CEO της τράπεζας απογοητεύοντας τους επενδυτές. Ο Ζέβινγκ ήταν από το 2015 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας κατέχοντας θέση αντιπροέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης