ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες 25 χώρες έχουν απελάσει 151 Ρώσους διπλωμάτες

ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες 25 χώρες έχουν απελάσει 151 Ρώσους διπλωμάτες

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ έκανε έναν μίνι απολογισμό και υποστήριξε ότι «η Ρωσία πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη της για την απερίσκεπτη επιθετική της συμπεριφορά»

11Heather-Nauert-3-696
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απελάσει μέχρι στιγμής συνολικά 151 Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ στη διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Μαζί με τη δική μας ανακοίνωση, παρακολουθήσατε ένα πρωτοφανές κύμα αντίστοιχων ενεργειών και απελάσεων που αποφασίστηκαν από άλλες κυβερνήσεις, παγκόσμιους εταίρους και συμμάχους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΝΑΤΟ και αυτή τη στιγμή 25 ακόμη χώρες έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα απελάσεις 151 Ρώσων», τόνισε η Νάουερτ.

Όπως σημείωσε: «αν η Ρωσία επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει την ευθύνη της για αυτή την ευθύνη και να σταματήσει την απερίσκεπτη επιθετική της συμπεριφορά».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση από τη Ρωσία έπειτα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης