Συρία: Πάνω από 40.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την ανατολική Γούτα

Συρία: Πάνω από 40.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την ανατολική Γούτα

Ο συριακός στρατός έχουν καταλάβει το 70% του ανταρτοκρατούμενου θύλακα – Τι αναφέρει ο Σύρος μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πάνω από 40.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν χθες από την ανατολική Γούτα, χρησιμοποιώντας τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους  «που ανοίχθηκαν από τον συριακό στρατό σε συνεργασία με τους ρώσους συμμάχους του».

Ο Σύρος, μόνιμος αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Μπασάρ Τζα'αφάρι ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι οι άμαχοι «μετέβησαν στα κέντρα που εγκατέστησε η συριακή κυβέρνηση και η συριακή αραβική Ερυθρά Ημισέληνος, κέντρα προσωρινής στέγασης εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους». 

Πιο μικρά νούμερα έδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο 20.000 άτομα περίπου εγκατέλειψαν χθες τη Γούτα. 

Το καθεστώς ανακατέλαβε 70% του εδάφους 

Πριν από λίγο ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μαζί με τις συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν το 70% του εδάφους που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών στον θύλακο της ανατολικής Γούτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, οι  στρατιώτες κατέλαβαν τμήματα αγροτικής γης, πολλά χωριά και ορισμένες πόλεις. 

Νωρίτερα, μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Τζισρίν της ανατολικής Γούτα.

«Ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην ανατολική Γούτα και πήρε τον έλεγχο της πόλης Τζισρίν», ανέφερε ο σταθμός τον οποίο διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ, που πολεμά στο πλευρό του στρατού στη Συρία.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συριακός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Γούτα να φύγουν από την περιοχή μέσω «των ασφαλών διαδρόμων» καθώς σφίγγει τον κλοιό στους τομείς που εξακολουθούν να τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

«Η γενική στρατιωτική διοίκηση καλεί τους πολίτες να φύγουν από την ανατολική Γούτα (...) μέσω των ασφαλών διαδρόμων», αναφέρει ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Erdo

Η Τουρκία έχει προηγούμενα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση

Il-20

O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι «παραπλανητικές πληροφορίες» που έδωσε ο ισραηλινός στρατός για τις επιδρομές που θα πραγματοποιούσε «δεν επέτρεψαν στο ρωσικό αεροσκάφος IL-20 να κινηθεί εγκαίρως σε ασφαλή περιοχή»

migranti

Οι αρχές ανέφεραν ότι το Σάββατο, 381 μετανάστες που επέβαιναν σε δέκα πλοιάρια διασώθηκαν στις ακτές της Ανδαλουσίας καθώς και 12 άνθρωποι σε μια λέμβο στις Βαλεαρίδες Νήσους