Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας με ταξιδιωτική οδηγία του Φόρεϊν Όφις

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας με ταξιδιωτική οδηγία του Φόρεϊν Όφις

Το Λονδίνο προειδοποιεί τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στη Ρωσία για «εχθρικές αντιδράσεις» - Νωρίτερα η Μέι είχε ανακοινώσει την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών  - Η Βρετανία αναζητά νέους προμηθευτές φυσικού αερίου

Βαθαίνει η κρίση ανάμεσα στη Βρετανία και τη Ρωσία. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι ότι θα απελάσει 23 Ρώσους  διπλωμάτες, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τον κίνδυνο "εχθρικών αντιδράσεων" απέναντί τους μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την υπόθεση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Το Φόρεϊν Όφις αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για τη χώρα αυτή, καλώντας όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια.

"Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα (έκφρασης) αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο" αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

"Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση, να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις" συνεχίζει το κείμενο αυτό.

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 10.000-20.000 Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για το Μουντιάλ.

Απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε η Βρετανία


Την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με δηλητήριο κατά του πρώην κατασκόπου της Ρωσίας, Σεργκέι Σκρίπαλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απέλαση εδώ και 30 χρόνια. Ταυτόχρονα, οι βρετανικές αρχές θα «παγώσουν» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία εάν κριθεί ότι μπορούν να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία των πολιτών. 

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας στο Κοινοβούλιο την απόφαση της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε η Μέι, οι διπλωμάτες έχουν αναγνωριστεί ως αδήλωτοι αξιωματικοί πληροφοριών, που έχουν μία εβδομάδα διορία για να εγκαταλείψουν τη χώρα. 




Άλλους προμηθευτές φυσικού αερίου αναζητά το Λονδίνο
  
Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

"Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για την ενεργειακή ασφάλειά μας αλλά και το ευρύτερο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας" είπε η Μέι όταν ρωτήθηκε από βουλευτές, κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

Φέτος η Βρετανία παρέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και, συνολικά στην Ευρώπη, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνεται προέρχεται από τη Ρωσία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για τη σοβαρότητα του ζητήματος και θα συνεργαστεί με "όποιον είναι στην (αμερικανική) κυβέρνηση" ώστε να τηρηθεί μια "σκληρή γραμμή" απέναντι στη Ρωσία. Έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την ανταπόκριση που έλαβε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον που απολύθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες ώρες πριν καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ευθύνεται πιθανότατα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

"Ο κ. Τίλερσον πράγματι έκανε ένα ηχηρό σχόλιο μετά το επεισόδιο αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα συνεργαστούμε με τον αντικαταστάτη του για να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική θα είναι ένας από αυτούς του συμμάχους που θα σταθούν στο πλευρό μας", κατέληξε.


Παγώνουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε, προσθέτοντας ότι η απόφασή της έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια. 

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι λυπάται για τον δρόμο που ακολούθησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον διπλωματικό τομέα, για να ανακοινώσει κατά την ομιλία της ότι η Μόσχα είναι ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού ρώσου πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ.




«Τραγικό» που ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον δρόμο» 

«Πολλοί από εμάς έστρεψαν με ελπίδα του βλέμμα προς τη μετασοβιετική Ρωσία. Θέλαμε μία καλύτερη σχέση και είναι τραγικό που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», είπε.

Επίσης, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει νομοθετικά σε μέτρα που θα προστατεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο από την εχθρική κρατική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν νέα νομοθετήματα κατά της κατασκοπείας. 

«Δεν υπάρχει θέση γι' αυτούς τους ανθρώπους ή τα χρήματά τους»

 Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τους Ρώσους που πηγαίνουν στη Βρετανία. 

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έκανε λόγο για εχθρική δράση Ρώσων κατασκόπων σε βρετανικό έδαφος. «Δεν υπάρχει θέση γι' αυτούς τους ανθρώπους ή τα χρήματά τους στη χώρα μας», τόνισε. 

«Το μήνυμά μου σε όσους θέλουν να μας κάνουν κακό είναι ότι δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε. 

Δέσμη μέτρων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας 

«Το πρωί προήδρευσα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου αποφασίσαμε: 

Άμεσες δράσεις για τη διάλυση του ρωσικού δικτύου κατασκοπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πρωτοβουλίες με τη μορφή επείγοντος για την ανάπτυξη νέων εξουσιών για την αντιμετώπιση όλων των μορφών εχθρικής κρατικής δραστηριότητας και τη διασφάλιση ότι όσοι επιθυμούν να ασκήσουν τέτοια δραστηριότητα δεν μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόσθετα μέτρα για την αναστολή όλων των προγραμματισμένων επαφών υψηλού επιπέδου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσική Ομοσπονδία»

Επίσης, ο Μέι ανέφερε ότι οι επαφές υψηλού επιπέδου με τη Ρωσία θα ακυρωθούν. Ήδη, έχει αποσυρθεί η πρόταση στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.  Επίσης, ακυρώνεται η παρουσία πρωθυπουργών ή μελών της βασιλικής οικογένειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρωσία. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ενδέχεται να ληφθούν και άλλα μέτρα που δεν θα δημοσιοποιηθούν. 


H Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνη της, καθώς η ίδια συνομίλησε με συμμάχους που στηρίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα επιδιώξει να γίνει συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη. 

Δεν δεχόμαστε απειλές 

Η βρετανίδα πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η χώρα της θα ορθώσει το ανάστημά της στις ρωσικές απειλές. «Χθες τη νύκτα, είδα ότι ο ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είναι μία χώρα που δέχεται τελεσίγραφα. Ε λοιπόν, εγώ μπορώ να πω...το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια χώρα που δέχεται απειλές και θα ορθώσει το ανάστημά του απεναντί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Με αντίμετρα απειλεί η Μόσχα

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλεξάντερ Γιακοβένκο «προειδοποίησε» το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων εάν η Βρετανία απελάσει ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.





ΣΧΟΛΙΑ (33)

234Κ

Αυτά που δεν κάνουν οι Αμερικανοί προσπαθεί να το κάνει η γριά !

@ 234Κ

Ρωσολάγνε μου, ο δικτατορίσκος σου Βλαδίμηρος είναι 4 χρόνια πιο γέρος από την ''γριά'' που γράφεις....

MateWall

Το γκαζον που καπνιζουν στην αγγλια θα πρεπει να εχει πολλα φυτοφαρμακα.

Gordon Mpezos

Ανεκαθεν πρωτοι στις προβοκατσιες οι αγγλοι. Θυμαμαι και τα δικα μας.

Bas

Σωστός

mein clein

Ολοι οι αναλυταραδες εδω μεσα εχουν μαζευτει. Συνεχιστε , διαβαζω και σκαω στα γελια.

vs

Είτε το θέλουμε είτε όχι 3 είναι τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας και όλα ελέγχονται από την Αυτού Μεγαλιότητα. Το Βατικανό στη θρησκευτικό κομμάτι, το Λονδίνο στο οικονομικό κομμάτι και η Ουάσιγκτον στο στρατιωτικό κομμάτι. Το συμφέρον της Ελλάδος είναι μόνο με συμμαχία με τους αγγλοσάξονες όπως παραδοσιακά είμασταν τόσα χρόνια.

Ο Τρίτος πλησιάζει

Το θέμα είναι ότι ο Πούτιν έδιωξε τον Rothschild από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ρωσία . Τώρα για αντίποινα η Βρετανία προχωράει σε αποκλεισμό της Ρωσία από την αγορά του φυσικού αερίου . Η Γριά εντολές εκτελεί .

@

Η κλασική συνωμοσιολογία με Εβραίους, μασόνους κλπ, που πάντα είναι πίσω από όλα. Τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας τους λυμαίνεται εδώ και χρόνια μια συμμορία ολιγαρχών με αρχηγό τον Πούτιν που έχει το ρωσικό λαό στην πείνα και τον ταζει μεγάλες ιδέες όπως όλα τα στρατιωτικά καθεστώτα.

στουρναρι

Εισαι εκτος θεματος. Σου λεει για Ροτσιλντ και απαντας για συνομοσιες και εβραιους και μασονους και και και...φαε τον μαιντανο σου και συνεχισε να παπαγαλιζεις...

Victor

Οι ρώσοι μας μισούν γιατί ανακόψαμε την πρόσβαση των σλάβων στη μεσόγειο. Πρώτη και τελευταία φορά που μας βοήθησαν ήταν με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Μην περιμένετε τίποτε από αυτούς. Εδώ δεν βοήθησαν την Κύπρο το '13 όπου είχαν τόσα συμφέροντα! Μόνο στους δυτικούς μπορεί να υπολογίζει η Ελλάδα. Μπείτε στο breitbart.com να διαβάσετε τι γράφουν τα αμερικανάκια του alt-right για την Κωνσταντινούπολη και την ανάγκη ανακατάληψης της από τους Τούρκους να σας σηκωθεί η τρίχα από υπερηφάνια. Οι ίδιοι που τα δικά μας πουλημένα κανάλια τους βρίζουν ως ακροδεξιούς. Μόνο από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια γιατί είναι λαοί που αγαπάνε την Ελλάδα και ιστορικά ήταν πάντα δίπλα μας!

@victor

Και στο Ναυαρίνο βοήθησαν γιατί θα συμμετείχαν οι Αγγλογάλλοι και δεν ήθελαν το νεοελληνικό κράτος να είναι μόνο κάτω από τη δυτικοευρωπαϊκή επιρροή. Διαχρονικά μας έκαναν μεγάλη ζημιά κυρίως με τη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και τη δημιουργία χάρτη Μεγάλης Βουλγαρίας.

giannis

ΠΑντα εχθρικη οι αγγλια απεναντι στη ρωσια και φαινοταν να εψαχνε αφορμες για την τελικη αναμετρηση. Τωρα που τελειωσε ο χειμωνας και δεν θα χρειαζεται πολυ φυσικο αεριο φαινεται καλη ευκαιρια να τιναξει την μπανγκα στον αερα με τη βοηθεια του Τραμπ και του tea party. Το brexit δεν εγιινε τυχαια. Δεν υπαρχει περιπτωση να αφησουν τον Πουτιν σε ησυχια, χωρις να ελεγχουν οι αγγλοσαξωνες τη ρωσια. Το μιγμα στη διεθνη κοινοτητα ειναι ηδη τοξικο και εκρηκτικο. Θα δουμε πολλα.

.

Τώρα καταλαβαίνουμε τί ευλογία είναι το brexit για την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ελλάδα. Στον αγύριστο

Τα παθήματα γίνονται μαθήματα

Ίσως ο Πούτιν συνειδητοποιήσει τώρα ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας η απομάκρυνση της Αγγλίας, Τουρκίας και των ΗΠΑ από την Ευρώπη και η επιθετική τους στάση έναντι της Ευρώπης. Έτσι, η Αγγλία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορεί να γίνουν τελείως απρόβλεπτες, οι δυναμικές τους μπορεί να γίνουν τελείως απρόβλέπτες και στις σχέσεις τους έναντι της Ρωσίας. Η Ρωσία θα συνειδητοποιήσει αργά ή γρήγορα ότι η σταθερότητα της Ευρώπης είναι καλύτερη για τη Ρωσία.

zz

( Τα παθήματα γίνονται μαθήματα14/03/201819:56 ). Τα παθήματα για ποιους , για τους Ρώσσους ?Ένα δεν καταλαβαίνεις άνθρωπε , η Ρωσσία είναι αυτάρκης χώρα , η Βρετανία σου τι έχει εκτός από τα ψάρια που κολιμπάνε γύρο από το νησί ?Άκου εκεί μπορεί ο Πουτιν να καταλάβει , ο Πουτιν κατάλαβε εδώ και 11 πριν , όταν έκανε την περίφημη δήλωση στην Γερμανία ότι το νταηλίκι των ΗΠΑ και γενικά της Δύσης έληξε , όχι άλλο ένα αφεντικό (βλέπε Δύση) αλλά συλλογικές αποφάσεις , και τι είναι η Δύση , ένα μάτσο ψεύτες , υποσχέθηκαν όχι το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και έφτασαν έξω από την αυλόπορτα της Ρωσσίας , με ψέματα , με λοβιτούρες , με βρομιές , και αλλά πολλά , έχουμε από την άλλη τους άλλους που ονειρεύονται μήπως η Ρωσσία καταλάβει , να καταλάβεις τι , ότι πρέπει αν έχει στο τιμόνι της άλλους Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν ?Ξεχάστε τα αυτά , υπερδύναμη και λακές δεν πάνε μαζί .

Τιτος

Σωστος!..και ξυπνιος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους