Κομισιόν: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει εμπορικά αντίμετρα στις ΗΠΑ

Κομισιόν: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει εμπορικά αντίμετρα στις ΗΠΑ

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε ήταν πάντοτε σύμμαχοι στους τομείς του εμπορίου και της ασφάλειας και τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει το ζήτημα επιβολής δασμών τόσο με τον υπουργό Εμπορίου της Γαλλίας, όσο και με τις αρχές της Ιαπωνίας

Η Ε.Ε είναι έτοιμη να επιβάλει αντίμετρα στις ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στο αλουμίνιο και τον χάλυβα, σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο, δήλωσε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Απασχόληση την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα. 

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε ήταν πάντοτε σύμμαχοι στους τομείς του εμπορίου και της ασφάλειας και τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει το ζήτημα επιβολής δασμών τόσο με τον υπουργό Εμπορίου της Γαλλίας, όσο και με τις αρχές της Ιαπωνίας. Αργότερα σήμερα, ο κ. Κατάινεν θα συναντηθεί με την Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, ώστε να αναπτύξουν την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

“Προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι εξετάζουμε την επιβολή αντιμέτρων εφόσον κριθεί απαραίτητο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το χειρότερο σενάριο, αυτό της επιβολής δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, γίνει πραγματικότητα, τότε η Ε.Ε και η Ιαπωνία, μαζί με άλλες χώρες θα εξετάσουν την προσφυγή κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ο Γίρκι Κατάινεν υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να περιμένουν κάποιες εμπορικές παραχωρήσει από την Ε.Ε. καθώς η επιβολή δασμών στα δύο αυτά προϊόντα δεν εντάσσονται στο πλαίσιο κάποιας  διαπραγμάτευσης αλλά αποτελούν μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τις συμφωνίες του ΠΟΕ.

Αναφορικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να διαπραγματευθεί την εξαίρεσή της από την επιβολή δασμών, όπως ο Καναδάς και το Μεξικό, ο κ. Κατάινεν υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι ακόμα μέλος η Μεγάλη Βρετανία, έχει συγκεκριμένους κανόνες που δεσμεύουν όλα τα κράτη – μέλη της. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ε.Ε.

Το Τραμπόγιδο ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με τους συμμάχους του; Θα τον έχει!

ίσα μωρή μπετούγια

με τι θα κάνεις πόλεμο? ένα ντου να σου κάνουν θα τρέχεις όπως στον Β'ΠΠ καημένε. Στους Αμερικανούς στηρίζεις την ασφάλεια σου, δε φυτρώνει.

@ίσα μωρή μπετούγια

Ρε τύφλα ΕΜΠΟΡΙΚΟ πόλεμο, όχι πόλεμο! Βγάλε το γράσσο! Και ποιός μίλησε για τους Αμερικάνους; Οι Αμερικανοί είναι σύμμαχοί μας, το κάθαρμα ο Τράμπ όχι! Ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο και θα τον έχει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sri_ar1

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επιθέσεις 10 ημέρες πριν - 13 συλλήψεις από την αστυνομία - Ανάμεσα στους νεκρούς Αμερικανοί, Βρετανοί, Ινδοί, Δανοί και Τούρκοι - Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και κοντά στο αεροδρόμιο

11