Ξεσηκώθηκε η υφήλιος από τον «εμπορικό πόλεμο» των ΗΠΑ με δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Ξεσηκώθηκε η υφήλιος από τον «εμπορικό πόλεμο» των ΗΠΑ με δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Ιαπωνία, Κίνα, Βρετανία και ΔΝΤ έσπευσαν να επικρίνουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας για πλήγμα σε διμερείς σχέσεις και για επικείμενο εμπορικό πόλεμο

Η απόφαση που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο είναι «λυπηρή» και είναι πολύ πιθανό ότι θα καταφέρει πλήγμα στις διμερείς εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, τόνισε ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του σήμερα.

Ο Κόνο προέβλεψε ότι η κίνηση θα έχει «μεγάλη επίπτωση» στις διμερείς σχέσεις, προεξόφλησε ότι η απόφαση του Τραμπ θα πλήξει επίσης την παγκόσμια οικονομία, ενώ διεμήνυσε ότι το Τόκιο θα αντιδράσει με τον τρόπο που θα θεωρήσει το ίδιο κατάλληλο, αφού εξετάσει προσεκτικά τις συνέπειες για τις ιαπωνικές βιομηχανίες και ανατρέξει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο την Πέμπτη, ωστόσο εξαίρεσε από το μέτρο, τουλάχιστον προσωρινά, τον Καναδά και το Μεξικό, υπαναχωρώντας από την προηγούμενη δέσμευσή του ότι η κίνηση θα αφορούσε όλες τις χώρες.

Για «εσκεμμένη επίθεση» μιλά το Πεκίνο
Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε την «έντονη αντίθεσή» της στους δασμούς που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβληθούν στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ, μέτρο το οποίο για το Πεκίνο αποτελεί «επίθεση» εναντίον του διεθνούς πολυμερούς συστήματος εμπορίου.

«Η κατάχρηση της ρήτρας περί εθνικής ασφάλειας από μέρους των ΗΠΑ αποτελεί εσκεμμένη επίθεση εναντίον του πολυμερούς εμπορικού συστήματος που ενσαρκώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και θα έχει ασφαλώς πολύ σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια εμπορική τάξη», έκρινε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σε ανακοίνωσή του. «Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά» στο μέτρο αυτό, προστίθεται στο κείμενο.

Κινεζικές βιομηχανίες του τομέα του μετάλλου ήδη απαιτούν το Πεκίνο να λάβει αντίμετρα.

Η Κίνα είναι η χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή χάλυβα και αλουμινίου, αλλά η δική της παραγωγή δεν καλύπτει παρά μόνο ένα μικρό μέρος (2,7% των ποσοτήτων του χάλυβα, 9,7% του αλουμινίου) του συνόλου των αμερικανικών εισαγωγών, πολύ πίσω από την παραγωγή του Καναδά, της Βραζιλίας ή χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι διεμήνυσε νωρίτερα την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι το Πεκίνο «ασφαλώς» θα δώσει την «προσήκουσα και απαραίτητη απάντηση» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην έναρξη εμπορικού πολέμου.

Ενώ ανακοίνωνε τους δασμούς ο Τραμπ αποπειράθηκε να δείξει συμφιλιωτικό πρόσωπο έναντι της Κίνας, αναφερόμενος στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις για να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με το Πεκίνο.
 
Για λάθος χειρισμού μιλά η Βρετανία
Και ο βρετανός υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ επέκρινε την απόφαση, κρίνοντας πως αυτός είναι ο «λάθος τρόπος» να χειρίζεται κανείς ζητήματα που άπτονται του εμπορίου.

«Η άποψή μας είναι ότι ναι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολυμερώς το ζήτημα της υπερπροσφοράς χάλυβα, όμως αυτός είναι ο λάθος τρόπος να το χειριστεί κανένας. Ο προστατευτισμός, οι δασμοί, δεν φέρνουν ποτέ αποτέλεσμα στην πραγματικότητα», τόνισε ο Φοξ το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια εκπομπής της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Φοξ συμπλήρωσε ότι θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την προσεχή εβδομάδα για συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους για τους δασμούς και τις πιθανές εξαιρέσεις για χώρες που είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Φόβους για αντίποινα εκφράζει η Λαγκάρντ
Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως φοβάται ότι θα υπάρξουν αντίποινα κι αυτά θα οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο , ενώ παράλληλα επισήμανε ότι διαβλέπει κίνδυνο να υπονομευθεί η εμπιστοσύνη και να τρωθούν οι επενδύσεις.

Τοποθετούμενη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα The Washington Post για το γυναικείο ζήτημα, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι δεν είναι τόσο οι άμεσες οικονομικές συνέπειες των συγκεκριμένων δασμών αυτές που την ανησυχούν, όσο ο ρόλος των μέτρων αυτών ως «σκανδάλης» για την επιβολή αντιποίνων από μέρους των εταίρων των ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα.

«Είναι αυτή η κλιμάκωση που είναι καθαυτό, ή αφ' εαυτής, επικίνδυνη -- εξαιτίας των συνεπειών που θα έχει για όλες αυτές τις οικονομίες, κι επιπλέον εξαιτίας των συνεπειών που θα έχει για την εμπιστοσύνη», διευκρίνισε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως το εμπόριο ήταν η μηχανή της ανάπτυξης που οδήγησε στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας τους τελευταίους μήνες.

«Η εμπιστοσύνη είναι υπερπολύτιμο αγαθό, το οποίο παίρνει καιρό να αποκτηθεί, και μπορεί να καταστραφεί εν ριπή οφθαλμού», προειδοποίησε η γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Αν οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο το εκλάβουν αυτό ως ένδειξη αβεβαιότητας, (ως ένδειξη) του ότι δεν ξέρεις ποτέ πού θα πάνε οι δασμοί, πόσο υψηλοί ή πόσο χαμηλοί θα είναι, σε βάρος τίνος (...), τότε θα κάνουν ένα βήμα πίσω και δεν θα επενδύσουν, θα περιμένουν, και οι συνέπειες που θα έχει αυτό για την εμπιστοσύνη μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές».

Να εξαιρεθεί η ΕΕ τονίζει η ευρωπαία επίτροπος εμπορίου
Η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και ότι η Ουάσινγκτον θα όφειλε να εξαιρέσει τα κράτη-μέλη της από τους δασμούς.

Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η Μάλμστρεμ σημείωσε: «Η ΕΕ είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και συνεχίζουμε να είμαστε της γνώμης ότι η ΕΕ θα όφειλε να εξαιρεθεί από αυτά τα μέτρα».

«Θα επιδιώξω περισσότερη σαφήνεια για το ζήτημα αυτό τις ημέρες που έρχονται. Αδημονώ να συναντήσω τον USTR (σ.σ. τον αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι καθ' ύλη αρμόδιος για τα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, Ρόμπερτ) Λάιτχαϊζερ στις Βρυξέλλες το Σάββατο για να συζητήσουμε».Ο Λάιτχαϊζερ, που έχει αναλάβει να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με τα κράτη που θέλουν να εξαιρεθούν, θα συναντηθεί με τη Μάλμστρεμ και με τον ιάπωνα υπουργό Εμπορίου Χισοσίγκε Σέκο στις Βρυξέλλες το Σάββατο για συνομιλίες όσον αφορά την υπερπροσφορά χάλυβα στην αμερικανική αγορά.

Η συνάντηση αυτή θα δώσει «μια καλή ευκαιρία ειλικρινούς και ανοικτού διαλόγου για τα μέτρα τα οποία λογαριάζει να πάρει η ΕΕ στην περίπτωση που οι ΗΠΑ υιοθετήσουν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν», είχε διευκρινίσει η επίτροπος, η οποία παρουσίασε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα προβλεπόμενα αντίμετρα. Οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να στοχοθετήσουν εμβληματικά αμερικανικά προϊόντα, όπως τα τζιν παντελόνια, οι μοτοσικλέτες Χάρλεϊ ή ακόμη το μπέρμπον, σε περίπτωση που η ΕΕ δεν εξαιρεθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να καταθέσει παράλληλα, αν η στάση της Ουάσινγκτον δεν μεταβληθεί, προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), πιθανόν από κοινού με άλλες χώρες.


ΣΧΟΛΙΑ (43)

naso

Οι ταρίφες δηλαδή ο φόρος στο εισαγόμενο πάντα τονώνει την εγχώρια παραγωγή φυσικά όταν ελέγχεις και τα διερχόμενα. Τα εμπορικά πλεονάσματα παγκόσμιας ζήτησης στην αντίδραση αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής πιθανότερο είναι να μειώσουν τις αξίες. Αλλαγές στην βιομηχανία αυτών των εμπορευμάτων θα είναι δεδομένες όμως δεν είναι αυτό που είναι πιο σημαντικό για τις ΗΠΑ αλλά γενικά αυτό που απλοποιημένα λέει ο πρόεδρος Τράμπ αμοιβαίο εμπόριο που σημαίνει αλλαγές στο σύνολο του παγκόσμιου εμπορίου. Δεδομένο ότι οι ψευτοδιεθνιστές έχουν δημιουργήσει καπιταλιστική αναρχία μεγιστοποιώντας σήμερα αυτό που έκαναν εδώ και 30 χρόνια σε κάθε προϊόν διαθέσιμο παγκόσμια και οι επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες του πλανήτη είναι το πιο υπερβολικά επιβλαβές που έχει δει ενίοτε ο πλανήτης με τρομακτικές μετατοπίσεις κεφαλαίου και μια άνιση μάχη για όλους αναγκαστικά οποιουδήποτε εκτός των επιβαλλόμενων κανόνων τους ενός νέου οικονομικού μοντέλου που είναι απόλυτα εκτός καπιταλισμού. Μέγιστη διασκόρπιση και μετατόπιση κεφαλαίου στην ανατολή είναι η μεγαλύτερη ασυμφωνία ενίοτε του καπιταλιστικού μοντέλου απόρροια έντονων συνεχώς αυξανόμενων παρεμβάσεων απαγορεύοντας οποιαδήποτε διόρθωση της αγοράς τοιουτοτρόπως φούσκες και μετατοπίσεις κεφαλαίου που έχουν φέρει την δυσχέρεια σε τόσες πολλές χώρες της δύσης και απίστευτη παράλογη ευμάρεια στην ανατολή και τέτοια μεγάλα κενά ανισοτήτων θα διορθωθούν προσεχώς ενώ ο χάλυβας και το αλουμίνιο είναι μόνο η αρχή.

Γιώργος

Ο Τράμπ είναι πατριώτης και νοιάζεται για τη χώρα του. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το παράδειγμα του και ας γίνουμε κι εμείς πατριώτες και να νοιαστούμε για τη χώρα μας επιβάλλοντας μαζί με τους υπόλοιπους της ΕΕ κυρώσεις στην Αμερική του Τράμπ. Από πατριωτικό καθήκον και για τα οικονομικά μας συμφέροντα. Η Αμερική έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και ο πλανήτης οφείλει να την βάλει στη θέση της

δε μπορούν να κάνουν τίποτα

τον τελευταίο λόγο πάντα τον έχουν τα όπλα. Οι ΗΠΑ έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, θα τους διαλύσουν όλους.

Ποιο μαχαιρι και καρπουζι;

Γι αυτο σκουζουν για το Νατο, να τους πληρωνουν σαν...νταβατζηδες οι αλλοι; Καθε αλλο, η Κινα εχει ξεπερασει κατα πολυ εμπορικα την Αμερικη (αυτοκινητα που παραγουν στις ΗΠΑ πωλουνται περισσοτερο στην Κινα παρα στην ΕΕ!), η δε Ρωσια στρατιωτικα (ασε τωρα τις μαγκιες, ο Πουτιν τυχαια δεν στηριξε Τραμπ σε εκλογες ε!) και η ΕΕ που ηταν καποτε υπο, εχει μια εσωτερικη αγορα πολλων δις, που οι ΗΠΑ δεν πωλουν ουτε καρφακι, μονο...Βιαγκρα!

Λάθος.

Και όπου πήγαν οι Αμερικανοί με τα όπλα τους απέτυχαν ολοκληρωτικά. Από τον Καναδά 200 χρόνια πρίν έως το Ιράκ στις μέρες μας. Από το 1775 έως το 2010 οι Αμερικανοί αποτυγχάνουν παταγωδώς σε κάθε δική τους πολεμική εκστρατεία. Ο ΔΠΠ δεν μετρά διότι εκεί το αποτέλεσμα ήταν συλλογικό. Άρα μπορεί οι Αμερικανοί να διαθέτουν δύναμη πυρός αλλά δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του νικητή.

Κυνικός

Η "Καθημερινή" και ο Σκάι έχουν κυρήξει τριήμερο παγκόσμιο πένθος. Καλά, ο Αλαφούζος χάλυβα παράγει;

Medikios

Η Βρετανια ειναι αμιγως χωρα που εισαγει χαλυβα. Δειτε λιγο στη wikipedia τις εκ διαμετρου αντιθετες πορειες εξαγωγης χαλυβα Βρετανιας και Κινας/Τουρκιας. Ναι κυριοι, η Τουρκια εξαγει 40000 τονους χαλυβα. Η Ελλαδα?

Vasileios

10 χρώματα αλλάξαν όλοι. Καλά μας κάνει. Στην Ελλάδα είναι πιο φτηνό να φέρεις γάλα από έξω παρά να αγοράσεις από ελληνική φάρμα. Τα δικά μας τα λαμόγια δεν κάναν τίποτα με το αζημίωτο φυσικά, οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ κτλ είχαν μεγαλύτερα κέρδη από αναμφίβολα γάλατα και σχεδόν όλες οι φάρμες καταστράφηκαν και έκλεισαν. Αντίστοιχα είναι και στην Αμερική με τον χάλυβα και το αλουμίνιο ΌΜΩΣ εκεί υπάρχουν πατριώτες που φροντίζουν τους δικούς τους, και πάνω απ' όλα για τη χώρα τους, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που γίνεται εδώ. Η Αμερική έχει παραγωγή όλων των ειδών(τεχνολογία, φάρμακα, α' ύλες κτλ), δηλαδή ακόμα και μακριά να πάει η βαλίτσα, έχει τον τρόπο της. Όσοι νομίζουν ότι ένας μεγιστάνας επιχειρηματίας δε το γνωρίζει αυτό και πράττει άλογα, τουλάχιστον να καταλάβουν το πόσο ανόητοι δείχνουν όταν τα λένε αυτά.

@ Vasileios

Στην χωρα μας το προβλημα ειναι ο ελεγχος των μεσαζοντων διοτι μια χαρα ανταγωνιστικοτατα προϊοντα παραγουμε. Σε πληροφορω οτι ειδικα για σιτηρα, λαδι, φρουτα υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ χωραφιου και ραφιου. Το τι σου φερνουν απο την ΕΕ ειναι μια αλλη ιστορια. Ενα μονο θα σου πω, το ψωμι που τρως ειναι 99% φτιαγμενο απο σιταρι Ουκρανιας το οποιο ειναι παμφθηνο διοτι ειναι παρανομο! Για εμενα η μονη λυση ειναι η καταργηση μετρητων και η ηλεκτρονικη παρακολουθηση ολων των αγοραπωλησιων, διοτι και η αγορανομια ειναι διεφθαρμενη.

Κουνια που μας κουναγε...

Ποιος παραγει στην Αμερικη φαρμακα και τεχνολογια ξερεις; Θα σου πω: η Νοβαρτις η ελβετικη, η Ζιμενς η γερμανικη, η Μπος η γερμανικη, η Μπεμεβε η γερμανικη, η Μερτσεντες η γερμανικη, η Πφαιζερ η αμερικανικη (βιαγκρα) αλλα απο που παιρνει ολα τα χημικα κλπ; Ασφαλως και εχει χημεια και εχει πραγματα, αλλα μεχρι αν φτασει να παραγει τα παντα ολα εντος απο δικες του πρωτες υλες και δικη του τεχνολογια, θα παρει πολλααααα χρονια. Ολα αυτα οι ΗΠΑ το κανουν γι αυτο που λεει ο Τραμπ στην ΕΕ: δεν μα ςπληρωνετε για το Νατο! Σιγα μη βαλει δασμους ο Τραμπ στις εξαγωγες των γερμανικων εταιρειων που δινουν δουλειες στους αμερικανους εργαζομενους. Μπορει να ειπε ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ αλλα δεν ειναι χαζος, ακριβως επειδη ειναι επιχειρηματιας και ξερει πως αν βαρυνει την βιομηχανικη παραγωγη στην χωρα του, κανεις δεν θ αγοραζει τιποτε και αρα τα εργοστασια θα κλεισουν και απολυσουν κομσο. Οσο για το γαλα που λες, μη ξεχνας πως χροοοοοονια οι συνεταιρισμοι ελαιοπαραγωγων σε Χαλκιδικη, Μαγνησια και Κρητη επαιρναν επιδοτησεις αλλα αντι να φροντισουν να φτιαξουν παρασκευαστηρια ελαιολαδου ιδανικα, τα μοιραζαν στους παραγωγους τα λεφτα και τα βαζαν στην τσεπη τους. Οι Ιταλοι και Ισπανοι που επαιρναν επιδοτησεις επισης, φτιαξαν συσκευαστηρια, ερχοταν εδω, αγοραζαν μαζικα τον τονο λαδι, τον αναμυγνειαν με το δικο τους, το εβαζαν σε μπουκαλακια και το πουλουσαν σαν εξτρα βιρτζιν στους βορειους για 11 ευρω το μπουκαλακι. Ετσι καθιερωθηκε πως το ιταλικο και ισπανικο λαδι ειναι απο τα καλυτερα, την ωρα που εμεις τους το διναμε χυμα και ηταν καλυτερης ποιοτητας. Αυτο λεει πολλα λοιπον και για το γαλα και την παραγωγη και ενα σωρο αλλα. Το προβλημα λοιπον ηταν το μυαλο του παραγωγου, που εβλεπε το ευκολο κερδος, το ακοπο. Αυτο τον οδηγησε εκει, οσοι αντισταθηκαν δεν εβγαλαν πολλα λεφτα, αλλα ακομα και σημερα παραγουν το δικο τους γαλα.

..

λογο ΕΕ δεν μπορεις να βαλεις δασμους σε αλλα κρατη της ΕΕ.μεγαλο μερος των παρε-δωσε της Ελλαδας ειναι με κρατη ΕΕ.υπαρχει ελευθερη μετακινηση προιοντων.χωρις αυτο να αναιρει τα εγκληματα που εχουν γινει κατα των ελληνων βιομηχανων απο την ιδια μας τη χωρα.απλα ξεκαθαριζω οτι δεν περναει απτο χερι μας το αν θα βαλουμε η οχι δασμους.πολλοι λεγαμε οτι ο τραμπ δεν ειναι χτεσινος και τυχαιος αλλα ξερει τι κανει και μας εκραζαν.ειτε συμφωνεις ειτε διαφωνεις μαζι του,αυτα που ελεγε προεκλογικα τα κανει πανω κατω η ετσω τα προσπαθει

Ολοι ασχετοι!

1. Το ποσοστο εισαγωγων χαλυβα απο Κινα στις ΗΠΑ εινια μολις...7%. 2. Το ποσοστο εισαγωγων χαλυβα απο ΕΕ ειναι μολις...12%. Στις ΗΠΑ λοιπον κοντα 19% οι εισαγωγες χαλυβα απο τις 2 "εμπλεκομενες χωρες". Αντιθετα ο χαλυβας απο καναδα ειναι επισης στο 7%. Αρα οι θεωριες περι....φτηνου χαλυβα , δεν ισχυουν! 3. Αυτο που ενοχλει τις ΗΠΑ ειναι ο...φτηνος κινεζικος χαλυβας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! Η κινα πλεον εχει νομιζω 25% παγκοσμιων εξαγωγων χαλυβα παντου σε ολες τις χωρες, φτηνοτερο και πολυπλυθεστερο 9λογω κομμουνιστοκαπιταλιστικου συστηματος εκει!) και εχει υπερκερασει τις εξαγωγες ολων των αλλων κρατων, ακομα και Ιαπωνιας, Ρωσιας κλπ. 4. Οι εταιρειες της ΕΕ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ! ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΖΙΜΕΝΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 12000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ! ΑΥΤΕΣ ΟΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΛΥΒΑ! ΑΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ...ΘΑ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ! Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ; ΑΡΑ ΖΗΜΙΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΑΠΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑΑ ΤΟΥ! 5.Ποιους..."αμερικανους εργαζομενους" προστατευει; Απο την εποχη του τζορτ Μπους του 1ου σαν προεδρο Ο ΧΑΛΥΒΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΙΩΝΟΤΑΝ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΚΡΙΒΗ, ΗΤΑΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ! ΛΕΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ....ΨΟΦΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΥΤΗΡΙΑ ΧΑΛΥΒΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1985, ΕΠΟΧΗ ΡΗΓΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ; Μερικοι δεν μπορουν να καταλαβουν τι σημαινει το ΟΤΙ οι ΗΠΑ πυροβολουν το ποδι τους! Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤ ΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ; ΝΑ ΔΩ ΑΙ ΦΟΝ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ! ΣΤΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΟΥ!

Τώρα που το ανέφερες έχω απορία

Τις ανεμογεννήτριες που φυτεύουν στα βουνά της χώρας τις παράγει η Ζιμens ?

Χαλυβδινος ΤΡΑΜΠ

Ποιος εισαι τελος παντων Η ΔΟΜΗ? Η αναλυση σου !!!! επιπεδου επιφυλλιδας λαικου περιοδικου ,τους ταπωσε ολους και ειδικα τους σχεδιαστες της Αμερικανικης πολιτικης εξωτερικου εμποριου. Καημενουλη Greco. Μαθε πρωτα συνταξη,γραμματικη και ορθογραφια ,γιατι το κειμενο σου κραυγαλεα δηλωνει αγραμματοσυνη πχ..... Η ΖΙΜΕΝΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 12000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ και μετα παιξτο ειδικος .Δεν ανακοινωνουμε νεο εργοστασιο. Ανακοινωνουμε την ΙΔΡΥΣΗ νεου εργοστασιου κτλ κτλ.Αριστεραντζα η φιλελες θασαι ,που απλα , δεν γουσταρεις τον προεδρο Τραμπ.

Προς χαλυβδινο Τραμπ...

εσυ να κοιτας να διορθωνεις ορθογραφια! Οσοα για Δομη, σου παραθετω τα στοιχεια να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, γιατι κι εσυ εισαι αλλ αντ αλλων! Παμε λοιπον (μετα διορθωσε εσυ την ορθογραφια μου!): 1. Η βιομηχανια χαλυβα στις ΗΠΑ, ΔΕΝ ειναι σε θεση να ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ των αμερικανικων βιομηχανιων σε χαλυβα! 70% των αυτοκινητηων της Μπεεμβε που ΚΑΤΑΣΕΚΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΝΣΜΠΟΥΡΓΚ ΤΩΝ ΗΠΑ (11000 εργαζομενοι!), ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ....ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ (ΤΟ Χ5)! 2. Η Γερμναια εξαγει μολις....1 μυριο τοννου αλυβα στις ΗΠΑ. Συνολικου υψους... 1,7 δις δολαρια! Οι δασμοι λοιπον ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΠΛΕΙΕΡΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ:ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ, ΝΟΙΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ,...ΤΟΥΡΚΙΑ(!!!!) ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ. 3. Απο το 2002 η κυβερνηση Μπους ειχε αρχισιε να βαει μπαριερρες στη ν εισαγωγη χαλυβα, αλουμινου στις ΗΠΑ. Επεβαλαν οι ΗΠΑ παλι τοτε φορους σε εισαγομενο χαλυβα μεταξυ 8 και 30% (γκουγκλαρισε το, εινια πολυ ευκολο να το βρεις). κερδισαν παλι οι ευρωπαιοι και ελληνεσ, επειδη οι αμερικανοι δεν ειχαν ουτε τον καλο χαλυβα, ουτε τισ ποσοστητεσ που απαιτουσαν για παραγωγη οι εκει εταιρειες τους! 4. Οι ΗΠΑ δεν μπορουν να καλυψουν θεσεις εργασιας στον χαλυβα με αυτο τον τροπο! ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΑΛΥΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!Εκτος αυτου χρειαζονται διαφορετικης πυκνοτητας χαλυβας για καθε προϊον, πχ αλλο για οπλα, αλλο για αυτοκινητα και ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΑΛΥΒΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ. 5. Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΧΑΛΥΒΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Η ΕΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΧΑΛΥΒΑ ΚΑΙ... ΣΕ ΑΛΛΟΥΜΙΝΙΟ 4Η. ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η...ΡΩΣΙΑ! ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΑΡΓΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ...ΤΟΥΡΚΙΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ!) ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝ ΑΚΡΙΒΥΝΕΙ Η ΜΠΕΜΕΒΕ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΝΣΜΠΥΡΓΚ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΑΡΑ ΑΠΛΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΕΙ ΜΕΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΟ ΚΑΘΩΣ ΑΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΛΥΒΑ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ) ΟΚ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΛΩΝ , ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΛΠ, ΟΙ ΗΠΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥ!

Βρε χαλύβδιεν Τραμπ

Μονο απο τον νομο φοροαπαλλαγων της νεας Κυβερνησης Τραμπ, οι γερμανικες αυτοκινητοβιομηχανιες, που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στην Αμερικη, εβγαλαν νέα κέρδη δεκαδων δις ευρω απο την....φοροαπαλλαγη! Η BMW προχτες ανακοινωσε κερδος απο την φοροαπαλλαγη υψους 15 δις ευρω. Η Mercedes 10 δις ευρω. Οι μετοχες τους εκτοξευτηκαν. Αυτα λοιπον για να καταλαβεις κι εσύ πως το ενα χέρι, νίνει το άλλο κι εσύ εδώ μας υμνείς Τραμπ, ΕΕ κλπ, την ώρα που ο Τούρκος θα φτάσει στην Αθήνα και κανείς "φίλος" μας δεν ακούγεται να λέει ενα:στοοοπ! Τελος σωστά σου λέει το παιδι, εμείς έχουμε κυρίως εξαγωγες αλουμινίου προς ΗΠΑ, της βάζει μεν μόνο 10%, αλλα οταν ειναι ο βασικός εισαγωγέας μας, πού θα βρούμε να αντικαταστήσουμε την χασούρα; Στην Κίνα; Στην Ινδία; Μυαλό δεν έχετε μερικοι.

λολ

μηπως το κανει αυτο για να ακριβυνει η εισαγωγη και να παρουν τα πανω τους οι εγχωριες εταιριες χαλυβα/αλουμινιου της Αμερικης?αλλα ναι,τι ξερει ενας μπιλιονερ απο δουλειες και κοστη ε?μονο και μονο οτι η ζιμενς φτιαχνει εργοστασιο με 12χλιαδες εργαζομενους αναιρει τα αστεια σου επιχειρηματα.ακομα γελαω με το μενος σου κατα του τραμπ και το ποσο ασχετο τον θεωρεις.μιλας δυστυχως για πολιτικες και αριθμους που δεν μπορεις να καταλαβεις οπως και οι περισοτεροι μας και εκτιθεσαι.στο τελος εκραξες και τα αιφον επειδη εσυ εχεις κινεζια.

Προς λολ:

Ενας μπιλιονερ που εχει.....φαλιρισει ποσες φορες ξερεις; Η Ζιμενς φτιαχνει εργοστασιο, αλλα αν οι αλλοι επιβαλουν εξισου δαμσους στις εισαγωγες (της Ζιμενς) απο το Αμερικα, τι θα κανει η Ζιμενς σαν...μπιλιονερ, θα κρατησει τις τιμες σταθερες και θα πληρωνει τους ιδιους μισθους, οταν πχ η Χ κινεζικη ετιαρεια θα παραγει και εξαγει φτηνοτερα ;Ειναι σαν τα φωτοβολταϊκα αν ξερεις, θυμασαι εκει τι γινεται σημερα; Ποιος κυριαρχει; Αρα λοιπον κι αν ακριβυνει η εισαγωγη, ΔΕΝ ειναι τεραστια, ξαναλεω 30% το πολυ εισαγει χαλυβα και αλουμινιο η Αμερικη μονο, αρα τι μας λεες δεν καταλαβες εσυ τι θα γινει. Ξεκαθαρα ο Τραμπ δεν εβαλε γι αυτο δασμους λοιπον, ουτε η γερμανια, ουτε ο καναδας (κυριος εξαγωγος χαλυβα, αλουμινιου προς ΗΠΑ) δεν θα πονεσουν, αφου παραγουν εκει και πωλουν και δινουν θεσεις εργασιας. Ομως εκει που ο τραμπ πυροβολει και θα την παθει, ειναι ακριβως οταν πλεον χτυπησουν οι αλλοι την καθε Αμαζον, Απλ, κλπ που ακριβως στηριζονται εξαγωγικα. Σκεψου μονο η Τογιοτα πρωτη σε πωλησεις στις ΗΠΑ, οποτε ναι ο Τραμπ το κανει, γιατι ο αμερικανος θα οδηγει Κραϊσλερ και λοιπα κουβαδακια. Αρα αλλου το παει, η Αμερικη εχει σοβαροτατο προβλημα με χρεος και σε κινεζικα χερια και σε ελλειμα και θελει απλουστατ να καλυψει το ισοζογιο της με....αγορα οπλων (γι αυτο μιλαει για πληρωμες σε...Νατο και εξοπλισμους κρατων) κλπ. Οταν ακριβως παραγει ο γερμανος αμαξια και ανεμογεννητριες στις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ δεν μπορουν να του εξασφαλισουν πως θα του φερνουν τον χαλυβα και αλουμινιο την ωρα που θελει (ναι, η ζητηση στις ΗΠΑ εφταιξε, οχι πως δεν εχουν τοσο χαλυβα να καλυψουν τις αναγκες της βιομηχανιας τους;), το να βαλει δασμους μεγαλυτερους , θα εχει μεγαλη πλακα. Τελος μιλησε για "ανιση μεταχειριση" το ατομο που ενω εχει κανει ενα σωρο μακελεια η χωρα του, αρνειται να παρει εστω κι εναν προσφυγα αυτων των κρατων που δικη του πολιτικη αιματοκυλησε. Αυτος που εχει εταιρειες οπως η Αμαζον, με μισθους πεινας και συνθηκες σκλαβειας; Αστε ρε παιδια, δεν μασσαμε απο Τραμπ. Οταν μας τα κανουν αυτα οι γερμανοι ομως...εκει δεν εινια νορμαλ, οχι, εκει κακως κανουν. Δεν εχει να κανει με προσωπα, αν δεις σφαιρικα θα καταλαβεις πως οι ΗΠΑ πνεουν τα λισθια, η ΕΕ εσωτερικα ειναι μεγαλη αγορα και η Κινα και Ρωσια στρατιωτικα ανεβαινουν πολυ, αρα τι θα κανουν; Το καλαμποκι της το Κεντακυ ποιος θα το φαει;

Το θέμα είναι

σύνθετο και δεν είναι αμιγώς οικονομικό. Καταρχήν δασμούς αν βάλεις θα αφορούν μόνο σε προϊόντα, πρώτες ύλες που χρειάζεσαι και δεν έχεις, ούτε μπορείς να δημιουργήσεις/βρεις στην επικράτεια της χώρας σου οπότε τις εισάγεις. Οπότε μιλάμε μόνο για προϊόντα/πρώτες ύλες τα οποία παράγεις/έχεις ως χώρα και τα παράγουν/έχουν και άλλες χώρες. Έρχονται λοιπόν και στο πουλάνε σε "χαμηλότερη" τιμή. Είναι όντως "χαμηλότερη"? Τι ποιότητα είναι, με ποιες εργασιακές (κι όχι μόνο) συνθήκες έχει παραχθεί, τι αποτέλεσμα έχει για το εργατικό δυναμικό της χώρας σου - το οποίο τελικά θα μείνει άνεργο επειδή θα συμφέρει η εισαγωγή? Εδώ φτάσαμε το "σκόρδον το Ελληνικόν" να είναι εισαγόμενο από Κίνα, είναι λογικό/σωστό αυτό? Το παράγουμε άραγε τόσο ακριβά κι αν ναι, γιατί, τι είναι αυτό που ανεβάζει την τιμή, ο αγρότης μόνος του από καθαρή "αισχροκέρδεια"? Όταν ο άλλος δουλεύει με 10 ΕΥΡΩ το μήνα, δεν μπορούμε να μιλάμε για "υγιή ανταγωνισμό", μιλάμε για σύγχρονους σκλάβους. Και αυτό μόνο με δασμούς μπορείς να το αντιμετωπίσεις, γιατί προφανώς δεν μπορείς να πιέσεις τους Κινέζους να έχουν κατώτατο μισθό. Και βέβαια, όταν πλέον έχεις χάσει την ικανότητα να παράξεις, οι τιμές ανεβαίνουν.

Και η Απλ που παραγει τα αι φον;

Στις ΗΠΑ; Μπααα! Στην Κινα αδερφε μου, αρα σιγα μη νοιαζεται για το "αξιομαχο" του εργατικου δυναμικου και τα δικαιωματα του. Ποια; Η χωρα του...χαϊρ εντ φαϊρ; Που την μια μερα εισαι πχ οικονομικος υπαλληλος σε εταιρεια και την αλλη...ανεργος σκουπιδιαρης; Ελα τωρα με σκορδα και παραγωγη. Πολυ απλα, οι ΗΠΑ θελουν να εξαγαγουν αυτοι στον κοσμο , που η Κινα εχει γινει ναμπερ ουαν εξαγωγος. Ελα ομως που θα πρεπει τα παντα ολα προϊοντα που παραγουν οι ΗΠΑ απο αι φον και τεσλα μεχρι κουτακια κοκα κολα και τζιν, να παραγονται στις ΗΠΑ, αρα με δουλειες και ακριβοτερα; ΠΑΕΙ; Το θελει αυτο η Απλ; Νομιζω οχι! Αρα το μονο που κανει ο Τραμπ ειναι απλα...ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ! Γιται αν ειχε τα ωα θα ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕΣΑ! Αλλα ο Τριντο ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΧΩΡΙΣ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ! Και εκει ο Τραμπ.....αφησ επαραθυρο. Ποια σκορδα Κινας κλπ; Δες το αι φον που παραγεται και ασε τα λοιπα!Αν ομως θες αι φον να δωσεις 2000 ευρω για να το εχεις...μειντ ιν αμερικα. Δεν τα δινεις ομως, αρα...

αν ειδες

ο τραμπ αφησε εξω τις δυο πιο γειτονικες του χωρες.μεξικο και καναδα -που παραγουν και τα προιοντα προς συζητηση-.με τους γειτονες σου -οπως και στις πολυκατοικιες- κοιτας να τα εχεις καλα.η ριξη μαζι τους ειναι το τελευταιο που θα επιδιωξεις,αλλα αν χρειαστει θα το κανεις.τωρα δηλαδη θες να πεισεις το εαυτο σου οτι ο τραμπ φοβηθηκε τον τριντο??επισης η απλ ειναι απτις μεγαλυτερες εταιριες της αμερικης.οι οροι του παιχνιδιου ειναι αλλοι για τετοιες εταιριες.παραγει φθηνα εξω αλλα πουλαει ακριβα στην αμερικη και φορολογειτε πολυ λογο της υψηλης τιμης.εβγαλες λαικισμο το οτι εβαλε ο πλανηταρχης δασμους σε ολες τις χωρες του κοσμου (εκτος 2)?????αυτο ειναι λαικισμος???ρε φιλε ελεος πραγματικα το εχεις τερματισει.δηλαδη αν ερθει ο τσιπρας και βαλει δασμους στις εισαγωγες για να παρουν τα πανω τους οι ελληνικες εταιριες θα ειναι λαικισμος????

Ποιος φορολογειται πολυ;

Στις ΗΠΑ; Η Απλ; Σωπατε βρε παιδια, μονο απο το νεο νομοσχεδιο της κυβερνησης Τραμπ, το 1ο πριν ενα χρονο, οι εταιρειες ολε ςκονομησνα απο φοροαπαλλαγες. οσο για το πουλαει ακριβα, ναι, παραγει ομως παμφτηνα. Οπως ακριβως ο μιστερ Αμαζον, εχει εργαζομενους σκλαβους με συμβολαια μεσαιωνα, αλλα το κερδος του μια χαρα το εισπραττει και το μασουλαει, με φοροαπαλλαγ βεβαιως βεβαιως. Ο Τσιπρα ςπου να βαλει δασμους τωρα, τι λετε, εχετε ξεφυγει, δηλ. εχει η Ελλαδα σοβαρη αγορατσικη δυναμη; και τι θα κανουν οι αλλοι στην ΕΕ, ναι,θα αφησουν την φετα και την λουτζα ετσι. Ο,τι να ειναι μιλαμε... Ο Καναδας ειναι οχι απλα γειτονας, αλλα οταν οι αλλοι στον κοσμο δεν θα παιρνουν (που δεν παιρνουν!) πορτοκαλοχυμο απο την Καλιφορνια, ο Καναδας θα θελει να παρει σε ανταλλαγμα να εξακολουθει να...εξαγει αλουμινιο και χαλυβα στις ΗΠΑ. Ομως ο Καναδας παραλληλα εχει οικονομικε ςσυμφωνιες με Κινα, Ιαπωνια και ΕΕ, εκει τι θα πει ο Τραμπ, κοψε τις σχεσεις σου; Αρα το ολο θεμα δεν εχει να κανει με Τραμπ (χε....α προσωπικα για τον βλακα!), αλλα με εμποριο, με το οτι ζημιωνεται η χωρα μου λογω δασμων στο αλουμινιο και το οτι εχουμε εδω αρκετους "πατριωτες", που υμνουν εναν γερο βαψομαλλια, την ωρα που αυτος δεν κανει ΤΙΠΟΤΕ να σταματησει την γειτονικη προκλητικοτητα. Οπως και οοοολοι οι προκατοχοι του βεβαιως. Ας βαλει ο,τι δασμους θελει. Ετσι κι αλλος το Απλ ειναι ακριβως εξαρτημα φο μπιζου για βλαχαδερα, ακου παραγει φτηνα, πουλαει ακριβα και...πληρωνει πολλους φορους; Ειλικρινα διαβασε τα κερδη των μεγαλων εταιρειων , αμερικανικων και ξενων που παραγουν εκει, στον 1 χρονο κυβερνησης Τραμπ; Ο λαος ποσο ωφεληθηκε ομως;

Στο Μεξικο θα χτισει τειχος;

Οχι, γιατι θελει να τα εχει...καλα λες, αρα; Ποιος εμπιστευεται εναν συγχρονο εγωπαθη Νερωνα;

@

το θέμα είναι να πας μια βόλτα στην Κίνα και αν καταφέρεις να βρεις εργάτες με 10-20-100 ευρώ τον μήνα να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει μάχη μεταξύ των εταιρειών (Κινέζικων,Ευρωπαϊκών,Γιαπωνέζικων, Αμερικάνικων κ.λ.π) για να σε προσλάβουν.

@@

Καλή η παπαρολογία, συνέχισε να ζεις στον κόσμο σου. Επειδή λοιπόν τα πράγματα δεν τα γνωρίζεις, μπορείς να εξηγήσεις με απλά λογάκια γιατί πιστεύεις ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν μεταφέρει εδώ και δεκαετίες την παραγωγή τους στην Κίνα. Για να μην μπερδεύεσαι, μπορείς να μας πεις αφού τα ξέρεις πόσο κοστίζει το IPHONE στην APPLE, πόσο από το κόστος είναι υλικά και πόσο είναι η εργατοώρα, πόσες ώρες δουλεύουν, πόσες μέρες την εβδομάδα και πόσες αυτοκτονίες έχουν γίνει. Και μετά μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις "αμπού".

naso

Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Η Κίνα μάλλον είναι επόμενη με 500 δις έλλειμμα. Περάστε με το χέρι στη τσέπη για νεες διαπραγματεύσεις ο θείος Σαμ σας περιμένει για νέα συμφωνία!

Σημαινει

Πτώση των τιμων των μεταλλων,λόγω μεγάλης προσφοράς και μειωμένης ζητησης από usa

Αντιθετως...

σημαινει αυξηση τιμης μεταλλων, κυριως στις ΗΠΑ, αφου καθε εισαγομενος χαλυβας, καθε αυτοκινητο, καθο κουτακι κοκακολα και καθε αιφον θα χρειαζεται πολυ χαλυβα και αλουμινιο να παραχθει. Οταν δεν μπορει η Αμερικη να καλυψει τις αναγκες και δεν της φτανει ο καναδας, απο που θα βρει να παραγει γρηγοροα; Αρα θα ακριβινει η ζωη στο Αμερικα, αρα ποιον πληττει; Γιται μεχρι να υξηθει η παραγωγη χαλυβα και ΚΥΡΙΩΣ αλουμινιου που το Αμερικα δεν παρηγαγε και πριν τοσο οσο χρειαζοταν γιατι δεν ειχε αλουμινιο αρκετο!), θα δειξιε συντομα. Καλο ειναι που γυρναμε στον προστατευτισμο, καιρος και η ΕΕ ν αρχισει να πεταει κατι παρισακτους εκτος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexit

Θα φύγει τελικά η Βρετανία από την ΕΕ; Πόσο πιθανό είναι να παραιτηθεί η Μέι; Δείτε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων αλλά και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα - Σήμερα συζητείται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης