Ιταλικές εκλογές: Κεντροδεξιά στο Μιλάνο, κεντροαριστερά στη Ρώμη

Ιταλικές εκλογές: Κεντροδεξιά στο Μιλάνο, κεντροαριστερά στη Ρώμη

Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθησαν παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές – Στους συντηρητικούς η Λομβαρδία, στους κεντροαριστερούς η Ρώμη 

Η κεντροδεξιά επικρατεί στην περιφέρεια του Μιλάνου, η κεντροαριστερά σε εκείνη της Ρώμης, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων.

Συγκεκριμένα, οι προβολές επί πραγματικών ψήφων δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά θα κερδίσουν τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες παράλληλα με τις βουλευτικές, στις ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, βάσει των «προβολών» αυτών, εξασφαλίζει ποσοστό 40,4%. Ο κύριος αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός Τζόρτζιο Γκόρι, «σταματά» στο 33,3%, ενώ ο «πεντάστερος» Ντάριο Βιόλι δεν υπερβαίνει το 20%.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, υπερέχει ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, Νικόλα Τζινγκαρέττι, με το 34,4%, Ακολουθεί η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Ρομπέρτα Λομπάρντι, με το 31,9%, και σε μεγαλύτερη απόσταση, με το 26,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Στέφανο Παρίζι.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Emanouel_Makron

«Αυτή η νοοτροπία συμβιβασμού (...) δεν πρέπει να εμποδίζει την επιβεβαίωση της γαλλικής θέσης όταν υπάρχει, όπως σε οποιοδήποτε ζευγάρι, σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε διαφωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ελιζέ