Μέρκελ σε Ζάεφ: Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα πρωθυπουργό

Μέρκελ σε Ζάεφ: Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα πρωθυπουργό

Ζάεφ: Η «Μακεδονία» στηρίζεται στη Γερμανία για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ - Μέρκελ: Για πρώτη φορά οι δύο πλευρές είναι κοντά σε μια λύση για το θέμα του ονόματος

Υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι πιέσεις κατά τις διαπραγματεύσεις ζημιώνουν παρά βοηθούν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις δύο κυβερνήσεις. Σημείωσε δε, αποκαλώντας «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, ότι οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι, αλλά πρέπει να είναι και υλοποιήσιμοι.
Στη συνέχεια και πριν αρχίσει να τοποθετείται στη συνέντευξη Τύπου προσφώνησε τον Ζάεφ λέγοντας πως «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό».

«Η στάση μου είναι να λυθεί το πρόβλημα, είπε η Μέρκελ. Και η πίεση τις περισσότερες φορές σε διαπραγματεύσεις δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητική. Έχω την εντύπωση, εδώ και πολύ καιρό για πρώτη φορά, ότι και οι δύο πλευρές έχουν ενδιαφέρον για την επίλυση αυτού του θέματος και αυτό είναι μια καλή προϋπόθεση. Και κατά τα άλλα νομίζω γνωρίζετε ότι δημόσιες δηλώσεις μερικές φορές μπορεί περισσότερο να ζημιώσουν παρά να είναι χρήσιμες. Και έχω εμπιστοσύνη και στις δυο πλευρές ότι θα χειριστούν την επιθυμία να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή.

Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι μπορεί να κάνει -οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι, αυτό το γνωρίζει κανείς από την πολιτική του ζωή. Όποιο συμβιβασμό και να κάνεις, είναι πάντα επώδυνος, αλλά πρέπει είναι και υλοποιήσιμος. Η υψηλή διπλωματική τέχνη είναι να βρεθεί "η τρύπα της βέλόνας", και αυτό θα έπρεπε να γίνεται εμπιστευτικά παρά σε συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε η κ. Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σε ποια πλευρά θεωρεί ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση για την λύση.

«Είμαστε έτοιμοι να κανουμε ό,τι μας αναλογεί για να πετύχουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

 Τη βούληση της κυβέρνησής του να αναλαβει τις ευθύνες που της αναλογούν, εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις και επιλύοντας το ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να πετύχει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Η Μακεδονία αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην στήριξη της Γερμανίας για τους στρατηγικούς της στόχους, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά που μας αναλογεί. Πρέπει να υλοποιήσουμε εντατικές μεταρρυθμίσεις και να λύσουμε και το ανοιχτό θέμα του ονόματος με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει αυτή η χώρα με το συνταγματικό μας όνομα. Αυτά είναι λεπτά, δύσκολα θέματα, αλλά θέλουμε να φέρουμε αποτελέσματα και θέλουμε και η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συμμετέχουν σε αυτό, και βεβαίως θα παρακαλέσουμε και τους πολίτες για την συγκατάθεσή τους», δήλωσε ο κ. Ζάεφ. 

ΣΧΟΛΙΑ (313)

;;;;;;;;

Ας μας πει κάποιος πώς να τον προσφωνόύσε; Αφού εδώ και 25 χρόνια Μακεδονία ονομάζεται η χώρα του και έτσι τους προσφωνούν διεθνώς, αφού τους αναγνώρισαν με αυτό το όνομα και 145 χώρες; πώς να τον προσφωνούσε;

"πατριδοπωλη", 100 χωρες έλεγες προχτές!

Οι άλλες 44 χώρες πότε υπόγραψαν? Για γράψε όλες και τις 144 χώρες. Πουλημένε! Παλιοψευτοπροπαγανδιστη!!!!!!!

Λιτσα

Δηλαδή πώς περιμένεις ο ζαεφ να αποκαλέσει τη χώρα του;

mm

Μακεδόνας πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής. Χρειάζεται να τους πούνε Σλαβοmakedonian για να τελειώνουμε. Και οι Αλβανοί θα είναι μειονότητα.

λογικό

Ο Λουξεμβουριανός είναι απ το Λουξεμβούργο , αν υπήρχει ανω και κάτω Λουξεμβούργο πάλι Λουξεμβουριανό θα τον αποκαλούσαν! Το θέμα είναι το Μακεδονία, όχι το πρόθεμα.

ρε την παλιορουφιάνα...

ούτε πληρωμένη να ήταν... Αλλά , συμπατριώτες, δεν είναι η πρώτη φορά που μας στριμώχνει έτσι ξετσίπωτα η Γερμανία. Πριν μερικά χρόνια ο Καραμανλής ο Σουβλακοφάγος (τίτλος σε ανάμνηση τού γενναίου Νικηταρά, τονΤουρκοφάγο, στη μεγάλη μάχη στα Άνω Δολιανιά, κάπου 10 χιλ. από την Τρίπολη) επισκέφτηκε ως πρωθυπουργός επίσημα το Βερολίνο προσκεκλημένος τού Γερμανού Καγκελάριου σοσιαλδημοκράτη Gerhard Schoeder. Στις συνομιλίες το κύριο θέμα ήταν το Μακεδονικό. Εμείς απλοί, φιλοξενούμενοι εργάτες Gastarbeiter, είχαμε ξεσηκώσει ο κόσμο με ενημερωτικά φυλλάδια και βροντερά πολυπληθή Συλλαλητήρια. Πάνω από 30.000 χιλ. στη Βόννη αλλά και στις Βρυξέλλες πήγαμε 11. 000 όπου διαμαρτυρηθήκαμε με σθένος και αγνό πατριωτισμό. Στο Κεντρικό Δελτίο των οκτώ τού πρώτου κρατικού καναλιού ARD ήμασταν όλοι σε υπερένταση και τα μάτια όλων μας καρφωμένα στην οθόνη τής τηλεόρασης. Και ω! την ξεφτίλα που αντικρίσαμε: ενώ ο Γερμανός Καγκελάριος να μιλάει αυθαδέστατα και αγεννέστατα μπροστά στον Έλληνα Μακεδόνα Πρωθυπουργό για Μακεδονία και δίκαια των Μακεδόνων και ο δικός μας ο μάπας (συγγνώμη για τον απρεπή χαρακτηρισμό μου, το χωριό μου απ' το χωριό των γονιών του το Κιούπκιο/Πρώτη ούτε 15 χιλ. δεν απέχουν) είχε κατέβασε κάτω την κεφάλα του και (ξέρει γερμανικά) έμενε βουβός κι αμήχανος. Στην αντιφώνησή του, δειλός και ανεπαρκής Κωστάκης απέφυγε να διαμαρτυρηθεί για τις ανιστόρητες παπαριές τού αγράμματου Schroeder (με ένα ευνοϊκό Νόμο, Zweites Bildungsgesetz, αυτός και χιλιάδες άλλοι με συνοπτικές εκπαιδευτικές διαδικασίες πήρανε πτυχία για να καλύψει η τότε Δυτική Γερμανία τα τεράστια κενά που είχε σε μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό λόγω των απωλειών τού πολέμου). Σίγουρα τα ίδια θα πει σε λίγες μέρες στον Αλέξη μας και η Frau Merkel. Μας έχουμε περικυκλώσει φίλοι και εχθροί, εταίροι και σύμμαχοι, και όλοι μαζί μας βαράνε με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους... Αν ευοδωθούν τα σχέδια των βουλγαροσκοπιανών δε θα μπορούμε στο μέλλον να λέμε ότι είμαστε Μακεδόνες, θα μας θεωρούν άξεστους κι άπλυτους γυφτοσκοπιανούς. Εκεί θα καταλήξουμε με την υποχωρητικότητα των μικρόψυχων κι απάτριδων πολιτικών μας, δεξιών κι αριστερών βέβαια... (Ο.Ε.)

Ανδρεας Χ.

Εσύ πού ζούσες οταν ο συμπατριώτης σου ''ο Καραμανλής ο σουβλακοφάγος'' στη Συνοδο τού Βουκουρεστίου εβαλε το βετο κατα της εισδοχής των Σκοπιων και του Κοσσόβου στο ΝΑΤΟ ? Να πιθανολογήσω οτι τά πρασινα γυαλιά μάλλον ηταν η αιτία πού σε εμπόδιζαν? Δεν ακουσες οτι μετα απ'εκεινο το βετο ο τοτε πρωθυπουργός εγινε στοχος και απειλήθηκε η ζωή τοσον τού ιδίου οσον και της οικογενείας του από κάποια κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος?Μάλλον αυτά ειναι μικροπράγματα γιά οσους φορούν τις κομματικές τους παρωπίδες. Πάντως τό σουβλάκι ,νομίζω ειναι προτιμώτερο από το κουτόχορτο,αλλά τί να κάνουμε,ο καθένας μέ τα γούστα του.Εξ άλλου ,σε Δημοκρατική χωρα ζούμε και επιτρέπονται ολα,ακόμη και οι βλακείες.

Εμπνευστής

Καλωσορίζουμε στη Γερμανία τον Τούρκο διοικητή των ΚΑΡΝΤΑΚ!

Από το 1991 ο Γκένσερ

( υπουργός εξωτερικών της Δ. Γερμανίας ) είχε προτείνει στην τότε ΕΟΚ νυν Ε.Ε. να αναγνωριστεί ( και αναγνωρίστηκε ) η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δυστυχώς δεν το λέει πρώτη η Μέρκελ. Το θέμα λοιπόν είναι τι έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για να αποτρέψουν το κακό. ΤΙΠΟΤΑ !!! ο Γ.Α.Π. κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ο Σαμαράς δέχθηκε στα τελωνειακά έγγραφα προς και από τα Σκόπια τη συντομογραφία ΜΚ και τούτοι εδώ αφαίρεσαν πολλές πινακίδες που έδειχναν το δρόμο προς το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

IΩΝ

Τι να τους κάνεις τους εχθρούς άμα έχεις τσιπρες

zz

Εσύ μπορείς και καγκελάριο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ να το αποκαλείς , από εμάς εξαρτάται εάν θα γίνει η όχι .

Αγύριγο κεφάλι

ΚΑΙ "Μακεδονία" θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ τα Σκόπια από την Ελλάδα ΚΑΙ "δικό μας Κράτος" θα γίνουν ΣΑΝ ΑΤΥΠΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ της Ελλάδος προς τα Βόρεια ΚΑΙ ο Τσίπρας θα γραφεί στην Ιστορία σαν ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ Πρωθυπουργός, ο οποίος ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ την Ελλάδα από το επί 10ετίες τέλμα της ΔΕΞΙΑΣ!..______Και επί τέλους ΕΣΠΡΩΞΕ το "κάρο" προς τα εμπρός!.._______Ο Τσίπρας, ο οποίος ΕΣΩΣΕ την Ελλάδα από την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ΔΕΞΙΑΣ και ΗΔΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ (γιά πρώτη φορά μετά το 2007) η Ελληνική Οικονομία από τον Οίκο Moodys._____________ΦΑΣΙΣΤΕΣ στενοχωρηθείτε. Είναι η ώρα σας γιά στενοχώρια μεγάλη!.. Από εδώ και πέρα, τέτοια μόνο θάχετε!.._____________Οι "εθνικόφρονες", δηλ. οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν θα περάσουν!..

Βασιλική τον έρωτα πολύ βαριά τον πήρες.

Γλυτώσαμε και το mail Χαρδούβελη.

stp

Αγύριγο κεφάλι 22/02/201815:55 Ήθελα να ήξερα ρε Αγύριγο , τι έχει μέσα το κεφάλι σου. Εδώ θα πρέπει να γίνει επιτροπή επιστημόνων και να εξετάσει γιατί τίποτε δεν είναι φυσιολογικό. Γράφουν και άλλοι εδώ μέσα, διαφορετικές σκέψεις τις σέβομαι, αλλά εσύ μόνο σαν εξωγήινος συμπεριφέρεσαι. Που βλέπεις όλα αυτά που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουν . Όσο για την μούντις , ακόμη δεν κατάλαβες πως όλα είναι ένα παιχνίδι, όλα τζόγος. Με 120 % χρέος δεν μας δάνειζαν και μπήκαμε στα μνημόνια, και τώρα με 180% και όλα τα κακά της μοίρας μας δανείζουν, πως το βλέπεις.

... εντάξει...

...έχω λιώσει στα γέλια...να'σαι καλά .

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@ Αγύριγο κεφάλι.Η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

my-body-my-choice-sign

Η σύλληψη της Χαζάρ Ραϊσούνι στα τέλη Αυγούστου και η καταδίκη της στα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν προκαλέσει αγανάκτηση και έντονη συζήτηση για τις ατομικές ελευθερίες στο Μαρόκο

syria_ar

Η καλύτερη απάντηση σε όσα έγραψε ο Τραμπ ήταν ότι την ίδια ημέρα ξεκίνησε η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε δημοσιογράφο της Χουριέτ - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε προς τον Τούρκο ομόλογό του «μην είσαι ανόητος και μην το παίζεις σκληρός»

3
england_ar

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα με τον ΦΠΑ» δήλωσαν οι επικεφαλής του DUP - Αναμένεται η αντίδραση Τζόνσον - Τα τρία σενάρια σύμφωνα με τον Guardian

11
erdogan_ar

«Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τραμπ απευθυνόμενος στον Ερντογάν

48
merkel-erdogan

Οι εξαγωγές όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού τους πρώτους 8 μήνες του 2019 είχαν αξία ανω των 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου

6