Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου: «Η επίθεση γέμισε πένθος και οργή την ελληνική παροικία»

Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου: «Η επίθεση γέμισε πένθος και οργή την ελληνική παροικία»

«Ως Έλληνες που ζούμε για αιώνες στην Αίγυπτο  θεωρούμε πως ο Αιγυπτιακός λαός και η στιβαρή ηγεσία του, θα ξεπεράσει και αυτή την δοκιμασία» είπε ο Χρήστος Καβαλής

Την ευχή να έρθει γρήγορα το τέλος αυτών που διασπείρουν το διχασμό και το θάνατο, κάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της Κοινότητας.

«Πένθος και οργή γέμισε τις καρδιές της Ελληνικής Παροικίας στο Κάιρο, η αποτρόπαιη και άνανδρη πράξη των τρομοκρατών στο βόρειο Σινά σήμερα Παρασκευή 24.11.2017, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες ανυποψίαστους μουσουλμάνους προσκυνητές σε ώρα προσευχής!», τονίζει στη σχετική ανάρτηση ο κ. Καβαλής. Και συνεχίζει: «Παρασκευή είχε πάλι ματώσει η καρδιά της Αιγύπτου με τους Χριστιανούς προσκυνητές στην Μίνια! Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται η διεθνής κοινή γνώμη για να καταλάβει πως η τρομοκρατία δεν γνωρίζει θρησκεία αλλά τρέφεται μόνο από τον θάνατο».

«Προσευχόμαστε για τα θύματα και για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών, στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας Αιγυπτίους και μαζί με τις προσευχές μας για όλους κάνουμε μια ευχή, να έρθει γρήγορα το τέλος αυτών που διασπείρουν τον διχασμό και τον θάνατο γιατί όσο πλησιάζει το τέλος τους τόσο θα προστρέχουν σε πράξεις απελπισίας όπως η σημερινή!»

«Με όπλο την εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα , είμαστε σίγουροι – ως Έλληνες που ζούμε για αιώνες στην Αίγυπτο –πως ο Αιγυπτιακός λαός και η στιβαρή ηγεσία του, θα ξεπεράσει και αυτή την δοκιμασία και θα συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε για την ανόρθωση της οικονομίας του και την επανάκτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, ενέργειες που δυστυχώς πολλές φορές πληρώνονται με αθώο αίμα», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Καβαλής στην ιστοσελίδα της Κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

child

Το κοριτσάκι υποφέρει σήμερα από εφιάλτες και αρνείται να μπει σε δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν άνδρες - Η 47χρονη γιαγιά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 4 μηνών, ενώ ο παιδόφιλος θα μείνει για τουλάχιστον 10 χρόνια και 2 μήνες στη φυλακή

may

Η Βρετανή πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα «περισσότερα» από τα ζητήματα έχουν επιλυθεί, με εξαίρεση το θέμα της αποφυγής των σκληρών συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Β. Ιρλανδίας»

rohingya

Ο ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι έχει ταυτοποιήσει 99 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων μέσα σε ένα χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2017 - «Πάνω από 1.000 έχουν ταυτοποιηθεί ως θύματα εμπορίας ανθρώπων», δήλωσε ο Τζίσου Μπαρούα από την YPSA