εκτιμά ότι μια συμφωνία με τη Βρετανία για τα τρία πρώτα «κεφάλαια» του Brexit είναι «εφικτή» πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, ώστε να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, ωστόσο προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο παραμένει ακόμη «τεράστια πρόκληση».
«Είναι δυνατόν να έχουμε επαρκή πρόοδο (στα τρία βασικά κεφάλαια) στις διαπραγματεύσεις για το
Brexit στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου» έγραψε ο Τουσκ σε μήνυμά του στο Twitter, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι
Κλείσιμο
στις Βρυξέλλες.
«Όμως αυτό παραμένει ακόμη τεράστια πρόκληση», συνέχισε. «Πρέπει να έχουμε πρόοδο μέσα σε δέκα ημέρες για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της Ιρλανδίας», πρόσθεσε. Αυτή η διορία των 10 ημερών συμπίπτει με τη συνάντηση που θα έχει στις 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες η Μέι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Οι Ευρωπαίοι απαιτούν εδώ και εβδομάδες από την πρωθυπουργό της Βρετανίας να ανοίξει τα χαρτιά της, αν θέλει, στην επόμενη σύνοδο κορυφής (14-15 Δεκεμβρίου) να δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της χώρας της με την ΕΕ, ιδίως σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τουσκ νωρίτερα, η ίδια η Μέι χαρακτήρισε το κλίμα «πολύ θετικό».
«Υπάρχουν ακόμη προβλήματα στα διάφορα θέματα που διαπραγματευόμαστε και πρέπει να ρυθμίσουμε, αλλά υπήρχε πολύ θετική ατμόσφαιρα στις συνομιλίες και η ειλικρινής αίσθηση ότι θέλουμε να κάνουμε πρόοδο από κοινού», σχολίασε κατά την αναχώρησή της από τις Βρυξέλλες.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας