Τα γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας: Ο μακελάρης μπορεί να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί

Τα γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας: Ο μακελάρης μπορεί να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί

Βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ένα σημείωμα- άγνωστο αν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας - Αγόραζε όπλα από διάφορα καταστήματα σε Νεβάδα και Γιούτα 

Τα γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας: Ο μακελάρης μπορεί να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί
Τα... γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας καθώς, σε συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης της περιοχής, Τζο Λομπάρντο δήλωσε σήμερα ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας μπορεί να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί κι ότι ερευνάται η πηγή που θα αποκαλύψει το ισλαμικό τρομοκρατικό παρελθόν του. Την ίδια ώρα, η προσοχή των αρχών στρέφεται σε ένα σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Στίβεν Πάντοκ.

Το FBI όπως και οι αρχές του Λας Βέγκας είχαν αποκλείσει εξαρχής το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας,
ακόμα και μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος ότι ο «στρατιώτης» του Στίβεν Πάντοκ ήταν αυτός που σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας.  

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί τις αρχές είναι αν ο Στίβεν Πάντοκ είχε πολιτικό κίνητρο: αν δηλαδή είχε βάλει στο μάτι να σκοτώσει τους συντηρητικούς -υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- που ήταν στη συναυλία. 
Κλείσιμο

Μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, οι αστυνομικές αρχές του Λας Βέγκας εκτός από το άψυχο σώμα του Πάντοκ εντόπισαν κι ένα γράμμα. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Daily Star, ο Πάντοκ σωριασμένος στο πάτωμα φορούσε καφέ πουκάμισο, μαύρο παντελόνι κουστουμιού, κλασικά παπούτσια και γάντια και δίπλα του υπήρχε ένα τραπεζάκι με ένα σημείωμα. Οι αρχές το έχουν στα χέρια τους και πιστεύουν ότι μπορεί να ρίξει φως στους λόγους για τους οποίους ο 64χρονος άνδρας αιματοκύλησε τη συναυλία «Route 91 Harvest Festival». 

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκαλύπτει ότι, ο Πάντοκ αγόραζε από διάφορα καταστήματα όπλα σε Νεβάδα και Γιούτα με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν πως τους είχε φανεί ένας άνθρωπος ακίνδυνος.  



Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάντοκ είχε κρύψει κάμερες σε φορητό τραπεζάκι έξω από τα δυο δωμάτια που είχε «κλείσει» στο ξενοδοχείο αλλά και στην κάσα της πόρτας του δωματίου. Έτσι, παρακολουθούσε τις κινήσεις της ασφάλειας και της ομάδας των ειδικών αποστολών.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα «Vegas Review Journal» ο μακελάρης του Λας Βέγκας έπαιρνε ψυχοφάρμακα. Με τα φάρμακα αυτά ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ μπορούσε να αντιμετωπίσει το άγχος, τις επιληπτικές κρίσεις και την αϋπνία, ορισμένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Έπρεπε να παίρνει ένα χάπι την ημέρα για να μην είναι επιθετικός. Οι αμερικανικές αρχές δεν ξέρουν προς το παρόν εάν, την ώρα που σκορπούσε το θάνατο στη συναυλία, ήταν υπό την επήρεια των φαρμάκων. 

Ο Τραμπ μεταβαίνει στο Λας Βέγκας

Στο Λας Βέγκας μεταβαίνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να παρηγορήσει τους πολίτες της πόλης έπειτα από την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση που έχει καταγραφεί στη χώρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης