«Τομ Πράις Airlines»: Ο υπουργός Υγείας του Τραμπ κάνει... ταξιδάκια με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων

«Τομ Πράις Airlines»: Ο υπουργός Υγείας του Τραμπ κάνει... ταξιδάκια με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων

Δυσαρέσκεια Τραμπ για τον υπουργό του - Μέσα στο 2017, ο Πράις έχει «φεσώσει» το αμερικανικό Δημόσιο με 400.000 δολάρια

«Τομ Πράις Airlines»: Ο υπουργός Υγείας του Τραμπ κάνει... ταξιδάκια με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων
Στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων βρίσκονται οι υπουργοί Υγείας και Περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ναύλωσαν ιδιωτικά αεροσκάφη για επαγγελματικά ταξίδια που αφορούσαν υποθέσεις των υπουργείων τους, αντί να χρησιμοποιήσουν τις συμβατικές αεροπορικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν σήμερα την παραίτηση του υπουργού Υγείας, Τομ Πράις, καθώς νοίκιασε ένα αεροσκάφος έναντι 25.000 δολαρίων, προκειμένου να μεταβεί από την Ουάσινγκτον στην Φιλαδέλφεια και αντιστρόφως, την ώρα που εκτελείται πληθώρα δρομολογίων μεταξύ των δύο πόλεων στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Συνολικά, ο Τομ Πράις πέταξε φέτος τουλάχιστον 26 φορές με ιδιωτικά αεροσκάφη που είχε ναυλώσει έναντι του ποσού των 400.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Politico. Τα ταξίδια έγιναν, προκειμένου να διεκπεραιώσει υποθέσεις του υπουργείου του, υπογραμμίζεται στην επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο στον κατάλογο των προορισμών περιλαμβάνονται περιοχές, όπου ο Τομ Πράις διαθέτει ακίνητα ή έχει φίλους και συγγενείς.

Οι οδηγίες που αφορούν τις μετακινήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων στις ΗΠΑ, τους υποχρεώνουν να ταξιδεύουν με τις τακτικές αεροπορικές γραμμές, εφόσον υπάρχουν δρομολόγια που συμπίπτουν με τον προορισμό και την ημερομηνία που θέλουν.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο Τομ Πράις γνωστοποίησε, την Κυριακή, ότι δεν προτίθεται να ναυλώσει ιδιωτικά αεροσκάφη, έως ότου ολοκληρωθεί μία εσωτερική έρευνα της γενικής επιθεώρησης του υπουργείου. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν δείχνει διατεθειμένος να συγχωρέσει αυτού του είδους τις δαπάνες με χρήματα των φορολογουμένων.
Κλείσιμο

Θα απολυθεί; «Θα το δούμε» απάντησε χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα το εξετάσω. Δεν είμαι ευχαριστημένος και του το κατέστησα σαφές».

Αντιθέτως, υπογραμμίζει το Politico, οι δύο προκάτοχοι του υπουργείου Υγείας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ταξίδευαν αποκλειστικά με τις συμβατικές αεροπορικές εταιρείες.

Αυτήν την εβδομάδα, η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε επίσης ότι ο Σκοτ Προύιτ, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), είχε ταξιδέψει με ιδιωτικό αεροσκάφος τρεις φορές και με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος τον Ιούνιο, για να πάει από το Οχάιο στη Νέα Υόρκη. Το κόστος; 58.000 δολάρια συνολικά.

Ωστόσο, η EPA δημοσιοποίησε έγγραφα της δικαστικής υπηρεσίας της Αρχής, που έδινε άδεια γι' αυτά τα ταξίδια, δικαιολογώντας τα από τον περιορισμένο χρόνο που είχε στη διάθεσή του ο υπουργός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης