Ο Τραμπ είναι έτοιμος να «ξηλώσει» τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να «ξηλώσει» τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ

Ο Τομ Πράις μέσα σε επτά μήνες έχει δαπανήσει το ποσό των 400 χιλιάδων δολαρίων για τις μετακινήσεις του

"Tρίζει" η καρέκλα του υπουργού Υγείας στις ΗΠΑ,Τομ Πράις μετά τις αποκαλύψεις του αμερικανικού ιστότοπου "Politico", ότι, μέσα σε επτά μήνες (από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο), έχει δαπανήσει το ποσό των 400 χιλιάδων δολαρίων για τις μετακινήσεις του με ιδιωτικά αεροσκάφη. Σημειωτέον, τα χρήματα αυτά επιβαρύνουν τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Οι Δημοκρατικοί ζητούν την παραίτηση του Πράις ενώ ο Τραμπ
παραδέχτηκε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τον υπουργό του.Κι όταν οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν αν θα τον "ξηλώσει", τότε ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε λακωνικά: "Θα δούμε". 
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Politico", ο Πράις δεν "χωνεύει" τις συμβατικές πτήσεις, λατρεύει όμως να ναυλώνει ιδιωτικά τζετ για τις μετακινήσεις του. 
  
Ο λογαριασμός 400.000 δολαρίων μέσα σε επτά μήνες από τότε που ανέλαβε το υπουργείο του, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και στον Λευκό Οίκο.
    
Ο Λευκός Οίκος, μέσω της εκπροσώπου του, σημείωσε πως καμία από τις μετακινήσεις του υπουργού δεν ήταν για μη υπηρεσιακούς λόγους και κανένα κονδύλιο δεν έχει την έγκριση του προέδρου Τραμπ. 
     
Με τον Λευκό Οίκο να επισημαίνει πως η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και τους Δημοκρατικούς με επίσημη επιστολή τους να καλούν τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για το που πήγαν 400.000 δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων, οι Αμερικανοί περιμένουν εναγωνίως εξηγήσεις από τον Τομ Πράις. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hamas

«Με τις προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε η επιστροφή σε περίοδο ηρεμίας μεταξύ του (Ισραήλ) και των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαχρούμ

rgdog

Η Άγκυρα ακολουθεί την ίδια τακτική με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ζητεί ανταλλαγή, αλλά η Ουάσιγκτονδιαχωρίζει τις δύο περιπτώσεις και αρνείται

2