Μακελειό στην Αίγυπτο: 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες

Μακελειό στην Αίγυπτο: 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες

Η επίθεση έγινε σε λεωφορείο που κατευθυνόταν σε μοναστήρι - Υπάρχουν και 26 τραυματίες σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής όπου σημειώθηκε  η επίθεση

Μακελειό στην Αίγυπτο: 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες
Μακελειό με θύμα Χριστιανούς Κόπτες το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στην Αίγυπτο. Πολλά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε ομάδα Κοπτών σε μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην περιοχή Μίνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής, αλλά και με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου, εκτός από τους 26 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 26 τραυματίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η επίθεση δεν έγινε μόνον στο λεωφορείο, αλλά και σε ένα μικρό μινι μπάς και ένα μικρό φορτηγό. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες και στο μίνι μπας, εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.



Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση έκαναν 8 μασκοφόροι που φορούσαν στολές και επέβαιναν σε δύο οχήματα.

Η Μίνια είναι μια περιοχή που βρίσκεται νότια του Καΐρου και στην οποία ζουν αρκετοί Χριστιανοί Κόπτες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου διακρίνεται το λεωφορείο που έχει γαζωθεί από σφαίρες, με σπασμένα τα παράθυρα και το παρμπρίζ.

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, ενός από τα σημαντικότερα σουνιτικά κέντρα ισλαμικών σπουδών στον κόσμο, καταδίκασε τη σημερινή επίθεση, την οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτη", τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας. "Καλώ τους Αιγύπτιους να ενωθούν απέναντι σε αυτήν την κτηνώδη τρομοκρατία" είπε ο Άχμεντ αλ Ταγιέμπ από τη Γερμανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.



Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι το βράδυ της 24ης Μαΐου, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο». «Η Πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.



Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών Κοπτών. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».


Χριστιανοί Κόπτες ήταν τα θύματα πολύνεκρης επίθεσης στις 9 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων σε δύο εκκλησίες στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια

Τότε είχαν χάσει χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι από τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η μια από τις δύο εκρήξεις μάλιστα είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια (ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ): 



Βομβιστική επίθεση είχε σημειωθεί και στο Κάιρο τον περασμένο Δεκέμβριο με 25 Χριστιανούς Κόπτες να χάνουν τη ζωή τους. Τότε, μάλιστα, ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και έξι παιδιά.

Δείτε βίντεο: Αίγυπτος: 23 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης