Έλληνας πρόξενος στη Σουηδία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες

Έλληνας πρόξενος στη Σουηδία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες

Η πόλη έχει αποκλεισθεί, έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό, λέει ο κ.Κωνσταντίνος Σούλιος και τονίζει ότι έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης 

Έλληνας πρόξενος στη Σουηδία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες
Μια πόλη σε αποκλεισμό μετά το σοκ της αιματηρής επίθεσης με φορτηγό σε πολυκατάστημα περιγράφει στο protothema.gr  ο κ. Κωνσταντίνος Σούλιος, πρόξενος της Ελλάδας στην Σουηδία και σύμβουλος πρεσβείας της Ελλάδας στην Σουηδία. 

«Είμαστε στη πρεσβεία και παρακολουθούμε τα γεγονότα. Έχουν αποκλείσει την πόλη, έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό και κάποιοι δρόμοι. Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες και τους νεκρούς. Δεν έχουμε καμία πληροφορία μέχρι στιγμής από τις αρχές ότι υπάρχει Έλληνας ανάμεσά τους. Είμαστε με τον κύριο Δημήτριο Τουλούπα (πρέσβη) στην πρεσβεία και θα καθίσουμε εδώ μέχρι κάποια ώρα για να δούμε αν θα προκύψει κάτι. Η ενημέρωση που έχουμε από τις αρχές μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει πληροφορία ότι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες υπάρχει κάποιος Έλληνας. Εδώ είναι οργανωμένοι, αν υπήρχαν Έλληνες θα μας είχαν ενημερώσει».


Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας, περιέγραψε στο protothema.gr: 
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σίγουρα τρεις νεκροί, περιμένουμε να δούμε ποια είναι η ταυτότητά τους. Είμαστε πολύ κοντά εμείς… 2 χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης. Έχουν κλείσει κάποιοι σταθμοί, υπάρχει έντονη αστυνομία, ελικόπτερα, υπάρχει μία κινητικότητα. Προσευχόμαστε για όλους και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας ως Μητρόπολη, είναι μία άσχημη κατάσταση. Αναμένουμε να δούμε τι έχει συμβεί και πως θα εξελιχθεί. Ανησυχούμε όλοι». 
Κλείσιμο


Θεόδωρος Χουλιάρας , πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Στοκχόλμης  
«Γίνεται μία ενημέρωση τώρα από την αστυνομία. Κατά πάσα πιθανότητα είναι τρομοκρατική η επίθεση. Δεν ξέρουμε ακόμη αν υπάρχουν Έλληνες . Δεν έχουν βγει τα ονόματα των τραυματιών ή των νεκρών. Είναι πολύ κεντρικό το σημείο εκεί. Πράγματι πολλοί Έλληνες δίνουν ραντεβού εκεί πέρα, πρέπει να περιμένουμε ακόμη, δεν είμαστε ακόμη σε θέση δυστυχώς να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν Έλληνες τραυματίες ή νεκροί. Επικρατεί μεγάλη σύγχυση αυτή την στιγμή, το κέντρο έχει κλείσει, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν.  Η Αστυνομία προσπαθεί να βγάλει τον κόσμο από το κέντρο, περιφερειακά έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος. Αυτή η ώρα που έγινε η επίθεση, ήταν ώρα αιχμής  αιχμής. Πήγαιναν να ψωνίσουν στο κέντρο και ήταν ώρα που σχολούσε ο κόσμος από τις δουλειές του. Είναι ασυνήθιστος ο κόσμος σε κάτι τέτοιο, υπάρχει νευρικότητα. Είχαν πέσει και οι γραμμές των κινητών κατά κάποιο τρόπο και η επικοινωνία ήταν δύσκολη. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης