Οι πρώτες φωτογραφίες του υπόπτου για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Οι πρώτες φωτογραφίες του υπόπτου για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσαχθεί και ανακρίνεται και δεύτερο άτομο, καθώς και ότι αναζητείται και τρίτο -  Στη δημοσιότητα φωτογραφία του άνδρα που αναζητείται

Οι πρώτες φωτογραφίες του υπόπτου για την επίθεση στη Στοκχόλμη
Οι πρώτες φωτογραφίες από την προσαγωγή ενός άνδρα από τη σουηδική αστυνομία κάνουν αυτή την ώρα το γύρο του κόσμου από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο άνδρας έχει προσαχθεί ως ύποπτος για την επίθεση σε πολυκατάστημα της Στοκχόλμης το μεσημέρι της Παρασκευής και ανακρίνεται. Το φορτηγό που έπεσε με ταχύτητα στον κόσμο πριν καταλήξει στο πολυκατάστημα είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν από την επίθεση από ζυθοποιία. Για τον συλληφθέντα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία: περιγράφεται απλώς ότι έχει ξυρισμένο το κεφάλι του. 

Τα τελευταία λεπτά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σουηδικές αρχές έχουν προχωρήσει και σε δεύτερη προσαγωγή, ενώ φέρεται να αναζητείται και ένα τρίτο άτομο που επίσης σχετίζεται με την επίθεση. 

Στις 18:50, η σουηδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του βασικού υπόπτου για την επίθεση. Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας, με γκρι σκούρα κουκούλα, λευκή φανέλα ή πουκάμισο και πράσινο τζάκετ.


Κλείσιμο



Ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας, Νταν Ελιάσον, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με τον ή τους ύποπτους που οδηγούσε ή οδηγούσαν το φορτηγό. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης, Γιαν Έβενσον, πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά εξετάζονται άτομα που μπορεί να συνδέονται με την επίθεση.

Ο δε υπεύθυνος ασφαλείας, Άντερς Θόρνμπεγκ, δήλωσε ότι οι σουηδικές αρχές εξέταζαν και είχαν δουλέψει πάνω σε ένα ανάλογο σενάριο την προηγούμενη εβδομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περίμεναν ένα χτύπημα.

Ο έως τώρα αιματηρός απολογισμός από την επίθεση είναι πέντε νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά. . 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης