Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Πρόκειται για τον 39χρονο Ziyed Β, που είχε γεννηθεί στο Παρίσι - Λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών φέρεται να είχε στείλει sms σε συγγενείς του ότι «πυροβόλησα αστυνομικούς» - Ήταν γνωστός για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου ενώ είχε σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί
Τη φωτογραφία του 39χρονου Ziyed Β. του άνδρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Ορλί όταν πήρε το όπλο από μια γυναίκα στρατιωτικό
έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο 39χρονος είχε γεννηθεί στο Παρίσι και ζούσε στην περιοχή Val-d'Oise. Στο παρελθόν κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες ενώ είχε τεθεί υπό έρευνα για ριζοσπατικοποίηση μετά την παραμονή του στη φυλακή χωρίς ωστόσο να κριθεί ότι έπρεπε ο φάκελος του να χαρακτηριστεί «S», όπως συμβαίνει στους υπόπτους για τρομοκρατία στη Γαλλία.

Κλείσιμο


Το ρολόι έδειχνε περίπου 7:30 (ώρα Γαλλίας) όταν ο 39χρονος προσπάθησε να αφαιρέσει ένα όπλο από μια γυναίκα στρατιωτικό. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα αρχικά την κράτησε από το λαιμό ενώ δύο συνάδελφοί της τον σημάδευαν. Στη συνέχεια σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κατέφυγε σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου όπου εκεί δέχθηκε τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο νότιο τερματικό σταθμό.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail λίγο μετά την επίθεσή του στους στρατιωτικούς έστειλε μήνυμα στον πατέρα του και τον αδερφό του στο οποίο έγραφε «πυροβόλησα αστυνομικούς».

Μετά το περιστατικό οι γαλλικές άρχες έθεσαν υπό κράτηση τον πατέρα και τον αδελφό του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ να χαιρετίζει το θάρρος των αστυνομικών και των στρατιωτικών απέναντι σε, όπως είπε, ένα «ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο».
 
Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο 39χρονος είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό, επίσης γυναίκα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Στη συνέχεια «εντοπίστηκε» στο Βιτρί-σιρ-Σεν (νότια της πρωτεύουσας) αφού έβγαλε έναν οδηγό από το αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο Ορλί με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Την έρευνα για το περιστατικό στο αεροδρόμιο έχει αναλάβει η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης