Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης στο Ορλί - Είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό

Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης στο Ορλί - Είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό

Νωρίς το πρωί βόρεια του Παρισιού ο ίδιος άντρας είχε πυροβολήσει αστυνομικό κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου - Κρατείται ο πατέρας του και ο αδερφός του 

Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης στο Ορλί - Είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή. «Ένας έλεγχος της τροχαίας έγινε στο Στεν (βόρειο Παρίσι) σήμερα το πρωί στις 06:00 (ώρα Γαλλίας). Εξελίχθηκε άσχημα και το πρόσωπο πυροβόλησε τους αστυνομικούς προτού διαφύγει», δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Αυτός ό ίδιος άνδρας -ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος που ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σύστημα- πήρε στη συνέχεια ένα (επιθετικό όπλο) Famas από έναν στρατιώτη στον νότιο τερματικό σταθμό του Ορλί... προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν στρατιώτη».

Kαι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται και στα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι.
Κλείσιμο

Ο υπουργός προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τη Liberation πρόκειται για τον 39χρονο Zyad B. 

Nωρίτερα γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), -πριν την επίθεση στο Ορλί- τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας.




Την ίδια ώρα ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη κρατούνται από την αστυνομία, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.

Έχει εκκενωθεί το αεροδρόμιο του Ορλί 

Εν τω μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Sud) μετά τον πανικό με τους πυροβολισμούς.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου. Τελικά, όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκαν πάνω του εκρηκτικά. 

Οι πτήσεις ανεστάλησαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, ανέφερε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.





Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.





Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν είναι σαφές αν τα δύο επεισόδια συνδέονται. 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν είναι σαφές αν τα δύο επεισόδια συνδέονται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης