Η μοναξιά του Φιγιόν: Ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου τον εγκατέλειψε

Η μοναξιά του Φιγιόν: Ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου τον εγκατέλειψε

Ο Ζιπέ δεν θα διεκδικήσει την προεδρία σε περίπωση αποχώρησης του Φιγιόν 

Η μοναξιά του Φιγιόν: Ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου τον εγκατέλειψε
Συνεχώς αποδυναμώνεται ο Φρανσουά Φιγιόν καθώς τον εγκαταλείπουν άρον - άρον πολλοί συνεργάτες του. Πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Φιγιόν, Τιερί Σολέρ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αποχωρεί και αυτός από την ομάδα του. Όσοι όμως αποφάσισαν να μείνουν στο πλευρό του, ετοιμάζονται για την διαδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την ερχόμενη Κυριακή προς τον ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», περίπου 60 Συντηρητικοί, κυρίως «ζιπεϊστές» και «σαρκοζιστές», οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ και πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα του Φιγιόν. Τα στελέχη αυτά από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, αν και είχαν αποφασίσει να τον στηρίξουν, μετά τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση «PenelοpeGate» αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν. 

Ο ίδιος, πάντως, σε χθεσινή ομιλία του στη πόλη Νιμ της Γαλλίας, προσπάθησε να υποβαθμίσει την «ανταρσία» δεκάδων συνεργατών του. 

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του «FranceInfo», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει πως, επτά στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι ο Φιγιόν έχει άδικο που παραμένει στη κούρσα διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας. 

Την ίδια ώρα, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Le Parisien» απεικονίζει τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Aλέν Ζιπέ υπό τον τίτλο: «Ο Ζιπέ ετοιμάζεται». Την ώρα που είναι έντονη η δυσφορία στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς για την παραμονή του Φιγιόν στην κούρσα, πληθαίνουν οι «φωνές» περί ενεργοποίησης του Ζιπέ αν και ο Σαρκοζί δεν θα ήθελε να τον δει να διεκδικεί την γαλλική προεδρία ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Ωστόσο, σε δηλώσεις στελεχών από το περιβάλλον του Ζιπέ, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν θα κατέβει υποψήφιος σε περίπτωση αποχώρησης του Φιγιόν. 

Κι όλο αυτά ένα 24ωρο μετά την έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Φιγιόν στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Parisien». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς και των οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων έκαναν έρευνα στο σπίτι του Φρανσουά Φιγιόν. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατ' εντολή των τριών δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου να διερευνήσουν την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν, Πενελόπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης