, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία.
Μετά από αλεπάλληλες γκάφες σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή, επτά ημέρες μετά το μακελειό, ότι ο δράστης λέγεται Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος χρησιμοποιούσε, επίσης, την ονομασία «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάν».
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Μασαρίποφ βοήθησε ένας τρομοκράτης από το ανατολικό Τουρκμενιστάν.
Κλείσιμο
Οι έρευνες του Ουζμπέκου τρομοκράτη για τον εντοπισμό του συνεχίζονται ενώ οι συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για το μακελειό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 25 άτομα.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.