«Μπράβο» λένε στον πρόεδρο Ντουτέρτε τρεις στους τέσσερις Φιλιππινέζους!

«Μπράβο» λένε στον πρόεδρο Ντουτέρτε τρεις στους τέσσερις Φιλιππινέζους!

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε από τις 30 Ιουνίου, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, έχει κηρύξει έναν ανελέητο πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος 

«Μπράβο» λένε στον πρόεδρο Ντουτέρτε τρεις στους τέσσερις Φιλιππινέζους!
Στις εκλογές του Μαΐου στις Φιλιππίνες ο πρώην δήμαρχος της πόλης Νταβάο, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία, αφού υποσχέθηκε να εξαλείψει το οργανωμένο έγκλημα και να πολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών. Από τις 30 Ιουνίου, που ο 71χρονος δικηγόρος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του, περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε δεν δίστασε να τα βάλει με τον Μπαράκ Ομπάμα, να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να δηλώσει ότι θα επαναφέρει στην χώρα του την θανατική ποινή και να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ και τα θύματα του Ολοκαυτώματος με εκείνους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά.

Κλείσιμο


Όμως, παρά την διεθνή κατακραυγή για τον αμφιλεγόμενο Ντουτέρτε, στις Φιλιππίνες όχι μόνο δεν έχει αμαυρωθεί η εικόνα του, αλλά η δημοτικότητά του έχει εκτοξευτεί στα ύψη και οι Φιλιππινέζοι φαίνεται ότι εγκρίνουν τον ανελέητο πόλεμο, που ο πρόεδρος τους έχει κηρύξει στο οργανωμένο έγκλημα.

Σε ανεξάρτητη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, το 76% των πολιτών δήλωσε «ικανοποιημένο» με την απόδοση του νέου προέδρου, το 11% «δυσαρεστημένο» και οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν εξέφρασαν άποψη.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τι 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.200 ενηλίκων ατόμων και οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για την απόδοση του προέδρου Ντουτέρτε και όχι για την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Business World, που έδωσε στην δημοσιότητα την δημοσκόπηση, παρόμοια αποδοχή είχε από τον λαό ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φιντέλ Ράμος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 1986, μετά την πτώση του δικτάτορα Φερδινάνδου Μάρκος και είναι ένας από τους κύριους συμμάχους του Ντουτέρτε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης