Χίλαρι Κλίντον: Η πνευμονία της θα δώσει τη νίκη στον Τραμπ;

Χίλαρι Κλίντον: Η πνευμονία της θα δώσει τη νίκη στον Τραμπ;

Η υποψήφια των Δημοκρατικών «κατέρρευσε» στην τελετή της 11/9 - Έφυγε άρον άρον και υποβασταζόμενη 

Χίλαρι Κλίντον: Η πνευμονία της θα δώσει τη νίκη στον Τραμπ;
Σε αφυδάτωση λόγω της πνευμονίας από την οποία πάσχει αποδόθηκε η κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια της τελετής για την επέτειο από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Η προσωπική της ιατρός, Dr. Λίσα Ρ. Μπάρντακ, ανακοίνωσε ότι η υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πνευμονία, η οποία διαγνώστηκε την προηγούμενη Παρασκευή. «Την ενυδατώνουμε και η ανάρρωσή της είναι ομαλή». Η κα Μπάρντακ εξήγησε ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε εμφανίσει το τελευταίο διάστημα συμπτώματα αλλεργίας, με έντονο βήχα, κάτι που αντιμετωπίστηκε με αντιβίωση. Της έγιναν επίσης συστάσεις να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα των ομιλιών της και να αναπαύεται περισσότερο έως ότου υποχωρήσει η αλλεργική της κρίση. Από ό,τι φαίνεται, όμως, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χίλαρι Κλίντον με την υγεία της είναι πιο σοβαρό, τουλάχιστον για το τρέχον διάστημα.

Από επικοινωνιακής άποψης και με δεδομένη την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης εν όψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, η αποχώρηση της Χίλαρι από την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν ένα συντριπτικό πλήγμα. Εδώ και πολύ καιρό ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντα της Προέδρου των ΗΠΑ, κι αυτό διότι, πολύ απλά, στα 68 της χρόνια η υγεία της είναι κλονισμένη. Κύκλοι προσκείμενοι στον Τραμπ απαιτούν από την Χίλαρι να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη υγειονομικό της φάκελο, κάτι που η ίδια είναι απρόθυμη να κάνει.

Βεβαίως, ούτε ο 70χρονος αντίπαλός της δείχνει διατεθειμένος να δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία από τον δικό του ιατρικό φάκελο. Αρκείται στο να επαναλαμβάνει πως «είναι γερός σαν ταύρος».

Κλείσιμο
Αντικειμενικά, πάντως, η εικόνα της Χίλαρι Κλίντον την Κυριακή στη Νέα Υόρκη μόνο ανησυχία θα μπορούσε να προκαλέσει στους ψηφοφόρους της. Κάτωχρη, σε αδυναμία να βαδίσει χωρίς υποστήριξη ή ακόμη και απλώς να σταθεί όρθια, παρέπαιε, έτοιμη να λιποθυμήσει. Και εάν δεν υπήρχε γύρω της μια ολόκληρη ομάδα από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που δημιούργησε κλοιό γύρω της έως ότου επιβιβαστεί στο μίνι-βαν, η Χίλαρι πιθανότατα θα είχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο. Από το σημείο όπου βρίσκεται το δίδυμο μνημείο στις βάσεις των Δίδυμων Πύργων, η Χίλαρι Κλίντον «φυγαδεύτηκε» εσπευσμένα, με προορισμό το διαμέρισμα της κόρης της, Τσέλσι, στην περιοχή Φλατάιρον. Ωστόσο στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Χίλαρι μόλις και μετά βίας σέρνει τα πόδια της, ενώ σχεδόν έπεσε πριν επιβιβαστεί στο μαύρο όχημα της συνοδείας της.

Η προσωπική της ιατρός δεν γνωστοποίησε περισσότερα στοιχεία γύρω από την πνευμονία της Χίλαρι Κλίντον, ούτε πχ για το εάν η υποψήφια Πρόεδρος είχε ήδη πυρετό πηγαίνοντας στην εκδήλωση. Ανακοινώθηκε μόνον ότι η Χίλαρι ένιωσε δυσφορία και έξαψη, προφανώς λόγω της αφυδάτωσης. 

Η αρχική ανακοίνωση από τους συνεργάτες της ανέφερε ότι «η υπουργός Κλίντον παρέστη στην Τελετή Μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου μόλις επί μία ώρα και 30 λεπτά σήμερα το πρωί προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα και να χαιρετίσει κάποιες από τις οικογένειες των νεκρών». Λίγο αργότερα η λέξη «μόλις» διαγράφηκε. Υποτίθεται ότι η Χίλαρι δεν είχε εξ αρχής σκοπό να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία έγινε υπό μάλλον ήπιες καιρικές συνθήκες για τη Νέα Υόρκη, με θερμοκρασία περί τους 28 βαθμούς και υγρασία στο 46%. Βέβαια, εάν η Χίλαρι Κλίντον ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση, με πνευμονία, ενδεχομένως πυρετό και καταπονημένη, ακόμη και η απλή ορθοστασία απαιτούσε υπερπροσπάθεια.



Η επικοινωνιακή ομάδα της Χίλαρι Κλίντον κατέβαλε κάθε προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό, κυριολεκτικά στήνοντας ξανά την υποψήφια Πρόεδρο στα πόδια της. Περίπου δύο ώρες αφ' ότου έφυγε άρον-άρον από το Ground Zero παραπαίοντας, η Χίλαρι εμφανίστηκε, επίτηδες, στο πεζοδρόμιο έξω από την κατοικία της κόρης της, ευδιάθετη, να κινείται μόνη της, χωρίς καμία βοήθεια. Δέχτηκε, μάλιστα, να φωτογραφηθεί μαζί με ένα κοριτσάκι που έτρεξε να την χαιρετίσει. Αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο σπίτι της, στην Τσαπάκουα, έξω από την μητρόπολη της Νέας Υόρκης. Παρόλ' αυτά, πολλοί μιλούν για ένα «Βατερλό» σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία της, ιδιαίτερα εφόσον λόγω της ασθένειάς της η Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα πολύ σημαντικό ταξίδι για προεκλογικές ομιλίες στην Καλιφόρνια. Η δημόσια κατάρρευσή της ήταν ένα αναπάντεχο «δώρο» στον Ντόναλντ Τραμπ και οπωσδήποτε ένα τεράστιο πρόβλημα για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Μετά από την Κυριακή, υπάρχει πλέον έντονη φημολογία ότι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες της Χίλαρι για τη διεκδίκηση της προεδρίας έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης