Την κατάρριψη ενός ρωσικού ελικοπτέρου Μi-8 μετά από επίθεση που δέχθηκε από το έδαφος στη Συρία ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το ελικόπτερο κατευθυνόταν στην αεροπορική βάση Χμαϊνίμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι.
Νεκροι είναι και οι πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, τα τρία μέλη του πληρώματος και δύο αξιωματικοί, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο
Σοκ προκαλούν, εντωμεταξύ, οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Jaysh Al-Fateh στις υποίες υποστηρίζουν ότι απεικονίζεται το καταρριφθέν ελικοπτερο και η σορός του ρώσου πιλότου.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.