Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Γαλλία: Η διάσωση καλόγριας από την εκκλησία του τρόμου

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Γαλλία: Η διάσωση καλόγριας από την εκκλησία του τρόμου

Αναγνωρίστηκε και ο δεύτερος τζιχαντιστών - Πρόκειται για τον Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Περιτιέν - Δείτε πώς γλίτωσε μία μοναχή από τα χέρια των αδίστακτων Ισλαμιστών 

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Γαλλία: Η διάσωση καλόγριας από την εκκλησία του τρόμου
«Πάγωσε» και πάλι η διεθνής κοινότητα μετά το νέο αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας. Οι δύο 19χρονοι Ισλαμιστές εισέβαλαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και σφαγίασαν τον άτυχο ιερέα, τον οποίο ανάγκασαν να γονατίσει προκειμένου να τον αποκεφαλίσει.

Και ενώ νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους δύο δράστες,
ένα βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει την επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση μιας καλόγριας που βρισκόταν στην εκκλησία όπου
ο άτυχος παπάς βρήκε τραγικό θάνατο

Κλείσιμο
Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να πλησιάζει την εκκλησία, και καλυμμένοι πίσω από αλεξίσφαιρες ασπίδες να καταφέρνουν να επιστρέψουν μαζί με την καλόγρια που είχε εγκλωβιστεί στο χώρο.




 


Βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία

Μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό την ώρα της εισβολής, μίλησε για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών.

Η αδελφή Ντανιέλ, μιλώντας στο κανάλι BMF, είπε ότι οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει, πριν του κόψουν τον λαιμό.

«Τον ανάγκασαν να πέσει στα γόνατά του. Ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε συνέβη η τραγωδία», είπε η καλόγρια, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που επέλεξαν να εκτελέσουν τον 86χρονο ήταν κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στα βίντεο που σκοτώνουν τους ομήρους τους.

«Κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους. Έκαναν κάποιου είδους κήρυγμα γύρω από το ιερό στα αραβικά», πρόσθεσε η ίδια.  

Ο άτυχος ιερέας



Αστυνομία παντού

«Αστακός» η Γαλλία καθώς, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», 23.500 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες «χτενίζουν» την γαλλική επικράτεια για την ασφάλεια των πολιτών σε 56 προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι. 

Την ίδια ώρα, Γάλλοι πολίτες αλλά και πολλά ΜΜΕ της χώρας επιθυμούν την ανωνυμία των τρομοκρατών. Εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιόφωνα της χώρας υιοθετούν τον παλμό της κοινής γνώμης κρατώντας αποστάσεις από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα των δραστών.

Μέχρι και στις θάλασσες έχουν στείλει φρουρούς 


Την ανωνυμία των τρομοκρατών ζητούν πολίτες και πολλά γαλλικά ΜΜΕ 

Δύο γαλλικές εφημερίδες, «Le Monde» και «La Croix», το τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV» και το ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1» αποφάσισαν να μην δημοσιεύουν εφεξής ονόματα και φωτογραφίες των τρομοκρατών προκειμένου να αποφύγουν την ηρωοποίησή τους καθώς και την μεταθανάτια δόξα τους. Συγκεκριμένα, το ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1» δεν θα δημοσιεύει τα ονόματα των τρομοκρατών ενώ η «Le Monde», η «La Croix» και το δίκτυο BFMTV δεν θα δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους. 

Στο μεταξύ, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 70.000 υπογραφές πολιτών οι οποίοι, μετά το αιματοκύλισμα στη Νίκαια, ζητούν την ανωνυμία των τρομοκρατών. 

Οι δύο δράστες




Ταυτοποίηση του δεύτερου δράστη 

Οι γαλλικές αρχές ταυτοποίησαν και τον δεύτερο δράστη της Νορμανδίας την ώρα που ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με τις αρχές να βρίσκονται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη χώρα και τον ίδιο να διατυμπανίζει ότι δεν πρόκειται να αγγίξει το κράτος δικαίου. Από την πλευρά της, η γαλλική αντιπολίτευση και κυρίως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ζητά επίμονα από την κυβέρνηση των Παρισίων να υιοθετήσει σκληρότερα μέτρα προκειμένου η χώρα να είναι ασφαλής από την ισλαμική τρομοκρατία. 

O δεύτερος δράστης, όπως ανακοίνωσαν επισήμως οι γαλλικές αρχές, είναι ο Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Περιτιέν. Ο Μαλίκ γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο «Saint Die des Vosges» στη Λωρραίνη. 

Δεν αγγίζουμε το κράτος δικαίου, λέει ο Ολάντ - Αναθεώρηση του Συντάγματος ζητά ο Σαρκοζί

«Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι είναι να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας προκαλώντας θρησκευτικό πόλεμο, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Μία φράση παράτολμη για πολλούς, την οποία όμως άκουσαν χτες στον αυλόγυρο του προεδρικού Μεγάρου οι θρησκευτικοί ηγέτες στη Γαλλία. Ήταν προσκεκλημένοι του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και όλοι μαζί έστειλαν ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της ενότητας κατά του κοινού εχθρού. 

 Την ίδια ώρα, παραμένουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μετά την σφαγή στην εκκλησία κοντά στη Ρουέν με δεδομένο ότι ο μακελάρης Αντέλ Κερμίς φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι και ήταν υπό παρακολούθηση. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να δράσει εγκληματικά στη γειτονιά του και μάλιστα τις νωρίς το πρωί, όταν βάσει νόμου μπορούσε να έχει σχετική ελευθερία κινήσεων.

Έτσι η αντιπολίτευση έχει βρει τις τελευταίες ημέρες ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με επικεφαλής τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών και τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ζήτησε ακόμα και την αναθεώρηση του γαλλικού Συντάγματος προκειμένου να απαλλαγεί από «αφελείς νομικές λεπτομέρειες» που οδηγούν σε ελλιπή μέτρα.

«Δεν πρόκειται να αγγίξουμε το κράτος δικαίου», ήταν το μήνυμα που έδωσε ωστόσο σαν απάντηση από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ. «Η χώρα μας θα πρέπει να αποφεύγει τις υπερβολές και τις διαμάχες. Θέτουν στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας, αλλά αυτή θα είναι η ασπίδα μας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το παιδί μου δεν ήταν διάβολος» λέει η μητέρα του δεύτερου δράστη της Νορμανδίας

Η μητέρα του δεύτερου δράστη της Νορμανδίας αρνείται να πιστέψει πως ο γιος της συμμετείχε στη δολοφονία του άτυχου ιερέα στην εκκλησία κοντά στη Ρουέν.
 
«Ο γιος μου είναι πρόβατο, τον ξέρω πολύ καλά, εγώ τον έβγαλα από την κοιλιά μου. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβη στην εκκλησία», λέει η Γιαμίνα στο γαλλικό δίκτυο RTL. «Το παιδί μου ήταν καλό, δεν ήταν δαίμονας»... «Ο γιος μου δεν ήταν ικανός να βλάψει ούτε ζώο. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος».

Ακόμη και οι γείτονες αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο γιος της Γιαμίνα είναι τρομοκράτης, λέγοντας ότι δεν είναι αδιανόητο να συνδέεται με την επίθεση στην εκκλησία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».  

Οι γαλλικές αρχές ανακρίνουν τρία πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον του δεύτερου δράστη της Νορμανδίας, Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτιέν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

O 19χρονος Αμπντέλ είχε έρθει σε επαφή με τον σφαγέα της Νορμανδίας, Αντέλ Κερμίς, λίγο πριν από την επίθεση στην εκκλησία κοντά στη Ρουέν.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», ο Αμπντέλ είχε ζητήσει να ταξιδέψει στη Συρία , τα στοιχεία του όμως ήταν άγνωστα στην αστυνομία. Οι γαλλικές αρχές δεν είχαν ούτε δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και ούτε γενετικό υλικό του δεύτερου δράστη για να γίνει γρήγορη η ταυτοποίησή του.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης