Διαδηλώσεις εθνικιστών υπέρ του Κάρατζιτς στο Βελιγράδι

Διαδηλώσεις εθνικιστών υπέρ του Κάρατζιτς στο Βελιγράδι

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Βόγισλαβ Σέσελι έκανε λόγο για «εγκληματική Χάγη» και «ψεύτικο δικαστήριο των δυτικών δυνάμεων»

Διαδηλώσεις εθνικιστών υπέρ του Κάρατζιτς στο Βελιγράδι
Την αντίδραση των εθνικιστών Σέρβων προκάλεσε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εναντίον του Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος καταδικάστηκε με 40 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία εναντίον των μουσουλμάνων της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας στη Σεμπρένιτσα. Ο 70χρονος, πλέον, Σερβοβόσνιος, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία περισσοτέρων από 7.000 ανθρώπων, σε μία δίκη που διήρκεσε σχεδόν 8 χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις. Στο Βελιγράδι, οι εθνικιστές Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την καταδικαστική απόφαση, υποστηρίζοντας πως η δίκη ήταν μία «παρωδία». Ο επικεφαλής της ομάδας των Σέρβων εθνικιστών, Βόγισλαβ Σέσελι, έκανε λόγο σε δηλώσεις του για «εγκληματική Χάγη» και για «ψεύτικο δικαστήριο των δυτικών δυνάμεων».

Δήλωσε επίσης ότι τον «κυνήγησαν ενώ ήταν αθώος, καθώς το μόνο που έκανε, ήταν να υπερασπιστεί το σερβικό λαό στη Βοσνία, όταν κινδύνευαν», ενώ αναφέρθηκε και στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης