Δανία: Πέρασε ο νόμος για την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών από πρόσφυγες

Δανία: Πέρασε ο νόμος για την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών από πρόσφυγες

Οι αρχές θα μπορούν να κρατούν αντικείμενα αξίας μέχρι και 1.340 ευρώ και να δεσμεύουν ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως βέρες κτλ - Όλα τα άλλα αντικείμενα που έχουν μαζί τους θα κατάσχονται

Δανία: Πέρασε ο νόμος για την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών από πρόσφυγες
Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τη Βουλή της Δανίας ο αμφιλεγόμενος νόμος για την κατάσχεση των χρημάτων και όσων πολύτιμων έχουν στην κατοχή τους οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στη σκανδιναβική χώρα.

Η ανακοίνωση της πρότασης προκάλεσε έντονες κριτικές, ωστόσο, τελικά κατάφερε να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας οι αρχές της οποίας ισχυρίζονται πως για να ζητήσουν τις αντίστοιχες παροχές με τους ανέργους της Δανίας, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα θα πρέπει τουλάχιστον να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία!

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ο νέος νόμος προβλέπει πως οι πρόσφυγες που θα φτάνουν στην χώρα θα μπορούν να κρατούν αντικείμενα αξίας μέχρι και 1.340 ευρώ, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να μην χάσουν αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως βέρες κτλ. Όλα τα άλλα αντικείμενα που θα έχουν μαζί τους θα κατάσχονται.

Κλείσιμο
Χθες έγινε γνωστό ότι το μέτρο που αναμένεται να εφαρμοστεί στη Δανία, προτίθεται να ακολουθήσει η Νορβηγία, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί «φόρος πολυτελείας» στους πρόσφυγες, ήτοι να κατάσχονται μέρος των χρημάτων και τα πολύτιμα αντικείμενα που μεταφέρουν.

Όπως προτάθηκε, οι πρόσφυγες θα μπορούν να κρατούν ένα ποσό που θα φτάνει περίπου τα 1.100 ευρώ και τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα παραδίδουν, όπως και τα πολύτιμα αντικείμενά τους. 

Πρόκειται για το μέτρο που εφάρμοσε τον προηγούμενο μήνα η Δανία, το οποίο έχει συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα διεθνή ΜΜΕ, ακόμη και από το εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης