Το Ιράν κατέλαβε δύο αμερικανικά σκάφη και κρατά 10 ναυτικούς

Το Ιράν κατέλαβε δύο αμερικανικά σκάφη και κρατά 10 ναυτικούς

Ένα νέο επεισόδιο στην συνεχόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών ήρθε να προστεθεί απόψε, καθώς το Ιρανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι κρατά δύο αμερικανικά μικρά σκάφη μαζί με τους10 ναυτικούς που επέβαιναν σ' αυτά

Το Ιράν κατέλαβε δύο αμερικανικά σκάφη και κρατά 10 ναυτικούς
Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από την περιοχή, αργά σήμερα το απόγευμα δύο αμερικανικά σκάφη και 10 επιβαίνοντας ναυτικοί βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων του Ιράν.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ιράν το περιστατικό δεν είναι κάτι σοβαρό, και τα σκάφη μαζί με τους άνδρες θα ελευθερωθούν αφού τηρηθούν οι διαδικασίες για τον έλεγχό τους. 

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κούκ δήλωσε ότι τα μικρά αυτά σκάφη κινούνταν μεταξύ Κουβέϊτ και Μπαχρέιν όταν οι αρχές των ΗΠΑ στην περιοχή έχασαν την επαφή μαζί τους.

«Είμαστε σε επαφή με το Ιράν και έχουμε λάβει την διαβεβαίωση ότι τα πληρώματα και τα σκάφη θα επιστραφούν κανονικά» δήλωσε ο Κουκ.

Οι επίσημοι των ΗΠΑ στην περιοχή δήλωσαν ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο νησί Φαρσί, το οποίο βρίσκεται στην μέση του Περσικού Κόλπου. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι τα δύο σκάφη παρουσίασαν κάποιου είδους τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να σταθμεύσουν στο νησί, όπου και τους παρέλαβαν οι δυνάμεις του Ιράν.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον ομόλογό του του Ιράν, με τον δεύτερο να τον διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το επεισόδιο να τελειώσει γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Όπως και να έχει το νέο περιστατικό ενισχύει ακόμα περισσότερο την ένταση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών σε ότι αφορά την ναυσιπλοΐα στα στενά του Κόλπου, και έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης των αμερικανικών δυνάμεων ότι είχε εκτοξευθεί πύραυλος εναντίον του αεροπλανοφόρου Τρούμαν πριν λίγες ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης