Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν ιρακινά στρατεύματα στη Μοσούλη

Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν ιρακινά στρατεύματα στη Μοσούλη

Τουλάχιστον 150 στρατιώτες με βαρύ οπλισμό αναπτύχθηκαν σε μια στρατιωτική βάση λίγο έξω από τη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2014 κάτω από τον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους

Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν ιρακινά στρατεύματα στη Μοσούλη
Περισσότεροι από 100 Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Μοσούλη του βόρειου Ιράκ προκειμένου να παράσχουν στρατιωτική εκπαίδευση σε ιρακινά στρατεύματα. 

Τα παραπάνω μετέδωσαν την Παρασκευή πολλά διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το Reuters, επικαλούμενα αξιωματούχους των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μάλιστα, πηγή που μίλησε στο Reuters ανέφερε πως οι δυνάμεις της συμμαχίας κατά του χαλιφάτου έχουν ενημερωθεί για την κίνηση των Τούρκων.

Κλείσιμο
«Τούρκοι στρατιώτες έχουν φτάσει στη Μοσούλη. Βρίσκονται εκεί για μια σειρά από ασκήσεις ρουτίνας. Ένα τάγμα έχει περάσει στη περιοχή», ανέφερε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο πηγή από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 150 στρατιώτες με βαρύ οπλισμό αναπτύχθηκαν σε μια στρατιωτική βάση λίγο έξω από τη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2014 κάτω από τον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, τοπικό αξιωματούχος ανέφερε πως οι χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας μπορεί να εμπλέκονται σε επιχείρηση στήριξης της διεθνούς συμμαχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης