Ποια είναι η «αγανακτισμένη» νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ποια είναι η «αγανακτισμένη» νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης

Πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι όπου διαμένει με τον τετράχρονο γιο της και τον σύντροφό της, μετακινείται μόνο με τα μέσα μεταφοράς και δεν αποχωρίζεται το τζιν και τα T- shirt

Ποια είναι η «αγανακτισμένη» νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης
Aπό την τρυφερή ηλικία των πέντε ετών, η Άντα Κολάου διαδηλώνει στους δρόμους της Ισπανίας. Σήμερα, η 41χρονη Ισπανίδα είναι η πρωταγωνίστρια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η Άντα με το στρογγυλό πρόσωπο και τα κοντά καστανά μαλλιά κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα προπύργια του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, την Βαρκελώνη. Τώρα που θα αναλάβει την δημαρχία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Ισπανίας, δεσμεύτηκε ότι ο μισθός που θα λαμβάνει μηνιαίως, δεν είναι μεγαλύτερος από 2.200 ευρώ.



Κλείσιμο
Πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι όπου διαμένει με τον τετράχρονο γιο της και τον σύντροφό της, μετακινείται μόνο με τα μέσα μεταφοράς και δεν αποχωρίζεται το τζιν και τα T-shirt. H ζωή της είναι ένας συνεχής αγώνας. Όταν ήταν φοιτήτρια Φιλοσοφίας , αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές της για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της ."O μηνιαίος μισθός μου δεν έχει φθάσει ποτέ πάνω από 1.500 ευρώ", όπως λέει η ίδια. Η Κολάου υποστηρίζει πως δεν έχει κομματική ταυτότητα αφού δεν είναι μέλος κάποιου κόμματος, ωστόσο, θα λάβει τα "κλειδιά" του δήμου της Βαρκελώνης με την αμέριστη βοήθεια του κόμματος των "Podemos" του Πάμπλο Ιγκλέσιας. Το 2009, η Κολάου ίδρυσε στη Βαρκελώνη την οργάνωση "Πλατφόρμα Πληγέντων από Εξώσεις και Κατασχέσεις", με σκοπό να βοηθά με την παροχή νομικών κυρίως συμβουλών, τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από κατασχέσεις, αλλά και όσους έχουν ήδη χάσει το σπίτι τους να βοηθηθούν στην ανεύρεση νέας κατοικίας.



Υπενθυμίζεται ότι, από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2008 στην Ισπανία, 350.000 οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους επειδή αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης