Λεχ Βαλέσα: «Ο Πούτιν θα ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Λεχ Βαλέσα: «Ο Πούτιν θα ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κατηγόρησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου ότι παίζει με την φωτιά - Προειδοποίησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους

Λεχ Βαλέσα: «Ο Πούτιν θα  ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ο Πολωνός πολιτικός Λεχ Βαλέσα, που υπήρξε ηγετική μορφή των συνδικαλιστών στο Γκντανσκ και εμπνευστής του τέλους του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αφορμή για τις επικριτικές δηλώσεις εις βάρος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας από τον ιστορικό ηγέτη του συνδικάτου «Αλληλεγγύη», υπήρξαν οι ανακοινώσεις από τον Πούτιν ότι θα παρατάξει βομβαρδιστικά Τουπόλεφ 22 - Μ3 στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και θα ενισχύσει τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις με πυραυλικά συστήματα «Ισκαντέρ» στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Ο 71χρονος πρώην πρόεδρος της Πολωνίας μίλησε στο κανάλι TBVN24 και ανέφερε ότι: «Ο Πούτιν έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έσπασε συμφωνίες, συμβάσεις, εγγυήσεις, ο κόσμος δεν μπορεί να το αφήσει αυτό να περάσει έτσι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μόνο οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν απομείνει. Πώς μπορούμε να νικήσουμε, αν αυτός κάνει πυγμαχία και εμείς παίζουμε σκάκι;».
Κλείσιμο

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Πολωνία θα ηττηθεί και συμπλήρωσε πως είναι βέβαιος ότι σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών θα θριαμβεύσει η ελευθερία και η δημοκρατία.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πολωνό πολιτικό κινήθηκε και ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Βλάντιμιρ Κλίτσκο, αδελφός του δημάρχου του Κιέβου, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για την επιθέτικότητά της και για την προσάρτηση της Κριμαίας.



Ο Κλίτσκο δήλωσε ότι μετά από όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου δεν μπορεί κανείς να προχωρεί μπροστά και να περιφρονεί τους διεθνείς νόμους. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε ο Κλίτσκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης