Πώς η Σουηδία άφησε άνεργους... τους ληστές

Πώς η Σουηδία άφησε άνεργους... τους ληστές

Ενώ η Σουηδία οδεύει στο να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεν θα κυκλοφορούν μετρητά στην αγορά, το κόστος για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών συνεχώς αυξάνεται...

Πώς η Σουηδία άφησε άνεργους... τους ληστές
Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 260 φορές την κάρτα τους κάθε χρόνο για να πληρώσουν ηλεκτρονικά τις όποιες αγορές ή δαπάνες τους, αφήνοντας την χρήση ΑΤΜ για την εκταμίευση χρημάτων σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι τέσσερις στις πέντε αγορές γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, την ώρα που στην Ιταλία τα 3/4 των συναλλαγών γίνονται με μετρητά.

Ενώ η Σουηδία οδεύει στο να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεν θα κυκλοφορούν μετρητά στην αγορά, το κόστος για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών συνεχώς αυξάνεται,  αντισταθμίζεται όμως από τη μείωση του κόστους διαχείρισης μετρητών που υπολογίζεται στο 1,2 δισ. δηλαδή στο 0,3% του ΑΕΠ της χώρας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζών της Σουηδίας, οι ληστές έχουν μείνει στην κυριολεξία χωρίς δουλειά στην σκανδιναβική αυτή χώρα, αφού μόλις 5 ληστείες τραπεζών καταγράφηκαν το 2012, «επίδοση» που αποτελεί χαμηλό 30ετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης