Ν. Κορέα: Ο καπετάνιος του Sewol κάπνιζε στην καμπίνα του την ώρα του ναυαγίου...

Ν. Κορέα: Ο καπετάνιος του Sewol κάπνιζε στην καμπίνα του την ώρα του ναυαγίου...

Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο 69χρονος Λι Γιον - Σεόκ, που παραδέχθηκε πως «μάλλον» έπρεπε να είναι εκείνος στο τιμόνι την ώρα που το πλοίο έπλεε σε μια τόσο επικίνδυνη περιοχή  

Ν. Κορέα: Ο καπετάνιος του Sewol κάπνιζε στην καμπίνα του την ώρα του ναυαγίου...
Ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου Sewol που παρέσυρε στο θάνατο περισσότερους από 300 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές, ο Λι Γιον - Σεόκ κατέθεσε σήμερα για πρώτη φορά στη δίκη που γίνεται εναντίον των μελών του πληρώματος. 

«Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα» παραδέχθηκε στους δικαστές αλλά προέβαλλε ως δικαιολογία ότι έπαθε σοκ όταν κατάλαβε ότι το πλοίο βυθίζεται. 

Κλείσιμο
Μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει το πλήρωμα του Sewol, μαζί και ο καπετάνιος, είναι πως εγκατέλειψαν πρώτοι το πλοίο, αντί να βοηθήσουν στην εκκένωσή του. Ο Λι Γιον - Σεόκ επιμένει πως κάτι τέτοιο δεν του πέρασε στιγμή από το μυαλό: «Ήμουνα σοκαρισμένος από το ατύχημα και έχασα κάθε ικανότητα να παίρνω αποφάσεις. Απέτυχα να πάρω τα απαραίτητα μέτρα για να εγκατελείψουν οι επιβάτες το πλοίο. Ορκίζομαι ότι ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να αφήσω τους άλλους να πεθάνουν για να σωθώ εγώ» κατέθεσε στο δικαστήριο σήμερα.    

Ο Λι, ντυμένος με τη χακί στολή της φυλάκης, ήταν εμφανώς ταραγμένος και ψέλλιζε κατά την κατάθεσή του... 


Ο 69χρονος άντρας μαζί με έντεκα ακόμα μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για μια σειρά από αδικήματα. 

Όταν ρωτήθηκε εάν έπρεπε σε μια περιοχή με τόσους υφάλους, όσο το κανάλι όπου έπλεε το Sewol την ώρα του ναυαγίου, να μην είναι ο ίδιος στο τιμόνι, αλλά να έχει αφήσει ένα άπειρο μέλος του πληρώματος να τον αντικαθιστά απάντησε «μάλλον όχι». Όσο για το τι έκανε ο ίδιος την ώρα εκείνη; Κάπνιζε στην καμπίνα του... 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης