Βόρεια Κορέα: Υπουργός της χώρας διαβεβαιώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά

Βόρεια Κορέα: Υπουργός της χώρας διαβεβαιώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά

Παρά τις συνεχιζόμενες εικασίες για την μακρά απουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας από τις δημόσιες εκδηλώσεις στη χώρα του, υπουργός της Βόρειας Κορέας που βρέθηκε την Κυριακή στη Νότια Κορέα, προσπάθησε να διαλύσει τις φήμες γύρω από το πρόσωπο του 31χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Υπουργός της χώρας διαβεβαιώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά
Η πάνω από τρεις εβδομάδες συνεχιζόμενη απουσία από το πολιτικό προσκήνιο της Βόρειας Κορέας του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει δώσει τροφή για εικασίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει προς τα έξω την εντύπωση ότι ο ηγέτης είναι καλά στην υγεία του, παρά τα δημοσιεύματα που επιμένουν ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πιονγκ-γιανγκ (
Pyongyang), επειδή πάσχει από ουρική αρθρίτιδα και έχει ήδη χειρουργηθεί στους αστραγάλους.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Ενοποίησης της Βόρειας Κορέας Ryoo Kihl Jae, ταξίδεψε την Κυριακή στη Νότια Κορέα, όπου διεξήχθησαν οι «Ασιατικοί Αθλητικοί Αγώνες». Ο Βορειοκορεάτης υπουργός έκανε δήλωση σχετικά με τον ηγέτη της χώρας του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Ryoo Kihl Jae απέρριψε όλες τις φήμες που κυκλοφορούν για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν και ανέφερε ότι «δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την υγεία του Γραμματέα του κόμματος Κιμ».

Πάντως, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», o ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αν και φανατικός λάτρης των σπορ, δεν παρέστη στην υποδοχή και την απονομή των μεταλλίων στους αθλητές της χώρας του που επέστρεψαν χθες από τους «Ασιατικούς Αθλητικούς Αγώνες», που έγιναν στη Νότιο Κορέα.



Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βορείου Κορέας εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Πιονγκ -γιανγκ για να υποδεχθούν τους αθλητές. Στους αγώνες συμμετείχαν 150 αθλητές από τη Βόρεια Κορέα και είχαν μια πολύ καλή παρουσία με 11 χρυσά μετάλλια και 25 αργυρά, τα περισσότερα που έλαβαν ποτέ, μετά τους αγώνες το 1990.

Όπως μεταδίδει το BBC  η τηλεόραση στη Βόρεια Κορέα μεταδίδει συνεχώς αρχειακό υλικό που παρουσιάζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε διάφορες φάσεις εκτέλεσης των καθηκόντων του οι οποίες συνοδεύονται από ενθουσιώδη σχόλια για να κρατά την παρουσία του «ζωντανή» για τον λαό!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης