Μιζούρι: Συνεχίζονται οι ταραχές μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

Μιζούρι: Συνεχίζονται οι ταραχές μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

Ο τραυματισμός ενός ακόμη άντρα από πυρά της αστυνομίας στο προάστιο του Σεντ Λιούις αυξάνει την ένταση 

Μιζούρι: Συνεχίζονται οι ταραχές μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού
Συνεχίζονται οι ταραχώδεις διαμαρτυρίες στο Μιζούρι των ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, από πυρά αστυνομικού.

Την Τέταρτη, ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις. 

Τα πυρά που τραυμάτισαν τον άντρα, έπεσαν αφότου η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι αρκετοί αφρο-αμερικανοί άνδρες με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες βρίσκονταν και πάλι στο χώρο όπου είχαν εξελιχθεί οι βίαιες διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο.

Κλείσιμο


Πάντως, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό και τον νέο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KSDK, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προάστιο όπου τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά ο διαδηλωτής ήταν πεδίο τεταμένων συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο.

Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος αφρο-αμερικανού. Τριάντα-δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 καταστήματα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ταραχών.

Η αστυνομία έχει αποδεχτεί ότι ο Μπράουν ήταν άοπλος, αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφρο-αμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης