Ιράκ: Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» καταγγέλλει η ΕΕ τους τζιχαντιστές

Ιράκ: Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» καταγγέλλει η ΕΕ τους τζιχαντιστές

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, καταδικάζει τους εξτρεμιστές του ΙΚΙΛ σε ανακοίνωσή της

Ιράκ: Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» καταγγέλλει η ΕΕ τους τζιχαντιστές
Έπειτα από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε στο βόρειο Ιράκ και ύστερα από τη σφαγή 500 μελών της κοινότητας των Γιαζιντιτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις ενέργειες των εξτρεμιστών.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, κατήγγειλε τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τα οποία διαπράττονται στο βόρειο Ιράκ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τις τελευταίες επιθέσεις του αποκαλούμενου “Ισλαμικού Κράτους” και άλλων ενόπλων οργανώσεων στο Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάθριν Άστον.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) ανέφερε ακόμη ότι της «προκαλεί φρίκη» η «ταχεία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης» στο βόρειο Ιράκ.
Κλείσιμο

«Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, κυρίως μειονοτικοί, εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες λόγω των διωγμών και των παραβιάσεων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις περιοχές όπου προελαύνουν οι εξτρεμιστές σουνίτες μαχητές, επισήμανε η Άστον.

«Ορισμένες από αυτές τις ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», εκτίμησε η ίδια. «Πρέπει να εξεταστούν το ταχύτερο ώστε οι δράστες τους να λογοδοτήσουν» για τα εγκλήματα αυτά, πρόσθεσε.

Ακόμη, η Κάθριν Άστον κάλεσε όλα τα μέρη «να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και να διευκολύνουν την διανομή βοήθειας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης